Otazky na cubase

Sekvencery Steinberg Cubase a Nuendo
Odpovědět
Tudy

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Tudy »

biscuit píše:covece to nevim.. ja mam na to metodu, ze si to hlidam pri mixu - to ze kdykoliv prejedes ti tam zustane svitit - ukaze ti to o kolik, tak i o tolik staci stahnout master savli..

nebo dat pro pripad ochrany pred klipem a distorzi brickwall limiter s tresholdem 0
Používám stejný postup, nejdřív bez limiteru a když to někde přelítne jen občas, tak dám na výstup Precision Limiter. Když to jde do červenýho moc často, tak ubírám master.
A nebo (když je čas), najdu si, která šavle se na tom nejvíc podílí a dávám limiter jen na ni (což je asi nejvíc košér postup)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

presne ako hovori tudy .. ak ten peak je maly (cubase ti ukazuje kolko to ide nad nulu ) a objavuje sa len obcas , tak nevidim dovod , nepouzit limiter na vystupe ..

jardatop

Příspěvek od jardatop »

TOM-Thak píše:A proc si neoznacis vsecky savle v mixu nedas LINK a nestahnes je najednou? Vsechny savle zustanou v pomeru.. takze si nerozhodis pomery mixu a stahnes si to najednou pod master a pak das zase unlink a muzes editovat kazdou savli zase zvlat a mas po problemu.
To ti nepomuze, kdyz pouzivas automatizacni krivky.

Pri teto prilezitosti jsem se chtel zeptat, jestli insert na master vystupu je pre-fader nebo post-fader.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

jardatop: stejne jako v ostatnich kanalech - posledni dva inserty jsou post-fader, ostatni jsou pre-fader

jeany_jeany_jeany

Příspěvek od jeany_jeany_jeany »

Pánové, můžu se zepteat proč se bojíte cubasí master šavle a řešíte clip v mástru takhle šíleně složitejma a nepohodlnejma způsobama? Cubasí mixák není analogovej mix, kde se sběrnice dá přebudit ale digitál s 32 float sumací.. rendering probíhá až za master šavlí (když si to tak nastavíte) a rozdíl mezi tím, esli stáhnu 20 fejdrů o 3dB, nebo 1 master je veškerý žádný.. nebo mi něco uniká?

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

jeany_jeany_jeany : no nevim uplne ke kterymu problemu se vyjadrujes, protoze na tema master savle jich tu je vic. Kazdopadne kdyz mas neco na masteru v post-fader insertu, tak uz to tou master savli nestahnes.

jeany_jeany_jeany

Příspěvek od jeany_jeany_jeany »

Amorph: Víceméně k poklopovu problému..
Já bych si teda na master šavli postfader inserty nedával, pokud bych už neměl šuplíčky, takl bych to obešel grupou
(kam bych poslal všechno, měl bych tak 6+6 prefader šuplíčků..grupa+master) čímž by se obešel problém s automatizací atd.
Ten clip na mastru se stejně vztahuje k fyzickým výstupům (kde je "tvrdá" nepřekročitelná 0 dBFS) a nebo k renderu do integer 24/16 bit, vrámci cubasího mixu nemá moc význam..

vg.atvg

Příspěvek od vg.atvg »

mám ještě cubase VST32
v projektu *.arr
1) mohu nějak určit (vymazat) nepoužívané audio tracky? = aktualizovat zdrojové audio projektu, myslím audio wav - ptá se mně to, že některé nemůže najít, ale já už je nepoužívám.
2) lze nějak změnit zdroj. jednotku pro audio wav v *.arr? - např. z C: na E: se zachováním struktury adresářů, potřebuju starší wav tracky použít ale taky přesunout
dík, VG

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

1/ zmaz stopy , kde su pouzite .. a vyhod ich z audio poolu .. i ked si nepamatam ci VST32 ma audio pool .. ale tusim daco take tam je ..
2/ pri starte ked ich nenajde sa neponuka , ze ich bude hladat , pripadne aby si mu ich ukazal ? potom to len zasavujes a uz si to pamata na novom mieste ..

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Samozřejmě, že má Audio Pool :D Jinak přesně, jak píše Pytkin. Doporučuju jinak při zakládání nového aranžmá nastavit složku pro audio soubory (Devices > Setup Audio > Audio Files Folder) pokud jsem to z hlavy napsal přesně :wink:

P.

marian

Příspěvek od marian »

ahojte
mam problem s midi, mam tie noty stale "popredu"
skusal som m-audio midisport a teraz aj MOTU midi expres 128,
pouzivam emulovane midi porty (IGNOREPORTFILTER),
ale robi mi to stale
skusal som aj tie dve veci (Use System Timestamp) co ma cubase pri midi nastaveniach, co by to mohli zachranit ale stale nic ...

no uz som zufaly :(
moze to byt kablom, zlym klavesom ? : )

win XP orig, cista instalacka (ma asi 3 hodiny), Cubase Studio 4 a najnovsi path

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

A robia to aj emulovane porty aj neemulovane?

marian

Příspěvek od marian »

Pytkin píše:A robia to aj emulovane porty aj neemulovane?
ked pouzijem ignoreportfilter,
tak cez neemulovane porty mi to vobec nehra,
takze mozem pouzit len emulovane ...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no pochybujem ze by klavesy boli zle .. tym to nebude ..

ked das prec ignoreportfilter , tak sa emulovane porty stratia hej ?

marian

Příspěvek od marian »

Pytkin píše:ked das prec ignoreportfilter , tak sa emulovane porty stratia hej ?
presne tak

mozno skusim este stary Cubase SX, ci to bude aj tam robit

Odpovědět