Midi na Audio

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 31 kvě 2006 08:38

pavlii píše: Za předpokladu, že MP7 umí do každého svého audio výstupu nasměrovat zvuk z libovolného MIDI kanálu (v rámci MP7), nabude to až takový "opruz", protože můžeš v každém "tejku" :-) nahrát zároveň 3 separátní audio stopy. pavlii
Hm, čili otevření midi patternu/songu v Cubase je zbytečný.
MP7 má hlavně HW panel, kde si můžu jakoukoli stopu vypnout a do výstupu nejde, takže to je minimum práce.

Nechápu co jsi ale myslel tím, že mohu nahrát 3 stopy-takes najednou?
Ty jsi asi myslel 3 stopy STEREO, v závislosti na tom, že MP7 má 3x Stereo output??? :-) To mě zas nepobere zvukovka, takže to pojedu po dvou trackách :-).

V tomhle případě mě ale bude trápit synchronizace
Vůbec nevim, jak provést recording v Cubase, aby to bylo automaticky synchronizovaný...

Rád se přiučím. Ale prosím po lopatě jako Baba Jaga Ivanovi :-)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 31 kvě 2006 09:03

oki, importovat song do Cubase je potom fakticky zbytečný. Teď k tomu zbytku: měl jsem na mysli jak MONO nebo STEREO stopy - jde o to, jestli daný zvuk z MP7 JE stereo; pokud ne, můžeš z příslušného audio výstupu použít jen L kanál. Ale i kdyby to bylo STEREO, tak holt pojedeš po dvou trackách :-)

Synchronizace tě trápit nebude, přesněji řečeno budeš muset vyřešit pouze automatické spouštění nahrávání v Cubase po zahájení přehrávání v MP7 - pokud budeš chtít být precizní. Takže pokud by byla Cubase jako MASTER, je třeba nastavit synchronizaci v MP7, který bude jako SLAVE (čiže dakdě v něm nastavit, že Synchronisation je na EXTERNAL a asi nejlépe MTC - MIDI TimeCode, jako zdroj zvolíš ten MIDI port, kterým je MP7 připojen k compu s Cubase). V Cubase v menu Devices - Synchronisation Setup pak asi bude třeba ještě zaškrtnout MMC Active a zase zadat správný MIDI port. Pak by již měla Cubase ovládat playback/přetáčení/stopku na MP7, přičemž klikat budeš pouze v panelu posuvu Cubase.
Při Cubase jako SLAVE je to podobné, akorát ty nastavení jsou prohozený - Cubase je na EXTERNAL a MP7 má svoje hodiny (INTERNAL).
Kdyby to nešlo, dalo by se to vyřešit třeba předklepáním, který bys také nahrál a podle něj pak ručně audiostopy v Cubase sesadil - to jen tak na okraj.

P.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 31 kvě 2006 09:21

pavlii:
No to je jasná věc :-), ale ty nevíš, jakej já mám z toho strach :-). právě do tohodle se mi nejmíň chce, ale prostě to budu v nejbližší době muset vyzkoušet :-).

Hlavně MP7 je pro mě dost složitej stroj, ale už jsem na dost věcí přišel, tak snad podle týhle tvý rady zvládnu i zbytek...

THANX 4 ALL

Kouknu do knihy od Roberta Guérina, je to sice o SX2 tuším, ale snad to tam najdu.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 31 kvě 2006 09:38

2delay: jo, mohl bys to tam najít - sice aktuálně sháním rozdíly SX2/SX3 (potřeba překladu), ale tipuju, že to bude VELICE podobné, maximálně má SX3 více možností nastavení nebo jiné rozložení okna, ale to je detail. Strach neměj, je to prostě při nejhorším o nějaké době zkoušení - o žádný data nepřijdeš :-D

Držím palce, dej vědět!

P.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 02 čer 2006 09:11

2delay: už jsi to zkoušel?

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 02 čer 2006 09:21

pavlii:
No bohužel nezkoušel, teď jsem tři dny dělal kajtry, napíšu sem, až to bude aktuální. Jestli jsem to minule tobře pochopil, tak udělám s Cubase MASTER a někde budu muset nastavit Auto Punch na rekording tak, že v tu jedinou chvíli Cubase zapne nahrávání a zároveň play na MP7? Snad to zmáknu, to víš, teoreticky ty funkce znám, ale na VST jsem přešel nedávno, já všechno dělal na externím HW...

Potom ještě dotaz na tebe (OFFTopic), a? nezakládám nový téma (?):
Mám nahraný stopy v Cubese a nainsertovaný Tubes, EQ a Compressory a potřeboval bych vědět, zda-li existuje nějaká funkce renderingu efektu takhle z insertu nebo jestli si ty nastavení v příslušnejch FX mám (musím) uložit a provést rendering klasicky v tom druhým editoru...?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 02 čer 2006 10:51

2delay: normálka zapneš na panelu posuvu Cubase "Punch In", zapneš přehrávání a Cubase se automaticky přepne do nahrávání v míste levého lokátoru. Nezamutované stopy se budou přitom přehrávat, stopy s nastaveným Rec se budou nahrávat podle nastavených vstupů.

K druhé otázce: ano, buď tu audio stopu s insertovanými efekty "freezneš" nebo uděláš normálně Export Audio Mixdown a výsledek naimportuješ do Poolu a Audio stopy (tohle zaškrtneš v tom exportovacím dialogu, Cubase to udělá pak už sama).

P.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 02 čer 2006 11:33

OK zkusím. Neznám funkci Freeze (jestli se to tak jmenuje), zkusím najít. Asi na to budu muset přijít nějak uplně sám, pač takhle, když tady Cubase nemám k dispozici je to jen teorie a zas tak dvakrát nevím co kde zmáčknout. Princip Puch-in chápu (už míň tu synchronizaci s automatickým spuštěním přehrávání Mp7 v tom bodě Punch in). Ale díky pavlii, už tě nechci vyčerpávat polopatickými radami, raději to zkusím vykoumat sám, a kdyžtak se pozeptám znova:-)

Odpovědět