Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 19 srp 2009 10:57

La R lokatori presunies Pckom na aktualny part , ktory chce prepocitat .. to zase neni az take narocne ..

v kazdom pripade toto by mozno chcelo mat moznost bouncovat aj s efekami (aspon insert, aby to bolo jednoznacne) .. cize zase by potom bolo treba automaticky inserty odstranit z toho tracku .. no .. je to dost komplexna problematika asi :)

boolocks
Příspěvky: 161
Registrován: 02 úno 2009 08:37

Re: otazky na cubase

Příspěvek od boolocks » 20 srp 2009 16:40

Ahoj, měl bych dotaz.
Mám projekt v nuendu, kde mám řekněme 24 stop... A já chci použít stejné nastavení(eq,vst atd) všech stop na jiný projekt, kde mám taky 24 stop. To je v pohodě. Jenže já bych chtěl někdy aplikovat nastavení třeba jen prvních osmi stop z těch 24. Jde to nějak?

vras
Příspěvky: 830
Registrován: 27 lis 2007 21:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vras » 20 srp 2009 16:47

boolocks: podivej se do manualu, tam to je urcite popsano, v mixeru je save/load budto celeho mixu nebo vybranych savli.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4577
Registrován: 24 lis 2005 23:22

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Amorph » 20 srp 2009 16:53

Oznac si stopy, jejich nastaveni chces prenest - v mixeru na ne kliknes se stlacenym ctrl. A pak dej save selected tracks. V druhem projektu opet oznac stopy, ktere chces nahrat a dej load selected tracks. A myslim, ze musis vzdycky loadovat stejny pocet a stejne druhy stop, jako jsi ulozil. No a mozna, ze jde naloadovat jen prvnich x stop, kdyz jich pri loadu mas oznacenych min, nez pri save, ale to jsem nezkousel.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4577
Registrován: 24 lis 2005 23:22

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Amorph » 20 srp 2009 16:55

Mam taky dotaz. Nevite nekdo, jak jednoduse odstranit duplicitni midi noty? Mam natrigrovany bici a hlavne u virblu tam jsou nekolikanasobny udery asi vinou spatne nastavenyho triggeru. Projizdet rucne nekolikset uderu v kazdy skladbe a odmazavat ty duplicitni je hrozna pakarna... Potreboval bych nejakej filtr, kterej by z not, ktery se prekryvaj nechal jen jednu. Asi to jde nejak napsat v logical editoru, ale na prvni pokus jsem neprisel na to jak.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 20 srp 2009 16:59

v starych cubase bolo DELETE DOUBLES .. nieco urcite bude aj v novych ..

peetr1
Příspěvky: 84
Registrován: 07 lis 2005 21:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od peetr1 » 22 srp 2009 20:35

Dobrý den, jedna otázka na automatizaci parametrů externího procesoru.
Prosím o nakopnutí. Mám zájem koupit novou verzi PODa X3 PRO - rackovou verzi. Pokud zapojím tento efekt jako externí efekt , jak se dají prosím automatizovat parametry efektu v cubase 5, OS Vista? V souboru http://line6.com/data/l/0a060072c8d3477 ... nglish.pdf
je seznam parametrů které lze ovládat pomocí MIDI, no nechápu moc způsob automatizace. Pokud budu chtít např. využít PODa jako ext. efekt na zpěv, zapojím tento ext. efekt na již nahranou audio stopu do sendu, jak potom automatizovat parametry které jsou uváděny jako čísla MIDI kontrolerů??
Případně mě prosím dejte link, kde bych se o této problematice mohl více dočíst.
Díky Vám.

peetr1
Příspěvky: 84
Registrován: 07 lis 2005 21:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od peetr1 » 23 srp 2009 11:45

Tak jsem nad tím ještě chvíli přemýšlel, no a napadla mě ještě tato myšlenka. Pokud vytvořím ještě dále midi stopu a nastavím výstupní port do PODA, v Editoru MIDI (key editoru) vytvořím new kontroléry, do nich si nastavím čísla MIDI CC které chci automatizovat, vytvořím časový průběh, tak by to snad mohlo fungovat. Nebo se to řeší jinak?
Sry za banální otázky, no sem nikdy kontroléry nepotřeboval k životu.

Uživatelský avatar
Krtko
Příspěvky: 158
Registrován: 26 bře 2009 21:43

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Krtko » 23 srp 2009 13:14

co mi tam chyba, ze efekt na inserte v grupe aj volume track mi nehra na stopach ktore su pod grupami?
http://farm4.static.flickr.com/3530/384 ... b062_o.jpg
Obrázek

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 23 srp 2009 13:19

krtko : to neni zrozumitelne , co pises .. ked nasmerujes audio stopy do grupy , tak sa na ne uplatni aj insert , ktory je na grupe .. otazne je ci nemas problem s routingom .. podla obrazku na N3 , kde este rutovanie malo problem ze si nemohol rutovat do vyssich grup (resp. v mixe do lava) .. musis si upgradnut nuendo na verziu 4 .. tam uz vsetko dunguje jak vinecko ..

vras
Příspěvky: 830
Registrován: 27 lis 2007 21:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vras » 25 srp 2009 16:19

Uplne z jineho soudku - soucasti C4 a C5 setupu je VSTi Halion. Synteticke zvuky normalne funguji, ale samplovane ne, nenajde to externi wavy - nevi nekdo, je neco spatne nainstalovane/nastavene nebo to tam zkratka neni a je potreba neco dokoupit? Diky.

