Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Tudy » 14 lis 2009 00:20

biscuit píše:covece to nevim.. ja mam na to metodu, ze si to hlidam pri mixu - to ze kdykoliv prejedes ti tam zustane svitit - ukaze ti to o kolik, tak i o tolik staci stahnout master savli..

nebo dat pro pripad ochrany pred klipem a distorzi brickwall limiter s tresholdem 0
Používám stejný postup, nejdřív bez limiteru a když to někde přelítne jen občas, tak dám na výstup Precision Limiter. Když to jde do červenýho moc často, tak ubírám master.
A nebo (když je čas), najdu si, která šavle se na tom nejvíc podílí a dávám limiter jen na ni (což je asi nejvíc košér postup)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 14 lis 2009 02:29

presne ako hovori tudy .. ak ten peak je maly (cubase ti ukazuje kolko to ide nad nulu ) a objavuje sa len obcas , tak nevidim dovod , nepouzit limiter na vystupe ..

jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 19:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od jardatop » 16 lis 2009 16:00

TOM-Thak píše:A proc si neoznacis vsecky savle v mixu nedas LINK a nestahnes je najednou? Vsechny savle zustanou v pomeru.. takze si nerozhodis pomery mixu a stahnes si to najednou pod master a pak das zase unlink a muzes editovat kazdou savli zase zvlat a mas po problemu.
To ti nepomuze, kdyz pouzivas automatizacni krivky.

Pri teto prilezitosti jsem se chtel zeptat, jestli insert na master vystupu je pre-fader nebo post-fader.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4590
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Amorph » 16 lis 2009 16:10

jardatop: stejne jako v ostatnich kanalech - posledni dva inserty jsou post-fader, ostatni jsou pre-fader

jeany_jeany_jeany
Příspěvky: 139
Registrován: 15 pro 2008 13:49

Re: otazky na cubase

Příspěvek od jeany_jeany_jeany » 16 lis 2009 18:31

Pánové, můžu se zepteat proč se bojíte cubasí master šavle a řešíte clip v mástru takhle šíleně složitejma a nepohodlnejma způsobama? Cubasí mixák není analogovej mix, kde se sběrnice dá přebudit ale digitál s 32 float sumací.. rendering probíhá až za master šavlí (když si to tak nastavíte) a rozdíl mezi tím, esli stáhnu 20 fejdrů o 3dB, nebo 1 master je veškerý žádný.. nebo mi něco uniká?

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4590
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Amorph » 16 lis 2009 20:20

jeany_jeany_jeany : no nevim uplne ke kterymu problemu se vyjadrujes, protoze na tema master savle jich tu je vic. Kazdopadne kdyz mas neco na masteru v post-fader insertu, tak uz to tou master savli nestahnes.

jeany_jeany_jeany
Příspěvky: 139
Registrován: 15 pro 2008 13:49

Re: otazky na cubase

Příspěvek od jeany_jeany_jeany » 17 lis 2009 17:09

Amorph: Víceméně k poklopovu problému..
Já bych si teda na master šavli postfader inserty nedával, pokud bych už neměl šuplíčky, takl bych to obešel grupou
(kam bych poslal všechno, měl bych tak 6+6 prefader šuplíčků..grupa+master) čímž by se obešel problém s automatizací atd.
Ten clip na mastru se stejně vztahuje k fyzickým výstupům (kde je "tvrdá" nepřekročitelná 0 dBFS) a nebo k renderu do integer 24/16 bit, vrámci cubasího mixu nemá moc význam..

vg.atvg
Příspěvky: 28
Registrován: 22 lis 2009 16:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vg.atvg » 22 lis 2009 16:22

mám ještě cubase VST32
v projektu *.arr
1) mohu nějak určit (vymazat) nepoužívané audio tracky? = aktualizovat zdrojové audio projektu, myslím audio wav - ptá se mně to, že některé nemůže najít, ale já už je nepoužívám.
2) lze nějak změnit zdroj. jednotku pro audio wav v *.arr? - např. z C: na E: se zachováním struktury adresářů, potřebuju starší wav tracky použít ale taky přesunout
dík, VG

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 22 lis 2009 16:34

1/ zmaz stopy , kde su pouzite .. a vyhod ich z audio poolu .. i ked si nepamatam ci VST32 ma audio pool .. ale tusim daco take tam je ..
2/ pri starte ked ich nenajde sa neponuka , ze ich bude hladat , pripadne aby si mu ich ukazal ? potom to len zasavujes a uz si to pamata na novom mieste ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 23 lis 2009 09:57

Samozřejmě, že má Audio Pool :D Jinak přesně, jak píše Pytkin. Doporučuju jinak při zakládání nového aranžmá nastavit složku pro audio soubory (Devices > Setup Audio > Audio Files Folder) pokud jsem to z hlavy napsal přesně :wink:

P.

Uživatelský avatar
marian
Příspěvky: 240
Registrován: 22 čer 2008 12:29

Re: otazky na cubase

Příspěvek od marian » 25 lis 2009 02:25

ahojte
mam problem s midi, mam tie noty stale "popredu"
skusal som m-audio midisport a teraz aj MOTU midi expres 128,
pouzivam emulovane midi porty (IGNOREPORTFILTER),
ale robi mi to stale
skusal som aj tie dve veci (Use System Timestamp) co ma cubase pri midi nastaveniach, co by to mohli zachranit ale stale nic ...

no uz som zufaly :(
moze to byt kablom, zlym klavesom ? : )

win XP orig, cista instalacka (ma asi 3 hodiny), Cubase Studio 4 a najnovsi path

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 25 lis 2009 08:03

A robia to aj emulovane porty aj neemulovane?

Uživatelský avatar
marian
Příspěvky: 240
Registrován: 22 čer 2008 12:29

Re: otazky na cubase

Příspěvek od marian » 25 lis 2009 13:21

Pytkin píše:A robia to aj emulovane porty aj neemulovane?
ked pouzijem ignoreportfilter,
tak cez neemulovane porty mi to vobec nehra,
takze mozem pouzit len emulovane ...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 25 lis 2009 13:34

no pochybujem ze by klavesy boli zle .. tym to nebude ..

ked das prec ignoreportfilter , tak sa emulovane porty stratia hej ?

Uživatelský avatar
marian
Příspěvky: 240
Registrován: 22 čer 2008 12:29

Re: otazky na cubase

Příspěvek od marian » 25 lis 2009 13:44

Pytkin píše:ked das prec ignoreportfilter , tak sa emulovane porty stratia hej ?
presne tak

mozno skusim este stary Cubase SX, ci to bude aj tam robit

Odpovědět