psk501 píše:Kde se da nastavit aby cubase automaticky prirazoval stopě(respektive jejimu audiu) jinou barvu? Vim ze to jde protoze u par kolaboracnich projektu to tak v tracku toho druheho bylo nastavene.
johny : ale skorej by som ocakaval , ked ma 4 midi okruhy , ze ich dokaze ovladat rovno z cubasu .. pokukaj setting v kontakte .. cisa tam tie okruhy dako nedaju nastavit ako interne ..
Má otázka byla opravdu k tomu, abych se pokud možno vyhnul Mixdownu. Opravdu je to k uklikání. Brooklyne, díky za tip. Makra jsem ještě nezkoušel. Pytkine, 100% souhlas. Bounce audio s efektama, to by bylo super řešení. A kdyby sis mohl vybrat export, třeba jen toho efektu tak by to bylo ještě lepší. Viděl jsem to na videu v Logicu. V tomhle mě fakt Steinberg štve. Bavili jste se CPU výkonu, který neurychlíte, to je jasný. Ale to není zas takový můj problém. Já hodně jedu v HW, takže já mám export časově v reálu, a tam už se ty minuty hodně nastřádají...
Da se nastavit rec input na group a primo nahrat stopy nebo kolik chces stop v realtimu. Sice taky klikani, ale mozna min nez mixdown. Ale tohle umi to az 5ka, starsi ne.
Ondrash: HalionOne -dik, souhlas, synth zvuky nic moc, ale myslel jsem si, ze je to jakesi ojebane (ale mohli by to dat vedet trochu lip nez hlaskou "nenasel jsem wavy"), holt Steinberg. Zoom - to silene zoomovani a posuny v projektu a ve stopach je opravdu dosti nepohodlne, to teda mohli resit lip.
Jojo. S tou input stopou o to vím a takhle to řeším, při nových nápadech, kdy duplikuju MIDI stopu s audio stopou. Nahrávám rovnou tedy i v audiu a když nakroutím něco zajímavého, stačí to jen střihnout a je to. Ale stejně mi to přijde kostrbatý. Vytvoříš si Group stopu, do té pošleš výstup ze synthu a pak vytvoříš novou adiostopu, do které vlastně nahráváš tu groupu. Takže to máme 1 šavle ze synthu, druhá šavle na groupě, třetí šavle výsledné audio...
ondrash : ja mam pocit ze mne to nic z toho nerobi , co pises (i ked nie vsetkemu uplne rozumiem) .. mne pripada , ze mi to funguje celkom korektne .. mozno su to ciastocne problemy C5 ..
Tak jsem si pujčil na test PODa 2 a vyzkoušel ovládání a automatizaci tohoto Hardw. pomocí Cubase, ono to fakt funguje
Vytvořil jsem prázdnou midi stopu, tady nastavil midi cc kontrolery a jejich parametry. U midi stopy jsem naroutoval výstup do PODa. PODa jsem zapojil jako externí efekt do insertu do audiostopy. Přepínání kabinetů, efektů, nastavování parametrů efektů Hardweru jsem ovládal pomocí té midi stopy. Kontrolery "midi cc" a jejich význam uváděl výrobce . ..... píšu to tady jen proto , že to třeba někomu pomůže. Sem se na to o pár příspěvků dříve ptal a nikdo nereagoval. Toš tak a hoj.
Ahoj. Už to zaznělo sice v jiném threadu, ale jen to zopakuju. Steinberg minulý týden vypustil nový update Cubase 5.1. Doporučuju NEINSTALOVAT!!!!!
Kromě detailů, které nejsou tak důležité se objevil problém s průhlednými fadery u VSTI šavlí. Steinberg slíbil že to opraví v dalším update (takže za půl roku). Spousta lidí na Cubase fórum je fakt nas*aná (a já docela taky). Steinberg se zase vyznamenal. Takže pozor na to...
Chci se zeptat, jestli se nejak neda ulozit namapovani vstupu a vystupu zvukovky, abych je tam vzdy mel namapovane pri spusteni noveho projektu a nemusel jsem to delat porad dokola znova.. mam zvukovku (motu ultralite MK3 fw) takze vyuzivam napriklad 6 vstupu jeden digital IO a dva vystupy.
Kdyz dam F4 v cubase projektu tak si tam muzu pridat (ADD) inputy nebo outputy.. a da se to nahore i ulozit jako preset.
Jenze to je stejne dost naprd.. pac stejne pri otevreni projektu tak jako tak musim dat f4 -> otevrit preset .. tak to uz je jedno jesi kliknu na preset a nebo kliknu 3x tlacitko add inputs.. spis mi slo o to, aby tam to prednastaveni zustalo naporad.
Nejde to nejak urcit jako defaultni ?
sprav si defaultny setup aky chces .. v F4 si nastav vstupy , vystupy .. atd .. vytvor si MIDI stopy , audio stopy .. kolko chces .. grupy .. proste defaultny setup na svoje projekty .. a potom das SAVE AS TEMPLATE .. a potom pri NEW PROJECT si vyberies tento svoj template .. a si tam , kde chces byt ..
Pytkin píše:sprav si defaultny setup aky chces .. v F4 si nastav vstupy , vystupy .. atd .. vytvor si MIDI stopy , audio stopy .. kolko chces .. grupy .. proste defaultny setup na svoje projekty .. a potom das SAVE AS TEMPLATE .. a potom pri NEW PROJECT si vyberies tento svoj template .. a si tam , kde chces byt ..