Mix

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Tibo
Příspěvky: 8
Registrován: 14 říj 2012 18:25

Mix

Příspěvek od Tibo » 03 bře 2013 11:07

Zdravím, potřeboval bych poradit. Mám Cubase al5. Nahrál jsem si muziku, ale nevím jak mám upravit hlasitost jednotlivých stop na určitých místech. Když si to celý pustím, tak mi to hraje všechno v jedné úrovni. Je to takový shluk. Vím, že se to dá upravit na mixu, ale při nahrání se mě solo na kytaru nesníží nebo nezvýší. Nejde nakreslit nějaká křivka? Předem díky za radu Tibo

Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 527
Registrován: 25 úno 2009 18:57

Re: Mix

Příspěvek od Džirka » 03 bře 2013 11:30

Ahoj Tibo, je to velmi jednoduché. V hlavním okně Cubase, na stopě máš dvě tlačítka sloužící k tomuto účelu: R zelené a červené W. V tvém případě stačí kliknout na R. Dále v levém rohu té stopy je malá čárka, kliknutím na ní stopu rozklikneš a měl bys vidět něco jako na tom obrázku. Pak stačí myší kliknout na přímku, čímž si vytvoříš body se kterýma můžeš pohybovat a tím měnit hlasitost v různých částech stopy

Obrázek

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Mix

Příspěvek od pavlii » 03 bře 2013 11:48

Je potřeba dodat, že "W" musí být zakliknuté také (jinak se pak při přehrávání data automatizace nebudou číst a aplikovat!). No a jinak vše je do detailu popsané v dokumentaci v sekci o "Automatization...".

P.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Mix

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 03 bře 2013 13:09

"je potřeba dodat, že "W" musí být zakliknuté také" -- nemusi. (podle postupu vyse to neni treba, kdyz se rucne kresli body.)

Tibo
Příspěvky: 8
Registrován: 14 říj 2012 18:25

Re: Mix

Příspěvek od Tibo » 03 bře 2013 13:21

Díky za rady.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Mix

Příspěvek od Pytkin » 03 bře 2013 14:31

A ma cibase ai5 automatizaciu?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Mix

Příspěvek od pavlii » 03 bře 2013 22:30

Brooklyn / juanita juarez píše:"je potřeba dodat, že "W" musí být zakliknuté také" -- nemusi. (podle postupu vyse to neni treba, kdyz se rucne kresli body.)
Kua - sorry, nějak mi to ujelo :oops: :oops: :oops: čtu "R", píšu "W" a myslím "read" (jak mohlo být trochu jasné z mého dovysvětlení původního příspěvku)......

P.

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1365
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Mix

Příspěvek od tony9 » 04 bře 2013 00:39


Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 527
Registrován: 25 úno 2009 18:57

Re: Mix

Příspěvek od Džirka » 04 bře 2013 14:51

Pytkin píše:A ma cibase ai5 automatizaciu?
Díval jsem se a má

Odpovědět