Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
psk501
Příspěvky: 414
Registrován: 10 led 2008 15:18

Re: otazky na cubase

Příspěvek od psk501 » 27 srp 2009 20:11

psk501 píše:Kde se da nastavit aby cubase automaticky prirazoval stopě(respektive jejimu audiu) jinou barvu? Vim ze to jde protoze u par kolaboracnich projektu to tak v tracku toho druheho bylo nastavene.

bump :?

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Johnny_Tiss » 27 srp 2009 21:21

Pytkin píše:a neni to tak , ze si v nom mozes vybrat direct midi porty trebars z vonku ? teda z MIDI IN ? A from host je jasne .. to je z aplikacie ..
hmm ... to by ovšem znamenalo, že pro každých dalších 16 kanálů bych musel otevřít další kontakt tak, jak jsi to psal ...
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21262
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 27 srp 2009 22:32

johny : ale skorej by som ocakaval , ked ma 4 midi okruhy , ze ich dokaze ovladat rovno z cubasu .. pokukaj setting v kontakte .. cisa tam tie okruhy dako nedaju nastavit ako interne ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 28 srp 2009 00:16

Tak tak.

P.

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 11:43

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Ondrash » 28 srp 2009 00:31

vras píše:
Má otázka byla opravdu k tomu, abych se pokud možno vyhnul Mixdownu. Opravdu je to k uklikání. Brooklyne, díky za tip. Makra jsem ještě nezkoušel. Pytkine, 100% souhlas. Bounce audio s efektama, to by bylo super řešení. A kdyby sis mohl vybrat export, třeba jen toho efektu tak by to bylo ještě lepší. Viděl jsem to na videu v Logicu. V tomhle mě fakt Steinberg štve. :( Bavili jste se CPU výkonu, který neurychlíte, to je jasný. Ale to není zas takový můj problém. Já hodně jedu v HW, takže já mám export časově v reálu, a tam už se ty minuty hodně nastřádají...
Da se nastavit rec input na group a primo nahrat stopy nebo kolik chces stop v realtimu. Sice taky klikani, ale mozna min nez mixdown. Ale tohle umi to az 5ka, starsi ne.
Ondrash: HalionOne -dik, souhlas, synth zvuky nic moc, ale myslel jsem si, ze je to jakesi ojebane (ale mohli by to dat vedet trochu lip nez hlaskou "nenasel jsem wavy"), holt Steinberg. Zoom - to silene zoomovani a posuny v projektu a ve stopach je opravdu dosti nepohodlne, to teda mohli resit lip.
Jojo. S tou input stopou o to vím a takhle to řeším, při nových nápadech, kdy duplikuju MIDI stopu s audio stopou. Nahrávám rovnou tedy i v audiu a když nakroutím něco zajímavého, stačí to jen střihnout a je to. Ale stejně mi to přijde kostrbatý. Vytvoříš si Group stopu, do té pošleš výstup ze synthu a pak vytvoříš novou adiostopu, do které vlastně nahráváš tu groupu. Takže to máme 1 šavle ze synthu, druhá šavle na groupě, třetí šavle výsledné audio... :)

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 11:43

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Ondrash » 28 srp 2009 00:35

Amorph píše:Ondrash: covece skoro vsechno co pises se stopama, me sere taky, ale bohuzel asi je to chyba navrhu a si uzivatel asi musi zvyknout:(
A jsme zase u toho. Proč Cubase (kostka) není Logic (logika). Copak nikdo z programátorů Steinbergu v Cubase neskládá? :shock:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21262
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 28 srp 2009 23:34

ondrash : ja mam pocit ze mne to nic z toho nerobi , co pises (i ked nie vsetkemu uplne rozumiem) .. mne pripada , ze mi to funguje celkom korektne .. mozno su to ciastocne problemy C5 ..

peetr1
Příspěvky: 84
Registrován: 07 lis 2005 21:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od peetr1 » 29 srp 2009 20:33

Tak jsem si pujčil na test PODa 2 a vyzkoušel ovládání a automatizaci tohoto Hardw. pomocí Cubase, ono to fakt funguje :shock:
Vytvořil jsem prázdnou midi stopu, tady nastavil midi cc kontrolery a jejich parametry. U midi stopy jsem naroutoval výstup do PODa. PODa jsem zapojil jako externí efekt do insertu do audiostopy. Přepínání kabinetů, efektů, nastavování parametrů efektů Hardweru jsem ovládal pomocí té midi stopy. Kontrolery "midi cc" a jejich význam uváděl výrobce . ..... píšu to tady jen proto , že to třeba někomu pomůže. Sem se na to o pár příspěvků dříve ptal a nikdo nereagoval. Toš tak a hoj.

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 11:43

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Ondrash » 01 zář 2009 11:00

Ahoj. Už to zaznělo sice v jiném threadu, ale jen to zopakuju. Steinberg minulý týden vypustil nový update Cubase 5.1. Doporučuju NEINSTALOVAT!!!!!
Kromě detailů, které nejsou tak důležité se objevil problém s průhlednými fadery u VSTI šavlí. Steinberg slíbil že to opraví v dalším update (takže za půl roku). Spousta lidí na Cubase fórum je fakt nas*aná (a já docela taky). Steinberg se zase vyznamenal. Takže pozor na to...

Ondráš

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 01 zář 2009 12:49

Jo jo, regresní testy je mazec udělat (pokud se vůbec dělají) :lol:

P.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 05 zář 2009 12:40

Chci se zeptat, jestli se nejak neda ulozit namapovani vstupu a vystupu zvukovky, abych je tam vzdy mel namapovane pri spusteni noveho projektu a nemusel jsem to delat porad dokola znova.. mam zvukovku (motu ultralite MK3 fw) takze vyuzivam napriklad 6 vstupu jeden digital IO a dva vystupy.
Kdyz dam F4 v cubase projektu tak si tam muzu pridat (ADD) inputy nebo outputy.. a da se to nahore i ulozit jako preset.
Jenze to je stejne dost naprd.. pac stejne pri otevreni projektu tak jako tak musim dat f4 -> otevrit preset .. tak to uz je jedno jesi kliknu na preset a nebo kliknu 3x tlacitko add inputs.. spis mi slo o to, aby tam to prednastaveni zustalo naporad.
Nejde to nejak urcit jako defaultni ?

Diky!

Ps. jde o cubase studio 4.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21262
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 05 zář 2009 12:45

sprav si defaultny setup aky chces .. v F4 si nastav vstupy , vystupy .. atd .. vytvor si MIDI stopy , audio stopy .. kolko chces .. grupy .. proste defaultny setup na svoje projekty .. a potom das SAVE AS TEMPLATE .. a potom pri NEW PROJECT si vyberies tento svoj template .. a si tam , kde chces byt ..

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 05 zář 2009 12:47

Pytkin píše:sprav si defaultny setup aky chces .. v F4 si nastav vstupy , vystupy .. atd .. vytvor si MIDI stopy , audio stopy .. kolko chces .. grupy .. proste defaultny setup na svoje projekty .. a potom das SAVE AS TEMPLATE .. a potom pri NEW PROJECT si vyberies tento svoj template .. a si tam , kde chces byt ..
Jak jednoduche :D

Asi sem si sedel na vedeni hh. Diky!!

boolocks
Příspěvky: 161
Registrován: 02 úno 2009 08:37

Re: otazky na cubase

Příspěvek od boolocks » 10 zář 2009 08:59

jak v nuendu fázově posunu dvě stopy? díkys

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21262
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 10 zář 2009 09:21

ja by som pouzil mys ..

Odpovědět