Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4590
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Amorph » 26 srp 2009 00:32

Ondrash: covece skoro vsechno co pises se stopama, me sere taky, ale bohuzel asi je to chyba navrhu a si uzivatel asi musi zvyknout:(

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vras » 26 srp 2009 01:58

Má otázka byla opravdu k tomu, abych se pokud možno vyhnul Mixdownu. Opravdu je to k uklikání. Brooklyne, díky za tip. Makra jsem ještě nezkoušel. Pytkine, 100% souhlas. Bounce audio s efektama, to by bylo super řešení. A kdyby sis mohl vybrat export, třeba jen toho efektu tak by to bylo ještě lepší. Viděl jsem to na videu v Logicu. V tomhle mě fakt Steinberg štve. :( Bavili jste se CPU výkonu, který neurychlíte, to je jasný. Ale to není zas takový můj problém. Já hodně jedu v HW, takže já mám export časově v reálu, a tam už se ty minuty hodně nastřádají...
Da se nastavit rec input na group a primo nahrat stopy nebo kolik chces stop v realtimu. Sice taky klikani, ale mozna min nez mixdown. Ale tohle umi to az 5ka, starsi ne.
Ondrash: HalionOne -dik, souhlas, synth zvuky nic moc, ale myslel jsem si, ze je to jakesi ojebane (ale mohli by to dat vedet trochu lip nez hlaskou "nenasel jsem wavy"), holt Steinberg. Zoom - to silene zoomovani a posuny v projektu a ve stopach je opravdu dosti nepohodlne, to teda mohli resit lip.

Uživatelský avatar
psk501
Příspěvky: 414
Registrován: 10 led 2008 14:18

Re: otazky na cubase

Příspěvek od psk501 » 26 srp 2009 20:43

Kde se da nastavit aby cubase automaticky prirazoval stopě(respektive jejimu audiu) jinou barvu? Vim ze to jde protoze u par kolaboracnich projektu to tak v tracku toho druheho bylo nastavene.

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Více Midi stop

Příspěvek od Johnny_Tiss » 27 srp 2009 10:56

no, tak dlouho tady nebyl pořádnej lama dotaz, tak tady je :D ... Cubase SX3, vyloženě MIDI projekt s VSTi, ale potřebuju tam hodit víc než 16 stop s tím, že je chci ponechat v MIDI podobě kvůli editaci (nechci exportovat do audia) ... co vy na to? :D díky za postřehy ...
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 27 srp 2009 11:08

co ti v tom brani ? pocet stop je neobmedzeny ..

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Johnny_Tiss » 27 srp 2009 11:14

2pytkin: to máš sice pravdu, ale když pustim Kontakt3, můžu použít jen 16MIDI kanálů ... je tam sice A (16midi), B (16midi) atd atd ale nevim jak to použít ...
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 27 srp 2009 11:17

johny : no ved zrejme ma 2 porty .. port A so 16 kanalmi .. a port B so 16 kanalmi ..

a nic ti nebrani vo VST racku natiahnut dalsi kontakt a v nom mas zase 16 kanalov A a 16 kanalov B ..

atd ..

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Johnny_Tiss » 27 srp 2009 11:33

2pytkin: nj, ale přeci u každý stopy v Cubase můžu nastavit jen 1-16 kanalů ... v kontaktu jich sice víc mám, ale kde ve stopě nastavim víc než 16 midi out ???
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 27 srp 2009 12:35

2Johny: MIDI výstupy se ti nabízejí v kolonce MIDI Output. Pokud je vše správně nakonfigurováno, měl bys tam mít něco typu Kontakt-A MIDI Out 1..16, Kontakt-B MIDI Out 1..16 a tak dále, podle počtu instancí Kontaktu.

Čili u každí MIDI stopy můžeš nastavit libovolný z nabízených MIDI výstupů bez ohledu na jejich celkový počet.

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 27 srp 2009 12:57

johny : mas tak 16 kanalov a potom mozes menit port .. kde mas prave tie KOntakt A a Kontakt B .. a ked si otvorim trebrs 3xSYNTAK , tak v portoch mam SYNTAK(1) , SYNTAK(2) , SYNTAK(3) .. a na kazdom z nich mozem pouzit 16 kanalov (ak je multitimbralny) ..

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Johnny_Tiss » 27 srp 2009 13:07

ok ok ... Pytkinovo řešení je funkční, Pavliiho ne ... ale Pavliiho řešení je lepší z hlediska toho, že bych nemusel pouštět znovu ten sampler ... bohužel v MIDI out nemám tolik možností ... musim se tedy ještě podívat někde do nastavení ... třeba něco najdu ... když ne, použiju Pytkinovo řešení ... každopádně DÍKY za postřehy, kdyžtak sem pak hodim jak to dopadlo ... kdyby čistě náhodou někdo potřeboval :)
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 27 srp 2009 16:19

2Johny: :lol: ale já ti to nepsal jako řešení, alébrž jako fakt - pokud je VST nástroj dvouokruhový (čili nabízí sám o sobě 2x 16 MIDI kanálů), musíš je mít i v nějaké nabídce; protože se tady zřejmě dají věci udělat na straně výrobce několika způsoby, popsal jsem jednu z možností pro ilustraci. Pytkin napsal naprosto to samé, akorát jeho "SYNTAK" je jen jednookruhový (1x 16 MIDI kanálů), takže pro více kanálů musíš spustit více instancí (poopsané 1, 2, 3). Pro 32 kanálů Kontaktu by ti měla stačit jen jedna instance, ale v jejím rámci je třeba ty okruhy rozlišit (proto jsem psal A a B). Alespoň takto se chová například syntezátor v SW-1000XG, který je celkem 3 okruhový (A, B, C).

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 27 srp 2009 17:07

no podla mna kontakt sam da dva porty .. ak je 32 kanalovy .. resp. je mozno treba v kontakte zapnut aby bol 2x16 kanalovy .. a ma v portoch len jeden port ..

nepouzivam kontakt .. viac neviem poradit ..

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Johnny_Tiss » 27 srp 2009 17:24

no Kontakt tam má těch okruhů víc ... u volby MIDI channel je A (from host) 1-16, B, C a D jsou "not available" ... kurnik nevim co s tim ... ani v manualu na Kontakt jsem nic nenašel ... sákriš ... :(
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 27 srp 2009 18:18

a neni to tak , ze si v nom mozes vybrat direct midi porty trebars z vonku ? teda z MIDI IN ? A from host je jasne .. to je z aplikacie ..

Odpovědět