MIDISPORT 2x2 zamrzá ?!

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

MIDISPORT 2x2 zamrzá ?!

Příspěvek od Poklop » 09 bře 2006 11:46

Zdravím, nemáte někdo prosím nápad, jak vyřešit tento problém?
Zamrzá mi total PC, když použiju MIDI controlery pomocí USB Midisportu 2x2 v Cubase SX3.
Myslim, že se to týká jen výstupu MIDI OUT. Na INu kroucení nevadí, ale jakmile jde ven do syntaku (filtr, obálky atd.) tak po asi 2sec. zamrzne komp. Zkoušel jsem spoustu různejch blbostí (jinej port, reinstal midi portu, ubrání USB v biosu, vypnutí USB 2.0) a nic.

Nevíte co s tím?

P.S.
Jo, a v Logicu to neblbne. Bude chyba asi někde na úrovni Cubase nebo vody :-)

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 09 bře 2006 12:48

Nědělá to MIDI smyčka přes syn?ák? - nemáš nastaven na synthu průchod přijímaných dat na jeho MIDI out (Thru)?
Vyzkoušej to bez zapojených In na MIDIsPortu a posílej data jen ven z počítače. Jestli se to zlepší, je chyba v nastavení synthu.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 09 bře 2006 12:52

hmm. lenze midi loop by vznikol aj v logicu, nie? ja myslim ze to bude vodnikmi, nejaka emulacia usb dongla, ktora sa rype na usb port a mari uradny vykon midisportu? alebo jak funguje aktualny patch?

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 09 bře 2006 13:46

Mám 3.1.1.944. myslim, že v nastavení synthu to není. Blbne to i když hejbnu knobama na masterkeybordu přes PC kartu MIDI IN ve chvíli, když je to propojený na out na Midisportu. Zatim jsem to vyřešil tak, že mi jede OUT přes PC zvuk kartu, ale to je nouzovka.
Mám dojem, že tohle bude něco podivného a možná se to týká i jiných USB portů ve spojení s vodovodní Cubase. Proto to sem píšu.
Drivery mám samo poslední (Midisport).
Tak nevim, jestli mám kupovat jinej USB nebo přejít na parallel ...
Vám to nikomu neblbne?

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 09 bře 2006 14:15

Já jsem s MIDIsPortem 2x2 maximálně spokojen, ale já jedu ještě na Cubase VST32 :) pod Win98SE :) :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 29 lis 2007 19:15

Pořád nikdo nemáte problém? Ještě mě napadl jako možnej problém Athlon X2, ale myslim, že jsem zkusil vypnout i multiCPU support v Cubase a pořád stejné.
No neni my jasné, že se nikdo s timhle nesetkal. Zas těch USB MIDI portů tolik není.

Takže ještě jednou: Jakmile jdou CC data z masterKeyb na MIDI OUT v MIDISPORTU, nastane po velmi krátké chvíli total zásek Cubase. Nikdo nic?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 30 lis 2007 00:39

poklop : nemam nikde midisport .. cital som s nim problemy , tak sa mu vyhybam .. je dost inych midi interfejsov ..

wir
Příspěvky: 186
Registrován: 24 led 2005 11:12

Příspěvek od wir » 30 lis 2007 09:45

cuz, kamosovi to minuly tyzden robilo to iste. Pozical som si ho domov, mne isiel, vratil som mu ho a isiel uz aj jemu. Skus mozno vyskusat iny USB kabel/port...
Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 30 lis 2007 10:14

Jojo, kabel by mohl být problém - MIDIsPort je napájený z USB a přecejen nějaký ten odběr má, takže nekvalitní, nebo příliš dlouhý kabel může způsobit úbytek napětí a MIDIsPort pak nemá dostatečné napájení..
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

midimidi
Příspěvky: 30
Registrován: 13 lis 2002 15:17

Příspěvek od midimidi » 30 lis 2007 10:57

Před několika lety jsem řešil podobný problém, kdy Midisport 2x2 měl zpoždění a způsobovalo to problémy zejména v přenosu SysEx. Problém byl ve špatné verzi ASIO ovladače, resp. jsem měl tehdy na PC několik verzí Cubase. Pomohlo odinstalování všech, nainstalování Cubasis VST5 - tam ten ASIO ovladač byl v pořádku a pak jsem nainstaloval SX. Ten si převzal ten správný ASIO a pak to fungovalo.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 30 lis 2007 11:33

To je dobry napad s dlhymi kablami, ja mam Midisport4x4 a mal som problem so starsim masterkeyboardom Fatar Studio 1100 v Logicu ked som hral na VSTi a menil patche, nemrzlo to ale vykazovalo to nejake upozornenia. Az teraz som si uvedomil ze do Fataru mam dost dlhe kable (chudak je tam v rohu izby) a asi midi nestiha tok dat pri nejakom zlozitejsom syntaku.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 30 lis 2007 15:13

Hm, chlapi, psal jsem, že v Logicu se mi to nedělo, takže problém bude kolem SX vs M-audio.
Ještě jsem někde viděl, nevim ted jestli tady, že existujou nějaký LEGACY MIDI PORTS nebo co, a že se ten Midisport na ně dá převest.
Přeinstalovávat SX se mi moc nechce. Myslim, že chyba je někde v USB komunikaci mezi Cubasi a Sportem. Drivery to něřešej.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 30 lis 2007 16:23

demsky : ak ta dobre chapem , ty hovoris o MIDI Kabloch .. midi moze bezat bez problemov na dlhych kabloch . .je to prudova slucna .. ja taham v studiu 60-70 m midi kable medzi control panelmi na ruting a vobec ziaden problem ..

Ale inak mas pravdu .. midi je dost pomale a moc toho nestiha .. je schopne preniest 1000 kontrolerov alebo not za sekundu .. co je velmi malo ..

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 30 lis 2007 16:38

tak potom problem bol niekde inde Pytkin... neviem chlape. Naposledy som mal s tym problem pri Yamahe CS1x napojenu na Gameport SB Live, pri tych multitimbralnych syntakoch ma najvyssiu prioritu kanal 10 (bicie) a ked som pouzil nejaky zlozitejsi aranzman s hustym PPQN tak to nestihalo... takze tych 1000 kontrolerov alebo not je husta teoria kamo...

sorry za OT.


edit: MidiSport ke taka krabicka do ktorej idu normalne DIN MIDI kable, ja to mam 4xin, 4xout a z nej ide velmi kratky USB kabel do PC (z ktoreho sa aj napaja).

Cubase SX3 som kedysi skusal a hned som to vzdal, ked som v nom nieco skusal sekvencovat nedokazal som nastavit za pol dna dobre kurzweila.
Naposledy upravil(a) demsky dne 30 lis 2007 17:06, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 30 lis 2007 16:42

demsky ; no ved ale o tom hovorim .. 1000 za sekundu je strasne malo .. ked mas husty arange s controlermi a PPQN tak to proste zahltis raz dva ..

neni to ale problem dlzky kabla , ale pomalej rychlosti MIDI ..

a inak tato tema tu je o uplne niecom inom a hovori sa tu o probleme s dlzkou USB kabla ..

Odpovědět