Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 20 črc 2009 10:50

kedysi to cubase vedel robit live .. neviem ci to tam je aj teraz ..

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vras » 20 črc 2009 10:57

V nejhorsim si naklepu palickama do mikrofonu tempo jako dalsi audio track, z toho uz snad pres hitpointy spravny tempo track udelam:-(

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Ondrash » 17 srp 2009 14:32

Ahoj mám dotaz na Cubase, jak nejrychleji a nejednodušeji převést naefektovaný part na audio? Příklad: Mám audio stopu se zvukem crashe na který aplikuji nějaký delay (do insertu). Je nějaká možnost, nebo funkce, která mi zamění originál stopu s efektem stopou, kde už bude výsledný naefektovaný wav? Nějak na to nemůžu přijít. Klasický export je hodně zdlouhavý. Díval jsem se na nějaká videa Logicu a tam to chlapík generoval přímo přes klávesovou zkratku. Dost by mi to pomohlo. Druhá věc je, jak vyexportovat třeba jen naefektovaný signál, který bych přimíchával ke stávajícímu audiu.

Díky....

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vras » 17 srp 2009 14:52

Proste mixdown vybrane stopy nebo toho kousku, a zalozit to jako novou stopu, je to na par kliku, proc by to melo byt zdlouhave?

Uživatelský avatar
Krtko
Příspěvky: 158
Registrován: 26 bře 2009 20:43

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Krtko » 17 srp 2009 17:59

vras píše:Proste mixdown vybrane stopy nebo toho kousku, a zalozit to jako novou stopu, je to na par kliku, proc by to melo byt zdlouhave?

ked mas 10 minutovu stopu alebo treba previest na wav 20 stop, tak to zdlhave je.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 17 srp 2009 18:05

tak isto , ked je na nej kopa efektov ..

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vras » 17 srp 2009 18:24

Nevim jestli nemyslis cas pro vypocty DSP, tam se asi vsichni shodneme, ze je tezko v silach DAW neco urychlit. Jinak vubec nemam pocit, ze by v C5 vznikaly u exportu stop nejake dalsi zbytecne prodlevy.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 17 srp 2009 18:47

myslim DSP samozrejme ..

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 18 srp 2009 00:05

Ondrash píše:Ahoj mám dotaz na Cubase, jak nejrychleji a nejednodušeji převést naefektovaný part na audio? Příklad: Mám audio stopu se zvukem crashe na který aplikuji nějaký delay (do insertu). Je nějaká možnost, nebo funkce, která mi zamění originál stopu s efektem stopou, kde už bude výsledný naefektovaný wav? Nějak na to nemůžu přijít. Klasický export je hodně zdlouhavý. Díval jsem se na nějaká videa Logicu a tam to chlapík generoval přímo přes klávesovou zkratku. Dost by mi to pomohlo. Druhá věc je, jak vyexportovat třeba jen naefektovaný signál, který bych přimíchával ke stávajícímu audiu.

Díky....
no je pravda, ze tohle by qbase mohla resit elegantneji. (freeze vzdycky blbnul.) ja na to mam shortcut (povel: vyexportuj oznacenou cast + importuj do novy stopy), a to uz se da.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 18 srp 2009 08:19

Mělo by to jít přes Destructive Audio Editing (tak nějak to bylo ve staré VST/32). Juknu do manuálu.....

P.

EDIT: takže strana 11 a 12 manuálu Menu Reference (byl jsem línej to hledat jinde :lol: ). Menu "Audio" a na vybraný audio part lze aplikovat kromě řady standardních věcí (fade in/out, normalize apod.) i libovolnou instalovanou efektovou pluginu. Ta se rovnou aplikuje na zdrojový audio soubor, jež je odkazován příslušným audio partem, se kterým pracuješ.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 18 srp 2009 12:14

pavli to je jasne .. ale to je dost neprakticke .. debilne sa to cele nastavuje atd .. otazka bola zkorej , ked uz mas v inserte nieco nastavene .. komfrontovane v ramci mixu .. ako to aplikovat .. asi to nejde .. jedine zasavovat preset a potom ho aplikovat ako hovoris .. ale je to fakt opruz ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 18 srp 2009 12:16

Ondrash píše:Druhá věc je, jak vyexportovat třeba jen naefektovaný signál, který bych přimíchával ke stávajícímu audiu.
efektovat budes v sende.. a potom si tu znernicu zhras .. to by nemal byt problem .

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 18 srp 2009 12:25

2Pytkin: mno - ale udělá to přesně, co Ondrash požaduje :lol: Freeze funguje pokud vím na celý track, ale ten je pak zablokován pro úpravy, takže to není úplně ono, Export Mixdown při vysólované stopě je taky řešení (rovnou importovat do Poolu a nové Audio Stopy), ale zase se množí soubory na disku.

Nicméně toto jsou možnosti a jde jen o to, aby si člověk vybral to, co mu sedne nejlépe :wink:

Druhou otázku jsem jaksi přehlédl, ale ano - poslat sendem signál do nějaké sběrnice, zde zařadit efekt jako Insert a sběrnici vyexportovat (Mixdown) opět samostatně. Následně import do Poolu a Audio Stopy a můžeš vesele míchat (nezapomenout zrušit Send z původní stopy, abys neměl efektovaný signál dvojitě :D ).

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 18 srp 2009 13:59

pavlii : NEUDELA ! :) on chce nieco rychle a jednoduche ! :) Export audiomixdownu je urcite rychlejsie riesenie .. Skoda ze pri bouncovani sa nedaju aplikovat inserty .. to by bolo najlepsie riesenie .. bounce sa sam da do tej istej stopy ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 19 srp 2009 07:54

2Pytkin: OK - opřeno o "nejrychleji a nejjednodušeji" máš zřejmě pravdu. Upřímně jsem si toto nikdy v praxi nevyzkoušel, takže subjektivní náročnost nemohu ohodnotit; beru to jako informaci :wink: Jen tak od oka bych ale řekl, že v tomto případě si taky nezakliká myší úplně málo, ale budiž. Každopádně Ondrash zmínil "naefektovaný part". Takže jestli použil správnou terminologii (a věřím, že ano), tak nezapomeň, že kromě vysólování stopy musí přemístit L a R lokátory.....

P.

Odpovědět