Otazky na cubase
Re: otazky na cubase
jasne ze to jde i pri prehravani G,H ... spis mi slo o to kolecko..
Každý chce niečo iné. Ja to mám premapovane na +/- a myš nepotrebujem. Viac sa snažím používať klavesnicu.
to jo. ja to pochopil tak (ten dotaz) ze potrebuje zoomovat na jine misto nez to hraje. pri zapnutym autoscrollu se ti zvetsuje prehravana castPytkin píše:zoomovat mozes predsa aj pri autoscrolle ..
Vlád: jaj tak. To neviem ci ide.
a k cemu ze to vlastne je to zoomovani pri prehravani a jeste k tomu na jiny misto? je to vubec situace kterou nekdo k necemu nejak vyuziva, nebo se tady resi pouze teoreticky pripad na urovni coby-kdyby?
me by fakt zajimalo k cemu to nekomu muze byt dobry tohleto, to sem v zivote nepotreboval, rad bych se poucil
me by fakt zajimalo k cemu to nekomu muze byt dobry tohleto, to sem v zivote nepotreboval, rad bych se poucil
Neural : tiez ma napadla ta ista otazka
ale pripadalo mi to zbytocne riesit .. ja ked zoomujem , chcem zoomovat tam , kde je kurzor .. nejak ma nikdy nenapadlo zoomovat inde .. ale mozno ma niekto dovod na to ..

mas treba zalopovanejch (nebo nevim jak se tomu rika, proste to jede jako by dokola a ten usek edituju) 2, nebo 4 , nebo 16 baru a potrebuju rychle zazoomovat treba na bici sampl a zas zpet... je to o stylu prace jak si rikal ale klavesy G,H to resi taky celkem pohodlne.Neural_I píše:a k cemu ze to vlastne je to zoomovani pri prehravani a jeste k tomu na jiny misto? je to vubec situace kterou nekdo k necemu nejak vyuziva, nebo se tady resi pouze teoreticky pripad na urovni coby-kdyby?
G a H ale zoomuje tam kde je kurzor (alebo prehravacia hlava)
myslim zalezi jestli mas zaplej autoscrollPytkin píše:G a H ale zoomuje tam kde je kurzor (alebo prehravacia hlava)
Uha. Ja mám pocit že nie. Že zoom je vzdy v pozícii kurzora. Mám pocit že keď mám vypnuty autoscroll a kurzor je trebárs v lavo tak sa mi obrazovka po zoome presunie tak že kurzor je zase v strede.
No ja myslim ze je to tak, ze kdyz zoomujes, at uz koleckem nebo klavesami G H tak vzdy zacinas na kurzoru (taky kde jinde ze).
Jde o to, ze kdyz prehravas skladbu a najednou te tam neco zaujme (potrebujes se podivat zvetsene), tak pri vypnutym autoscrollu si zazoomujes, podivas se a kurzor, alias prehravani ti jede dal. Pri zapnutym autoscrollu ti to neustale sleduje kurzor, takze se moc nepodivas
Jde o to, ze kdyz prehravas skladbu a najednou te tam neco zaujme (potrebujes se podivat zvetsene), tak pri vypnutym autoscrollu si zazoomujes, podivas se a kurzor, alias prehravani ti jede dal. Pri zapnutym autoscrollu ti to neustale sleduje kurzor, takze se moc nepodivas
asi mate pravu je to i logicky...
v SW, kde som pracoval predtym sa dalo zazoomovat hocikde bezohladu na to, ako sa aktualne prehravalo a kde bol kurzor. bezne som to vyuzival, ked som si pri prehravani nieco uvedomil, a isiel to na to konkretne miesto pozret a za jazdy vyriesit (napriklad cosi zacistit, atd... ... ) a popritom sa prehravalo dalej. v Cubase to nejde, lebo nemozem si popri prehravani kurzor zastavit a na tom mieste zazoomovat, teda spon neviem, ako.Pytkin píše:Neural : tiez ma napadla ta ista otazkaale pripadalo mi to zbytocne riesit .. ja ked zoomujem , chcem zoomovat tam , kde je kurzor .. nejak ma nikdy nenapadlo zoomovat inde .. ale mozno ma niekto dovod na to ..
Tak to jde zoomovat krasene v cubase, obdobne jako koleckem a i na misto ktery neprehrava, tedy kamkoliv. staci hodit toolobx - lupu , tou si zazoomovat kamkoliv a kdyz se chce zas zoomovat nazpet tak staci zmacknout CTRL + tlacitko mysi... to je i efektivnejsi jak tim koleckem. Jsem celou dobu myslel ze tou lupou jde zoomovat jen IN...
aha.. tak to vyskusam, dik