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 11:43

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Ondrash » 25 srp 2009 18:08

vras píše:Uplne z jineho soudku - soucasti C4 a C5 setupu je VSTi Halion. Synteticke zvuky normalne funguji, ale samplovane ne, nenajde to externi wavy - nevi nekdo, je neco spatne nainstalovane/nastavene nebo to tam zkratka neni a je potreba neco dokoupit? Diky.
Ahoj. Jasně. V C5 není Halion, ale HalionOne. To znamená přehrávač nějakých připravených presetů. Víc s ním neuděláš. Na to budeš muset potřebovat plnohodnotnou verzi. Ale upřímně, mě se zdá že Halion vůbec nehraje....

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 11:43

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Ondrash » 25 srp 2009 18:25

Pytkin, Pavli, Brooklyn: Omlouvám se za zpoždění. Nějak jsem tu dlouho nebyl. Má otázka byla opravdu k tomu, abych se pokud možno vyhnul Mixdownu. Opravdu je to k uklikání. Brooklyne, díky za tip. Makra jsem ještě nezkoušel. Pytkine, 100% souhlas. Bounce audio s efektama, to by bylo super řešení. A kdyby sis mohl vybrat export, třeba jen toho efektu tak by to bylo ještě lepší. Viděl jsem to na videu v Logicu. V tomhle mě fakt Steinberg štve. :( Bavili jste se CPU výkonu, který neurychlíte, to je jasný. Ale to není zas takový můj problém. Já hodně jedu v HW, takže já mám export časově v reálu, a tam už se ty minuty hodně nastřádají...

Ještě mám jednu perličku, která má rapidně ničí život. Hodně používám horizontální zoomování (tzn. rozšiřování stop na výšku, abych viděl průběhy). Jenomže C5 nebere v úvahu, na které stopě zrovna jsem (ta která mě zrovna zajímá, kterou chci vidět), ale asi to počítá z celkového počtu stop a po zoomu se k ní musím zase narolovat. Proč neudělali nějaký fix na vybranou stopu a zvětšovat to od ní? To samé kopírování partů. Vždycky mě to hodí na poslední nakopírovaný. Takže pak musím zase se přesouvat na začátek. V tomhle je opravdu rozdíl mezi Logicem (logický) a Cubase (tupá kostka), raději volím cestu, že střed mého zájmu je to co mám vybrané. Další lahůdka je vkládání nové groupy. Proč zase nakonec? Proč ne pod vybranou stopu? Udělám si folder, do něj chci dát groupu na kterou budu routovat audio stopy zpěvu, ale groupa se vkládá jedině do skupinyu group. Zase programátorsky pěkně v rychtiku, ale pro vlastní práci, zase další voser...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 25 srp 2009 18:54

ondrash : niektorym veciam uplne nerozumiem , co pises .. trebars tomu rozsirovaniu trackov .. ja proste pohnem dolnou ciarou na tracku a roztiahnem ako potrebujem .. ato pridavanie grup na koniec .. to tusim v N4 funguje akochces .. ze prida , kde prave si .. mozno bug C5 .. teraz som v tatrach na dovolenke .. mozem buduci tyzden otestovat v praci ..

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 11:43

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Ondrash » 25 srp 2009 21:34

Brooklyn / juanita juarez píše:
Ondrash píše:Ahoj mám dotaz na Cubase, jak nejrychleji a nejednodušeji převést naefektovaný part na audio? Příklad: Mám audio stopu se zvukem crashe na který aplikuji nějaký delay (do insertu). Je nějaká možnost, nebo funkce, která mi zamění originál stopu s efektem stopou, kde už bude výsledný naefektovaný wav? Nějak na to nemůžu přijít. Klasický export je hodně zdlouhavý. Díval jsem se na nějaká videa Logicu a tam to chlapík generoval přímo přes klávesovou zkratku. Dost by mi to pomohlo. Druhá věc je, jak vyexportovat třeba jen naefektovaný signál, který bych přimíchával ke stávajícímu audiu.

Díky....
no je pravda, ze tohle by qbase mohla resit elegantneji. (freeze vzdycky blbnul.) ja na to mam shortcut (povel: vyexportuj oznacenou cast + importuj do novy stopy), a to uz se da.
Ahoj Brooklyne. Tak zkouším makra, ale zatím bez úspěchu. Mohl bys mi to prosím líp popsat? Nějak se mi to nedaří.

Zkoušel jsem
1. Export selected tracks (vždycky musím vytvářet nějaký prázdný adresář? To není moc fajn)
2. Pak vytvořit novou audio stoupu?
3. Import Track Archive? Nic se mi nevloží nebo si myslel audiofile (vloží se na pozici kurzoru, ne stejnou pozici, ze které byl exportován.

Díky za odpověď...

Odpovědět