Otazky na cubase

Sekvencery Steinberg Cubase a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak »

boolocks píše:jak v nuendu fázově posunu dvě stopy? díkys
vypneš si kvantizaci a myší je posuneš o kolik budeš chtít :)

boolocks
Příspěvky: 161
Registrován: 02 úno 2009 07:37

Re: otazky na cubase

Příspěvek od boolocks »

hehe, jsem vocas :-)

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4818
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Amorph »

Nevite nekdo, jestli lze v Cubase zmenit hromadne hodnoty v midi cc tracku? Mam situaci, kdy v midi tracku mam v cc1 (modulation) nakresleny nejaky prubeh a potreboval bych ho vsude zvysit - tedy v cele selekci k tomu neco pricist. jak tohle udelat? Neprisel jsem na to, jak tohle zeditovat ani jsem nenasel zadny midi plugin, ktery by umel podobne veci s cc.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22187
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin »

logical editor nepomoze ?

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4818
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Amorph »

no, kdyz mi reknes ten vzorec;)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22187
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin »

no nieco v duchu : if event = controler , data1 = 1 , data 2 pridaj 10 .. trebars .. idem to skusit otvorit ..

jo .. funguje to .. controler som pouzil 2 .. nastav si aky chces ..
Přílohy
Clipboard01.gif

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4818
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Amorph »

super, dik moc! Doma vyzkousim.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4818
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Amorph »

funguje. jeste jednou dik.

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Johnny_Tiss »

hola ... jsem tu s novým problémem ... mam rozjetej docela velkej projekt ... spousta MIDI stop, spousta samplů atd atd ... ale stojím před problémem - začalo to na mě řvát kvůli paměti (přitom mam ještě k dispozici 1.6gb), že prej Unstable atd ... ještěže se mi to ukládá po relativně krátkém intervalu, takže jsem o nic z dat nepřišel ... co s tím? potřebuju tam přidat další věci, ale už to prostě řve ... Komp - W XP, 2x2.16GHz, 4gb Ram ale 32bit Widle :(
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3348
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii »

Zkonvertovat MIDI stopy na audio a je vystaráno :)

P.

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Johnny_Tiss »

pavlii píše:Zkonvertovat MIDI stopy na audio a je vystaráno :)

P.
nj, to se lehko řekne, ale japa se to dělá? ... je ještě spousta věcí, které dělám či dělat budu opravdu poprvé :mrgreen:
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3348
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii »

Ahha :D takže pokud to jsou MIDI stopy s výstupem do VSTi, tak klasicky Export Audio Mixdown (ohraničit lokátory požadovanou oblast a v dialogu pak zaškrtnout rovnou Import To Audio Track a Import To Pool). Pokud to jsou MIDI stopy pracující s externím MIDI nástrojem, tak při přehrávání MIDI nahrát audio stopu z audio vstupů, kam je nástroj připojen.

Přesné termíny viz manuál, já nejsem terminologicky moc "up-to-date".

P.

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Johnny_Tiss »

děkuji mnohokráte :) ... jen to vyzkoušim zítra ... už mi padají víka, takže to vidim spíš do postele než Import to Pool :D ...
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Johnny_Tiss »

hola ... mám další dotaz ... lze nějak udělat to, aby obrazovka plynule sledovala ten kurzor, kterej se při spuštění rozjede? prostě bez těch skoků ... koukal jsem do Transport, ale asi nevim jak na to ....
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22187
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin »

jasne .. dakde v settingoch sa to nastavuje .. aby sa plynule scrollovala a neprekreslovala .. to myslis ne ?

Odpovědět