Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: otazky na cubase

Příspěvek od delay » 12 kvě 2009 11:39

Pytkin: To ale neni soucast cubase, to si mohu dat do ReWire FL a je to lepší. Tak nic, Cubase 5 to vyřeší :)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 12 kvě 2009 13:09

2delay: mno - nevidím to nikde v popisech u Cubase 5; teda myslím tím tu konkrétní věc zmíněnou na předchozí stránce :-) Jak to teda C5 vyřeší?

P.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: otazky na cubase

Příspěvek od delay » 12 kvě 2009 13:31

pavlii. 5ka to neumí ze samle editoru, ale pomoci DrummAgenta... Koukni na video: http://www.steinberg.net/en/products/mu ... res_1.html

v C5 jsou hitpointy implementovany primo do inpektora a celej event se da prenyst do DrummAgenta, tam se rozlozi na zaklade hitpoints na slajdy a hotovo :)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 12 kvě 2009 14:43

ekeaze píše:
Brooklyn / juanita juarez píše:
dano píše:Jednu otazocku mam: V Cubase mam vytvorene audio stopy, na ktorych mam urobene hlasitostne krivky. Potialto nie je problem. Problem ale je, ze tieto krivky sa nedaju posuvat spolu s tym konkretnym wavom ku ktoremu patria. Teda ze ked chcem pred tie wavy este nieco dat a potrebujem ich posunut, krivky ostanu na povodnom mieste. Nepomaha ani CTRL+A a posunutie vsetkeho. Krivky proste ostanu bez pohybu. Da sa to vobec robit? Alebo to musim manualne prepisovat? Ved ma drbne...

file > edit > automation follows events
to jsem celou dobu myslel ze to v cubase nejde a ono jde... diky to je super
nz ;] pro me je to zasadni fce a divim se, ze to lidi neznaji; mam k tomu privesenej shortcut a porad prepinam.

Uživatelský avatar
psk501
Příspěvky: 414
Registrován: 10 led 2008 14:18

Re: otazky na cubase

Příspěvek od psk501 » 15 kvě 2009 12:30

Jaky je rozdil mezi Cubase 4 Essential a Cubase 4 Essential EDU? Ta skolni verze je o 70 eur levnejsi a vsude pisou ze fce jsou stejne.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: otazky na cubase

Příspěvek od delay » 15 kvě 2009 13:10

Rozdíl je pouze v licenční smlouvě, která zakazuje použití EDU verze pro komerční účely. Při nákupu EDU musíš předložit řádné potvrzení že jsi učitel nebo žák na hudebně založené škole. Neexsituje upg z EDU na normal.

Uživatelský avatar
psk501
Příspěvky: 414
Registrován: 10 led 2008 14:18

Re: otazky na cubase

Příspěvek od psk501 » 15 kvě 2009 13:29

delay píše:Rozdíl je pouze v licenční smlouvě, která zakazuje použití EDU verze pro komerční účely. Při nákupu EDU musíš předložit řádné potvrzení že jsi učitel nebo žák na hudebně založené škole. Neexsituje upg z EDU na normal.
Aha, super..dik moc.

Uživatelský avatar
marian
Příspěvky: 240
Registrován: 22 čer 2008 12:29

Re: otazky na cubase

Příspěvek od marian » 29 kvě 2009 19:48

potrebujem v cubase nejake oneskorenie recordu , ze stlacim record a o 10 sekund zacne nahravat napriklad :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 29 kvě 2009 23:10

marian : napis viac .. o co ide .. preco ti vadi , ze record nahrava hned ?

Uživatelský avatar
marian
Příspěvky: 240
Registrován: 22 čer 2008 12:29

Re: otazky na cubase

Příspěvek od marian » 29 kvě 2009 23:46

Pytkin píše:marian : napis viac .. o co ide .. preco ti vadi , ze record nahrava hned ?
lebo sa nahravam a pokym behnem za klaves tak mi to plynie.
Potreboval by som nastavit napr 20s. Zapnut record, sadnut za klaves, skoncentrovat sa, odtuka mi 2 takty a idem.
Ide len o moj sukromny problem, lebo nemam nikoho kto by mi to pustil. Ano, mozem si nastavit viac taktov dopredu, ale to treba pocitat a neda sa pri tom ukludnit.

ako zvladam to, ale nie je to moc pohodlne

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 30 kvě 2009 00:36

marian : v cubase na atari byval midi remote contol .. to si zapol .. C6 na midi klavesnici bol remote key a k nemu si mal potom vedla dalsie klavesy PLAY, STOP, RECORD, FF, REW, NEXT/PREV TRACK .. atd .. Urcite to je aj teraz v cubase .. staci to najst ..

dalsia moznost (ktoru odporucam) je kupit si USB NUM PAD .. k nemu dlhsi usb predlzovaci kabel .. polozis si to niekde na keyboard a ovladas rovno cubase rovno od keyboardu ..
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=11063510
Obrázek

alebo tu je dokonca bezdratova
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=11061774

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1365
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: otazky na cubase

Příspěvek od tony9 » 30 kvě 2009 00:47

marian píše:potrebujem v cubase nejake oneskorenie recordu , ze stlacim record a o 10 sekund zacne nahravat napriklad :)
Tohle bych potřeboval taky. Poněvadž taky pracuju sám.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 30 kvě 2009 01:11

tony : jo .. tak citaj odpoved ktoru som pisal marianovi ..


Chlapi .. a napada ma dalsia vec .. preco nepouzivate PUNCH IN ?


chcem nahravat trebars od 15teho taktu .. Takze do PUNCH IN zadam 15 takt .. zapnem to .. kurzor dam na 10ty takt (trebars) .. zavisi kolko chcem pocut taktov pred tym .. stlacim play .. a od 15teho taktu sa zapne sam record ..


Osobne by som ale radsej riesil ovladanie rovno od keyboardu , nez neustale presuvanie sa medzi komputrom a midi keyboardom ..

Uživatelský avatar
marian
Příspěvky: 240
Registrován: 22 čer 2008 12:29

Re: otazky na cubase

Příspěvek od marian » 30 kvě 2009 06:51

Pytkin píše:Chlapi .. a napada ma dalsia vec .. preco nepouzivate PUNCH IN ?.
to samozrejme pouzivam, ale na uplnom zaciatku to moc nejde pouzit :) ale diki za navrhy na riesenie problemu

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 30 kvě 2009 10:38

marian : aha .. dobrym zvykom je nezacinat song od 00:00:00:00 , ale vhodne je zacat od 01:00:00:00 .. potom mozes ist aj pred zaciatok ..
tragedia je to pri videu , lebo ked mas song 00:00:00:00 a chces ist pred neho (23:59:59:XX) , tak s tym ma cubase problem .. aspon maval v starsej verzii ..

Odpovědět