Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Johnny_Tiss » 01 říj 2009 19:42

Pytkin píše:jasne .. dakde v settingoch sa to nastavuje .. aby sa plynule scrollovala a neprekreslovala .. to myslis ne ?
přesně tak
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Uživatelský avatar
marian
Příspěvky: 240
Registrován: 22 čer 2008 12:29

Re: otazky na cubase

Příspěvek od marian » 01 říj 2009 21:35

Ahojte
Potreboval by som poradit.
Mam Cubase Studio 4 a k tomu MOTU HD192 s externou krabickou na midi (maudio midisport).
Ked nahravam cez midi do kliku, tak mi to nahra vzdy o nieco skorej - cca o polku 64ky(hodnota noty).
Viem ze nie som krivy, lebo niekedy pomoze ked vytiahnem usb a zasuniem znova.
Len je to na draka takto stale robit a niekedy nepomoze ani to = (

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 01 říj 2009 21:45

marian : viac krat sme to tu riesili .. klucove slovo je IGNOREPORTFILTER ..

Uživatelský avatar
marian
Příspěvky: 240
Registrován: 22 čer 2008 12:29

Re: otazky na cubase

Příspěvek od marian » 01 říj 2009 21:54

Pytkin píše:marian : viac krat sme to tu riesili .. klucove slovo je IGNOREPORTFILTER ..
nemam nastudovane cele forum,
dik - skusim si to najst

Uživatelský avatar
marian
Příspěvky: 240
Registrován: 22 čer 2008 12:29

Re: otazky na cubase

Příspěvek od marian » 04 říj 2009 14:03

Potrebujem poradit, lebo zacinam byt zufaly s jednou vecou.
Jedna sa o automatizaciu.

Napr. automatizacna krivna na volume.
Niekedy mi to uplne ale uplne blbne, robi si to co chce.
Akokeby mi to bralo parametre od inej stopy, ale este som to nepochopil preco mi to robi.
Napr. konkretne s tym volume. Mam tam nastavenu krivku, a ono mi to z nicoho nic mutuje a odmutuje stopu.

Neviete poradit ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 04 říj 2009 22:02

tak kukni mute krivku , ci tam nie su dake eventy ..

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Vlad » 05 říj 2009 09:32

show all automatizations for all tracks , nebo tak neco.
Muzes si omylem zapnout R/W, na neco sahnes a uz se to zaznamena

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Re: otazky na cubase

Příspěvek od MonkeyFighter » 11 říj 2009 19:51

mohl by mi nekdo osvetlit jak presne fungujou external instruments...U monotymbr nastroje v pohode..pridam novej instrument nastavim mu vstupy,priradim k midi device,a pak uz jenom v instrument tracku nastavim device a vsechno slape...ale pokud ma syntak treba 4x multi tak(a v EI nastavenej vic vystupnich busu) tak bych cekal ze v instrument tracku pujde este nastavit midikanal a prislusnej bus...poradite?diky
jesi se resilo sory hledal sem ale marne

a jeste pan problem cislo dva,cubase mi nenacetl jediny externi vst...v plugin information sem normalne do VST2 paths zadal cestu kde mam vst ale vst ani jedno...
Diky!

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Poklop » 12 říj 2009 00:23

Já používám External instruments tak, že mám (u Nord rack2 = 4 výstupy, 4 kanály) přednastavený 4 Ext. instrumenty, každej na jinej vstup do karty a to mám rovnou připravený v template při startu skládání nový skladby. Nejsem si jistej, jestli jde přiřadit různým kanálům různý audio vstupy. Ale jak píšu, není problém si vyrobit 4 Ext. instrumenty, čímž jsem já vyřešil tenhle problém.
Jinak EXT. instrument je super věc hlavně kvůli kompenzaci latence pokud to chceš míchat nebo mixdown v real time.

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Re: otazky na cubase

Příspěvek od MonkeyFighter » 12 říj 2009 14:49

poklop presne tohle reseni me napadlo a asi to tak dopadne,ale rikam si proc teda u EI muzes definovat vic vystupnich busu kdyz je to takhle k nicemu...

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Poklop » 12 říj 2009 15:49

No, nevim, mně to nevadí, funguje to a nijak mě to neomezuje, tak to neřeším :-)

boolocks
Příspěvky: 161
Registrován: 02 úno 2009 07:37

Re: otazky na cubase

Příspěvek od boolocks » 13 říj 2009 18:23

Existuje klávesová zkratka na nůžky (split) a pak zase zpět na šipku( object selection) ? Nikde jsem to v manuálu ani v helpu nenašel.
Díky

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Re: otazky na cubase

Příspěvek od MonkeyFighter » 13 říj 2009 19:03

poklop:jasny vyresim to taky takhle dik.]
jj 3 a 1
ne na numericky,a musis mit myslim eng klavesnici...

Palio-boss
Příspěvky: 103
Registrován: 23 kvě 2006 18:41

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Palio-boss » 19 říj 2009 02:08

zdravim oani. mam taku otazku: ako sa daju co najjednoduchsie prerobit VST2 presety na VST3? ide mi hlavne o hypersonic, albino a proteus VX, pri ktorych sa mi nechce stale otvarat okna a podobne ked browsujem presetmi. Dost by ma zaujialo este ako prerobit EXP Nexus-u ako Dance Orchestra do tychto presetov. A este by mazaujimalo, ako to potom funguje, ci moje ostatne projekty v inych SW budu fungovat aj potom ked tieto prerobim na VST3?
za odpoved vopred dik

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 19 říj 2009 07:29

boolocks píše:Existuje klávesová zkratka na nůžky (split) a pak zase zpět na šipku( object selection) ? Nikde jsem to v manuálu ani v helpu nenašel.
Díky
Keď máš selection tool, tak pridrzanim ALT sa ti zmení na strihanie. Neukazuje to takú palicku ako nožnice, ale je to veľmi pohodlne. Keď pustis ALT tak máš zase selection tool.

Odpovědět