Otazky na cubase

Sekvencery Steinberg Cubase a Nuendo
Odpovědět
Ondra P.

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Ondra P. »

jasne ze to jde i pri prehravani G,H ... spis mi slo o to kolecko..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Každý chce niečo iné. Ja to mám premapovane na +/- a myš nepotrebujem. Viac sa snažím používať klavesnicu.

Vlad

Příspěvek od Vlad »

Pytkin píše:zoomovat mozes predsa aj pri autoscrolle ..
to jo. ja to pochopil tak (ten dotaz) ze potrebuje zoomovat na jine misto nez to hraje. pri zapnutym autoscrollu se ti zvetsuje prehravana cast

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Vlád: jaj tak. To neviem ci ide.

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

a k cemu ze to vlastne je to zoomovani pri prehravani a jeste k tomu na jiny misto? je to vubec situace kterou nekdo k necemu nejak vyuziva, nebo se tady resi pouze teoreticky pripad na urovni coby-kdyby?
me by fakt zajimalo k cemu to nekomu muze byt dobry tohleto, to sem v zivote nepotreboval, rad bych se poucil

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Neural : tiez ma napadla ta ista otazka :) ale pripadalo mi to zbytocne riesit .. ja ked zoomujem , chcem zoomovat tam , kde je kurzor .. nejak ma nikdy nenapadlo zoomovat inde .. ale mozno ma niekto dovod na to ..

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

Neural_I píše:a k cemu ze to vlastne je to zoomovani pri prehravani a jeste k tomu na jiny misto? je to vubec situace kterou nekdo k necemu nejak vyuziva, nebo se tady resi pouze teoreticky pripad na urovni coby-kdyby?
me by fakt zajimalo k cemu to nekomu muze byt dobry tohleto, to sem v zivote nepotreboval, rad bych se poucil
mas treba zalopovanejch (nebo nevim jak se tomu rika, proste to jede jako by dokola a ten usek edituju) 2, nebo 4 , nebo 16 baru a potrebuju rychle zazoomovat treba na bici sampl a zas zpet... je to o stylu prace jak si rikal ale klavesy G,H to resi taky celkem pohodlne.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

G a H ale zoomuje tam kde je kurzor (alebo prehravacia hlava)

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

Pytkin píše:G a H ale zoomuje tam kde je kurzor (alebo prehravacia hlava)
myslim zalezi jestli mas zaplej autoscroll

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Uha. Ja mám pocit že nie. Že zoom je vzdy v pozícii kurzora. Mám pocit že keď mám vypnuty autoscroll a kurzor je trebárs v lavo tak sa mi obrazovka po zoome presunie tak že kurzor je zase v strede.

Vlad

Příspěvek od Vlad »

No ja myslim ze je to tak, ze kdyz zoomujes, at uz koleckem nebo klavesami G H tak vzdy zacinas na kurzoru (taky kde jinde ze).
Jde o to, ze kdyz prehravas skladbu a najednou te tam neco zaujme (potrebujes se podivat zvetsene), tak pri vypnutym autoscrollu si zazoomujes, podivas se a kurzor, alias prehravani ti jede dal. Pri zapnutym autoscrollu ti to neustale sleduje kurzor, takze se moc nepodivas

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

asi mate pravu je to i logicky...

rastis

Příspěvek od rastis »

Pytkin píše:Neural : tiez ma napadla ta ista otazka :) ale pripadalo mi to zbytocne riesit .. ja ked zoomujem , chcem zoomovat tam , kde je kurzor .. nejak ma nikdy nenapadlo zoomovat inde .. ale mozno ma niekto dovod na to ..
v SW, kde som pracoval predtym sa dalo zazoomovat hocikde bezohladu na to, ako sa aktualne prehravalo a kde bol kurzor. bezne som to vyuzival, ked som si pri prehravani nieco uvedomil, a isiel to na to konkretne miesto pozret a za jazdy vyriesit (napriklad cosi zacistit, atd... ... ) a popritom sa prehravalo dalej. v Cubase to nejde, lebo nemozem si popri prehravani kurzor zastavit a na tom mieste zazoomovat, teda spon neviem, ako.

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

Tak to jde zoomovat krasene v cubase, obdobne jako koleckem a i na misto ktery neprehrava, tedy kamkoliv. staci hodit toolobx - lupu , tou si zazoomovat kamkoliv a kdyz se chce zas zoomovat nazpet tak staci zmacknout CTRL + tlacitko mysi... to je i efektivnejsi jak tim koleckem. Jsem celou dobu myslel ze tou lupou jde zoomovat jen IN...

rastis

Příspěvek od rastis »

aha.. tak to vyskusam, dik :)

Odpovědět