Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 25 lis 2009 15:14

no skus a daj vediet ..

Uživatelský avatar
marian
Příspěvky: 240
Registrován: 22 čer 2008 12:29

Re: otazky na cubase

Příspěvek od marian » 26 lis 2009 13:24

Pytkin píše:no skus a daj vediet ..
no robi mi to aj v inych verziach, a robi to aj v nuende ..

cisto teoreticky, je mozne ze by to napr. vo viste /7/ nerobilo ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 26 lis 2009 15:59

no .. to zavisi od toho driveru .. na w7/vista bude mozno iny driver .. ale je mi to divne .. je to bezna vec pri USB zariadeniach , ze midi sa predbieha , ale zatial sa to vzdy podarilo odstranit ..

Uživatelský avatar
marian
Příspěvky: 240
Registrován: 22 čer 2008 12:29

Re: otazky na cubase

Příspěvek od marian » 08 pro 2009 01:03

Vo vst connections - outputs som si nastavil dva vystupy: monitors (out1 out2) a headphones (out3 out4).
Da sa nejako docielit, aby mi vsetky stopy hrali naraz do oboch (aj monitors aj headphones) ??
Cubase Studio 4

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 08 pro 2009 01:20

nemas tam zalozku studio ? tam sa da riadit monitorin a kopa veci .. tam by mali byt aj sluchatka ..

teraz ma napada , ci to nema len nuendo ..

Uživatelský avatar
marian
Příspěvky: 240
Registrován: 22 čer 2008 12:29

Re: otazky na cubase

Příspěvek od marian » 08 pro 2009 01:39

Pytkin píše:nemas tam zalozku studio ? tam sa da riadit monitorin a kopa veci .. tam by mali byt aj sluchatka ..

teraz ma napada , ci to nema len nuendo ..
bohuzial tam mam zalozky len "inputs" a "outputs"

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 08 pro 2009 01:45

jasne .. no potom si skus spravit na mastri nastav SEND do toho druheho vystupu ..

ak master nema send , tak si sprav pred tym grupu a posli to z nej ..

Uživatelský avatar
Krtko
Příspěvky: 158
Registrován: 26 bře 2009 21:43

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Krtko » 13 pro 2009 00:51

ako sa v nuende v piano roll oznaci cely riadok v midi tracku?

vras
Příspěvky: 830
Registrován: 27 lis 2007 21:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vras » 13 pro 2009 12:17

je novy update Cubase 5.1.1.120

vras
Příspěvky: 830
Registrován: 27 lis 2007 21:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vras » 13 pro 2009 12:27

k update cubase - oficialni seznam oprav a novinek stoji za hovno, ze upravili eLicencecontrol ma fakt zajima nejvic, kokoti.

Operating System Compatibility
eLicenser Control Center
Project Assistant
AmpSimulator
Jog/Scrub Wheel


No uvidime, jak to bude doopravdy.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Neural_I » 19 pro 2009 14:21

ahoj, mam otazku ohledne nuenda, sice je to tady o cubasi, ale nekdo treba budete vedet: v cubasi po zastaveni stopem se cubase zastavi na pozici kde zrovna je, nuendo mi ale skace na zacatek, neda se to nekde zmenit aby to slapalo jako v cubasi? nastaveni zkratek jsem vyzkousel prenastavit na cubasovsky, ale tim to nebude, stop je proste stop, jen v cubasi funguje jinak, netusim kde hledat ten pravej cudlik kterym to zmenit.
neni to pro me nijak dulezita informace, ani cubasi ani nuendo uz nepouzivam, ale taham si nejaky stary veci z nuenda do HDR a celkem mi tohle stopovani zneprijemnuje zivot. predpokladam ze to bude nejaka naprosta prkotina, ale ani po pul hodine laborovani a procitani manualu nuenda sem na to neprisel, tak kdyby nekdo vedel, budu vdecnej za radu.
diky

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 19 pro 2009 15:24

v preferenciach myslim ze v polozke transport je nastavenie , aby sa vracal na PLAY position .. a to mas zapnute .. syn sa hra na pocitaci , nemozem to teraz pozriet .. ak to nenajdes daj vediet , pozriem ti to vecer ..

humbuk
Příspěvky: 77
Registrován: 19 bře 2006 00:05

Re: otazky na cubase

Příspěvek od humbuk » 19 pro 2009 15:55

Je to v Preferences/Transport/Return to start position on stop
tuto fci jsem si připřadil na klávesovou zkratku, bo pořád lézt do menu ...

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Neural_I » 19 pro 2009 16:08

panove dekuju! funguje to.
funkce vraceni na startovni pozici je na numerickym bloku na klavese 0, prehravani zastavi a po druhem stlaceni vrati na startovni caru, nechtel jsem to mit dublovane se stopem na mezerniku.
dekuju za radu, vyreseno.

rastika
Příspěvky: 249
Registrován: 06 úno 2006 19:10

Re: otazky na cubase

Příspěvek od rastika » 19 pro 2009 23:16

Zdravim vas vyskytol sa my problem pri importovani wav suboru do cubase 5.pocut to hlavne na speve ze je podladeny. ked subor pocuvam mimo cubase tak
je v poriadku. stretli ste sa s niecim podobnym?

Odpovědět