Otazky na cubase
-
- Profesionál
Re: otazky na cubase
mozna sem tomu nevenoval dost casu: jde priradit keycommand na realtime pitch shift audio eventu? (zmena parametru 'transpose' v event infolinu, ne offline. pripadne pres nejakou okliku.) diky!
mam taky problem, mam v nuende midi track na nom bici instrument a chcel by som jednotlive casti (kopak, snare,toms) riadit cez mixer ale jedine master toho vst instrumentu reaguje na zmeny. ako to treba "aktivovat" ?
no .. zavisi od toho , aky instrument pouzivas .. kolko ma vystupov .. ak len jeden , tak smola .. mozes potom spravit to , ze si ten midi track disolvnes na jednotlive bicie (kopak, snare, ...) .. cize ziskas X midi stop (povodnu zamutujes) .. potom si otvoris X tych instrumentov , ktore pouzivas na tie bicie .. v kazdom bude ten konkretny bubon .. a mas na mixe kazdy bubon zvlastn .. mozes ich opracovavat ako potrebujes .. druha moznost je po remixe vybouncovat tie jednotlive midi stopy do audia .. ak sa jedna ale o komponovanie , tak je to hlupost , lebo kazda zmena = novy bounce .. ak ale uz len mixujes (a arrange je hotovy) , tak toto je tak isto vhodna cesta ..
praveze ten instrument ma vystup na kazdy part zvlast, ale uz som na to prisiel, nebola to vec nuenda ale toho instrumentu, je tam take nenapadne tlacidlo out. tie sposoby su mi jasne, predtim som to robil tak ze som jednotlive nastroje z midi exportoval do wav a nasledne ich efektoval a upravoval, ale takto sa mi to zda byt pohodlnejsie a rychlejsie, hlavne musim uvazovat s takym mixom, ktory nebude prepchaty mnohimi stopami a vst-ckami lebo pocitac mi toho vela nezvladne
jaj jasne .. VSTinstrument ma viac vystupov ale v nom musis nastavit , ktory nastroj ide do ktoreho vystupu .. a to si nevedel
ok .. jasne ze toto je lepsie .. stale s tym vies hybat .. jak so zvukom (audio) , tak s arrangom (midi) ..

Prosim vas, da se nekde zjistit peak celeho projektu? Zajimalo by me to na master savli. Ja se ho dozvim vzdycky az po provedeni mixdownu, kdy vsechny metry bliknou, ale potreboval bych to obcas zmerit i rychleji nez cekat, nez se to zrenderuje. Dik.
covece to nevim.. ja mam na to metodu, ze si to hlidam pri mixu - to ze kdykoliv prejedes ti tam zustane svitit - ukaze ti to o kolik, tak i o tolik staci stahnout master savli..
nebo dat pro pripad ochrany pred klipem a distorzi brickwall limiter s tresholdem 0
nebo dat pro pripad ochrany pred klipem a distorzi brickwall limiter s tresholdem 0
jo .. sak pri prehravani ti to ukazuje peak .. je sice pravda , ze ked zrychlene prehravas , tak to casto peakuje ..
Pri prehravani jo, ale rad bych tam mel funkci, jako je treba v Sony SF, kdyz dam Normalize, tak muzu spocitat peak a RMS celeho tracku nebo oznacene casti. Neco takoveho tam asi neni, ze?
Kdyz chces tohle udelat v cubase na vsechny tracky, tak neni jina cesta nez to prehrat a to mereni delat na master buss. Ta normalize v SF dela presne to same - projede celej track a zjisti peak nebo rms z celeho tracku. Pokud ti projekt nezatezuje moc cpu a nepouzivas externi hw a offline rendering je vyrazne rychlejsi nez realtime, tak si to muzes vyexportovat a merit pak rychlejs na tom jednom tracku. Btw. k cemu to vlastne potrebujes?
2Jarda: to ano, ale tam je již hotový WAV; pokud je na WAVu zavěšeno několik efektů, není IMHO jiná cesta, než render -> analýza.
P.
P.
Ahojec, mám takovou zajímavou otázku. V projektu (u mne cubase, ale to možná není stěžejní) se občas stane, že jde hlasitost při mixu na masteru do peaku (přes nulu). Což je špatně. Ale teď jsou dvě možnosti jak to řešit pokud nechci ubrat master level šavli.
Buď uberu všechny tracky čímž si rozhodím poměry v mixu nebo a to je má otázka, uberu volume třeba na insertovaném EQ, který je jako první v master insert sekci a má možnost ubírat volume in i out (konkrétně Powercore EQ) nebo gain na master šavli.
A ta otázka je, jestli je dobrý něco takovéhleho dělat, jestli se něco nepřebuzuje už před insertem (před master šavlí) díky součtu hlasitostí. Podle poslechu se mi zdá, že ne.
Takže ubírat volume na prvním insertu popřípadě gainem na masteru nebo raději ubrat všechny stopy?
Master volume nemůžu ubrat, protože na posledních insertech mám mastering FX.
Buď uberu všechny tracky čímž si rozhodím poměry v mixu nebo a to je má otázka, uberu volume třeba na insertovaném EQ, který je jako první v master insert sekci a má možnost ubírat volume in i out (konkrétně Powercore EQ) nebo gain na master šavli.
A ta otázka je, jestli je dobrý něco takovéhleho dělat, jestli se něco nepřebuzuje už před insertem (před master šavlí) díky součtu hlasitostí. Podle poslechu se mi zdá, že ne.
Takže ubírat volume na prvním insertu popřípadě gainem na masteru nebo raději ubrat všechny stopy?
Master volume nemůžu ubrat, protože na posledních insertech mám mastering FX.
A proc si neoznacis vsecky savle v mixu nedas LINK a nestahnes je najednou? Vsechny savle zustanou v pomeru.. takze si nerozhodis pomery mixu a stahnes si to najednou pod master a pak das zase unlink a muzes editovat kazdou savli zase zvlat a mas po problemu.
To TOM: To vždycky nejde. Při složitějším mixu, při použití AUX (pre fader) a některých FX mám dojem že se to rozhodí.
Ale jak říkám, moje otázka je, jestli vadí použití gain minus na masteru nebo ne.
Ale jak říkám, moje otázka je, jestli vadí použití gain minus na masteru nebo ne.