Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: otazky na cubase

Příspěvek od dano » 30 kvě 2009 22:09

jednu naivnu otazku mam: ked si updatnem cedeckovu verziu Cubase na aktualnu verziu ktora je dostupna na Steinberg webe, obsahuje v sebe aj vsetky doterajsie updaty? Konkretne: CD verzia Cubase Essential 4 je 4.1.2. Na webe je 4.5.2. Znamena to, ze 4.5.2. v sebe obsahuje aj updaty medzi nou a CD verziou? 4.5.1 a nizsie? Diky

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 30 kvě 2009 22:29

Mno - nemusí to být relevantní, ale při updatování starších verzí se muselo postupně, čili nešlo update přeskočit. Ale na webu Steinbergu by to mělo být vždycky napsané, co vyžaduje ten který update - takže mrknout na readme k updatu.

P.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: otazky na cubase

Příspěvek od dano » 31 kvě 2009 10:40

pavlii: jo logicky mi to vychadza tak, ze 1.1.2. by mala mat v sebe aj vylepsenia 1.1.1 a a nemala by sa robit zas z 1.1.0. len na tom webe to takto explicitne nie je. ked napriklad pozries na updaty Cubase Essential 4, tak posledny update 4.5.2 riesi nejake 3 problemy, kym predosly update 4.5.1 neporovnatelne viac ftp://ftp.steinberg.net/Download/Cubase ... utions.pdf A preto riesim, ze ci ta posledna verzia v sebe zahrna aj veci odstranene v predoslych updatoch...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 31 kvě 2009 10:50

Mno - progresívnější řešení je dotaz na Steinberg :-) méně progresívní je instalovat postupně updaty přes sebe.

P.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: otazky na cubase

Příspěvek od dano » 31 kvě 2009 11:51

jo dik, uz som to hodil na ich forum... ale logicky mi predsa len vychadza, ze to asi robia kontinualne, teda ze kazda nova verzia v sebe zahrna aj vylepsenia starsich verzii. inak by to bolo dost odveci nie? aj podla tychto slov mi to tak vychadza: This patch updates any already installed Cubase Essential 4 installation (4.1 or later) to the current version Cubase Essential 4.5.2. Please note that you might need to insert the original Cubase Essential 4 installation DVD during the update process!

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 31 kvě 2009 21:29

Ano, tak v tom případě jo - vždyť jsem to taky psal, že to tam bývá napsané! :-D stačí jen trošku číst....

P.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: otazky na cubase

Příspěvek od dano » 01 čer 2009 09:22

pavlii píše:Ano, tak v tom případě jo - vždyť jsem to taky psal, že to tam bývá napsané! :-D stačí jen trošku číst....

P.
jo jo. v kazdom pripade dik :-)

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vras » 05 črc 2009 19:59

SPDIF je pevne definovan, musi nest synchronizacni kod a pochybuju, ze by se to v Cubase nastaveni dalo nekde ovlivnit. Kdyz posles SPDIF out ze zvukarny primo zpet do SPDIF IN na zvukarne (tj. bypass toho procesoru), tak signal na SPDIF IN mas OK? Pokud jo, tak by mel byt problem na strane Heliconu. A dale: Mas nastavenou samplerate takovou, kterou ten procesor zvlada? Nemas vadny nebo prilis dlouhy kabel pro SPDIF?

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: otazky na cubase

Příspěvek od peteness » 05 črc 2009 20:07

problem jiz vyresen............diky

Uživatelský avatar
Krtko
Příspěvky: 158
Registrován: 26 bře 2009 20:43

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Krtko » 18 črc 2009 23:15

mam otazku na Export selected tracks, stopu (gitaru) som mal postrihanu a zcelenu nastrojom glue, ked ju dam vyexportovat nespravi mi z toho jeden track ale je ich asi 100, zrejme ako to bolo postrihane. Ako mam teda vyexportovat aby som mal 1 audio track?

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vras » 18 črc 2009 23:30

export audio mixdown

Uživatelský avatar
Krtko
Příspěvky: 158
Registrován: 26 bře 2009 20:43

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Krtko » 18 črc 2009 23:41

vras píše:export audio mixdown
akoze mam zmutovat vsetky ostatne stopy a tak vyexportovat?

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vras » 19 črc 2009 00:17

jo, treba timto zpusobem

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 19 črc 2009 01:05

alebo si to napred bouncni ..

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vras » 19 črc 2009 19:21

Otázka z jiného soudku - dá se nějak vytvořit TEMPO TRACK podle nahraného audia (záznam bez metronomu, tempo všelijak kolísá, takt stejný). Vím, že to jde naposouvat ručně, trochu zautomatizovat přes hitpointy a pak to doposouvat myší, ale u delších věcí je to pakárna, hlavně tam, kde nefungují přesně hitpointy. Nejde ten takt třeba doťukat třeba přes MIDI controller, aby se podle těch "tap" přímo uložil tempo track? Kdyby s tím měl někdo zkušenost, předem díky!

Odpovědět