NI fm8 - cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Hanz
Příspěvky: 57
Registrován: 02 lis 2006 16:09

NI fm8 - cubase

Příspěvek od Hanz » 29 lis 2006 15:41

Zdravím,
mám nečekaný problém s vsti FM8.
Nemůžu pořád přijít nato jak tam fungují programy.

Př.:
Mám 2 midi stopy (MIDI 1 a MIDI 2).

Stopa MIDI 1 hraje program "2 trumpets".
Stopa MIDI 2 je nastavená taky na program "2 trumpets", ale kdyz chci program ve stopě MIDI 1 změnit za jiný (třeba pogram bass), tak se změní na program "bass" zároveň i MIDI 2!

Snad jste mě pochopili. :wink:

Diky

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Příspěvek od Oxyygen » 29 lis 2006 15:44

FM8 neni multitimbralni (pokud vim) Musis otevrit vzdy na dalsi stopu dalsi FM8.
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Hanz
Příspěvky: 57
Registrován: 02 lis 2006 16:09

Příspěvek od Hanz » 29 lis 2006 15:51

ehm? tak to by vsechno potom vysvetlovalo.. jenomze, pokud otevru dalsi fm8 znamenalo by to dalsi zbytecnou zatez pro cpu.

Jen by me zajimalo proc tam teda ta funkce programů je (je to v BROWSERU a jmenuje se to PC PROGRAMS).

Zde je náhled:
http://www.majormusic.com.au/images/ni_ ... ser_lg.jpg

Podle me je to dobrá blbost, aby výrobce do fm8 dal tuto funkci a pak by to vlastně nefungovalo. :roll:

Máte proto nějaké vysvětlení?

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Příspěvek od BS » 29 lis 2006 16:03

Jestli koukam na to co myslis, tak tam se podle mne spis jedna o to, jakej charakter zvuku bude mit danej timber,, bright, hard, soft, warm,, atd.
edit: aha, tak asi mluvim o necem jinym, nez co myslis...

Uživatelský avatar
Vey
Příspěvky: 475
Registrován: 19 čer 2003 12:44

Příspěvek od Vey » 29 lis 2006 16:36

I kdyby to multitimbralni bylo, tak to stejne bude zrat vic, protoze opet neco pribude ..

Hanz
Příspěvky: 57
Registrován: 02 lis 2006 16:09

Příspěvek od Hanz » 29 lis 2006 16:41

nj, to je pravda..

otázka se ale týká programů v FM8;o) Takže neodbočujme od tématu;o)

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 29 lis 2006 16:45

Hanz: nechapem vobec o co ti ide. vypocitat 1 ton z presetu jedna + 1 ton z presetu dva bude zatazovat procesor (+-) rovnako, ci uz to bude pocitat jedna instancia FM8 alebo dve instancie. takze si kludne otvor dalsiu FM8.

Hanz
Příspěvky: 57
Registrován: 02 lis 2006 16:09

Příspěvek od Hanz » 29 lis 2006 16:58

aum generator píše:Hanz: nechapem vobec o co ti ide. vypocitat 1 ton z presetu jedna + 1 ton z presetu dva bude zatazovat procesor (+-) rovnako, ci uz to bude pocitat jedna instancia FM8 alebo dve instancie. takze si kludne otvor dalsiu FM8.
Dovolil bych si nesouhlasit.

Jedno VSTi s 2 presety musi logicky zatezovat cpu min nez dve VSTi s jednim presetem.

MIMOCHODEM to ze to bude zatezovat CPU sem placl jen tak do větru, a nemam to vubec ověřené!!

Otázka byla položena ve smyslu jestli v FM8 funguje systém programů, popřípadě jak se to dá nastavit, aby to fungovalo :wink:

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 29 lis 2006 17:27

neviem o com sa tu bavite... DRTIVA vacsina vst synthov vie len jeden zvuk v jednom case, vynimkou su imho len samplery/romplery, kde nie je ziadna synteza. proste sa otvori dalsi plugin, jasne ze viac syntezy = viac cpu, to by som sa pozrel, ako by ste chceli zariadit, aby tak nebolo...
funkcia zmeny programu tam je na to, aby si pomocou automatizacie mohol zmenit program. vtedy bude hrat midi stopa do casu A hrat zvuk 1, v case A sa vysle program change a od casu A bude hrat zvuk 2. nebudu ovsem hrat zvuky 1 a 2 naraz, viz vyssie

Hanz
Příspěvky: 57
Registrován: 02 lis 2006 16:09

Příspěvek od Hanz » 29 lis 2006 18:05

kexik píše:funkcia zmeny programu tam je na to, aby si pomocou automatizacie mohol zmenit program. vtedy bude hrat midi stopa do casu A hrat zvuk 1, v case A sa vysle program change a od casu A bude hrat zvuk 2. nebudu ovsem hrat zvuky 1 a 2 naraz, viz vyssie
Jestli sem to dobře pochopil, tak to PC PROGRAMS je v FM8 jen pro automatizaci a vůbec nic to nemá společného s programa které můžu nastavovat v jednotlivích midi stopách?

Nevím jestli si pochopil očem tu diskutujem. Jde oto že každý synth by měl mít programy, aby si nemusel mít otevřených třeba deset stejných vst synthů s jiným presetem.

Já se pořád ptám jen na jedno, a to na to jestli jde FM8 nastavit tak aby v každé midi stopě hrál jinačí preset za pomocí programů.

Viktor
Příspěvky: 17
Registrován: 08 bře 2004 13:34

Příspěvek od Viktor » 29 lis 2006 19:02

Hanz píše:Já se pořád ptám jen na jedno, a to na to jestli jde FM8 nastavit tak aby v každé midi stopě hrál jinačí preset za pomocí programů.
Ne

Hanz
Příspěvky: 57
Registrován: 02 lis 2006 16:09

Příspěvek od Hanz » 29 lis 2006 21:07

díkes za stručnou odpověĎ:)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 30 lis 2006 08:00

No jinak než stručně to ani nešlo - celá diskuse výše byla jak tak koukám jen snahou osvětlit ti trochu problematiku, ale to tě zjevně vůbec nezajímalo ;-)

P.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 30 lis 2006 13:52

kde berete tu silu... :?:

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 30 lis 2006 13:53

biscuit píše:kde berete tu silu... :?:
z pomalych glycidov obsiahnutych v BeBe dobre rano ;)

Odpovědět