Otazky na cubase
Re: otazky na cubase
jednu naivnu otazku mam: ked si updatnem cedeckovu verziu Cubase na aktualnu verziu ktora je dostupna na Steinberg webe, obsahuje v sebe aj vsetky doterajsie updaty? Konkretne: CD verzia Cubase Essential 4 je 4.1.2. Na webe je 4.5.2. Znamena to, ze 4.5.2. v sebe obsahuje aj updaty medzi nou a CD verziou? 4.5.1 a nizsie? Diky
Mno - nemusí to být relevantní, ale při updatování starších verzí se muselo postupně, čili nešlo update přeskočit. Ale na webu Steinbergu by to mělo být vždycky napsané, co vyžaduje ten který update - takže mrknout na readme k updatu.
P.
P.
pavlii: jo logicky mi to vychadza tak, ze 1.1.2. by mala mat v sebe aj vylepsenia 1.1.1 a a nemala by sa robit zas z 1.1.0. len na tom webe to takto explicitne nie je. ked napriklad pozries na updaty Cubase Essential 4, tak posledny update 4.5.2 riesi nejake 3 problemy, kym predosly update 4.5.1 neporovnatelne viac ftp://ftp.steinberg.net/Download/Cubase ... utions.pdf A preto riesim, ze ci ta posledna verzia v sebe zahrna aj veci odstranene v predoslych updatoch...
Mno - progresívnější řešení je dotaz na Steinberg
méně progresívní je instalovat postupně updaty přes sebe.
P.

P.
jo dik, uz som to hodil na ich forum... ale logicky mi predsa len vychadza, ze to asi robia kontinualne, teda ze kazda nova verzia v sebe zahrna aj vylepsenia starsich verzii. inak by to bolo dost odveci nie? aj podla tychto slov mi to tak vychadza: This patch updates any already installed Cubase Essential 4 installation (4.1 or later) to the current version Cubase Essential 4.5.2. Please note that you might need to insert the original Cubase Essential 4 installation DVD during the update process!
Ano, tak v tom případě jo - vždyť jsem to taky psal, že to tam bývá napsané!
stačí jen trošku číst....
P.

P.
jo jo. v kazdom pripade dikpavlii píše:Ano, tak v tom případě jo - vždyť jsem to taky psal, že to tam bývá napsané!stačí jen trošku číst....
P.

SPDIF je pevne definovan, musi nest synchronizacni kod a pochybuju, ze by se to v Cubase nastaveni dalo nekde ovlivnit. Kdyz posles SPDIF out ze zvukarny primo zpet do SPDIF IN na zvukarne (tj. bypass toho procesoru), tak signal na SPDIF IN mas OK? Pokud jo, tak by mel byt problem na strane Heliconu. A dale: Mas nastavenou samplerate takovou, kterou ten procesor zvlada? Nemas vadny nebo prilis dlouhy kabel pro SPDIF?
problem jiz vyresen............diky
mam otazku na Export selected tracks, stopu (gitaru) som mal postrihanu a zcelenu nastrojom glue, ked ju dam vyexportovat nespravi mi z toho jeden track ale je ich asi 100, zrejme ako to bolo postrihane. Ako mam teda vyexportovat aby som mal 1 audio track?
akoze mam zmutovat vsetky ostatne stopy a tak vyexportovat?vras píše:export audio mixdown
jo, treba timto zpusobem
alebo si to napred bouncni ..
Otázka z jiného soudku - dá se nějak vytvořit TEMPO TRACK podle nahraného audia (záznam bez metronomu, tempo všelijak kolísá, takt stejný). Vím, že to jde naposouvat ručně, trochu zautomatizovat přes hitpointy a pak to doposouvat myší, ale u delších věcí je to pakárna, hlavně tam, kde nefungují přesně hitpointy. Nejde ten takt třeba doťukat třeba přes MIDI controller, aby se podle těch "tap" přímo uložil tempo track? Kdyby s tím měl někdo zkušenost, předem díky!