Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 29 pro 2009 22:23

ty mas urcite zaple sledovani kurzoru.. je to takova ikona neco jako toto -|-> proste carka a sipka z ni.. aby to nenasledovalo kurzor a pak pri prehravani jezdis a delas co chces, kde chces..

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Ondra P. » 31 pro 2009 12:56

Helejte jak se da automatizovat prepinani paternu v BEAT DESIGNEROVI ? me to jde akorat rucne a neprisel jaem na to jak to zautomatizova prehravani v hlavim segvenceru... respektive tam je nejaka funkce ze ten patern prevede do pianorolu, coz je uplne knicemu, kdyz to chci delat jen v Beadesignerovi...

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Ondra P. » 01 led 2010 18:37

ekeaze píše:Helejte jak se da automatizovat prepinani paternu v BEAT DESIGNEROVI ? me to jde akorat rucne a neprisel jaem na to jak to zautomatizova prehravani v hlavim segvenceru... respektive tam je nejaka funkce ze ten patern prevede do pianorolu, coz je uplne knicemu, kdyz to chci delat jen v Beadesignerovi...
uz vim musi se zaponout JUMP

vras
Příspěvky: 830
Registrován: 27 lis 2007 21:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vras » 08 led 2010 12:35

Predem dik, kdyby nekdo znal odpoved - mam nekolik audio stop a na nich midigate a mam k tomu MIDI stopu, ktera ty gate ovlada.
Neda se nejak vystup z jedne MIDI stopy naroutovat na vice vystupu zaroven? Potrebuju tech nekolik stop s MidiGate otevirat stejne.
Da se to obejit rozkopirovanim MIDI do vice stop, ale neni nejake elegantnejsi reseni? Diky.

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Poklop » 08 led 2010 14:31

to vras: Ano ... ty audio stopy nejdřív naroutuj do group channel a na ní teprve aplikuj midigate.

vras
Příspěvky: 830
Registrován: 27 lis 2007 21:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vras » 08 led 2010 14:40

to je jasny, ale takhle to nepotrebuju, potrebuju z jisteho duvodu gejtovat ty stopy zvlast, tj. mit tam x krat gate, ktery se krmi pokud mozno z jednoho
mista, z jednoho MIDI

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 08 led 2010 15:23

Ja bych mel dve otazky na cubase.

1) pokud odinstaluju cubase, zustane tam slozka s VSTi ? Steinberg/cubase/vsti/ ?
ze bych po sleze nainstaloval napr. jine daw a ukazal mu slozku s vsti a nemusel jsem instalovat vsechno znova?

2) latence
Mam Motu ultralize MK3, nastavim latency pri nejnizsim bufferu 128 a vse je ok.
Postupne jak pridavam audiostopy a midi pripadne nejake vst, tak latence roste.
Je to spravne? Ja jsem se nejak naivne domnival, ze vypocetni vykon pocitace + disk,
pokud stihaji a nastavim buffer na zvukovce, tak si to udrzi stale stejnou latency
pripadne to prestane stihat a zacne to prskat.. tak zvysim buffer.
Nebo je to mozna architekturou zvukovky.. ze misto aby prskala tak si prida latency?

Diky

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Ondra P. » 08 led 2010 15:50

TOM-Thak píše:Ja bych mel dve otazky na cubase.

1) pokud odinstaluju cubase, zustane tam slozka s VSTi ? Steinberg/cubase/vsti/ ?
ze bych po sleze nainstaloval napr. jine daw a ukazal mu slozku s vsti a nemusel jsem instalovat vsechno znova?

2) latence
Mam Motu ultralize MK3, nastavim latency pri nejnizsim bufferu 128 a vse je ok.
Postupne jak pridavam audiostopy a midi pripadne nejake vst, tak latence roste.
Je to spravne? Ja jsem se nejak naivne domnival, ze vypocetni vykon pocitace + disk,
pokud stihaji a nastavim buffer na zvukovce, tak si to udrzi stale stejnou latency
pripadne to prestane stihat a zacne to prskat.. tak zvysim buffer.
Nebo je to mozna architekturou zvukovky.. ze misto aby prskala tak si prida latency?

Diky

1) jiste jak jinak ...

2) pridavanim stop latence neroste.. latence zavisi na konkretnim pluginu , ktery tu latenci ma nejvyssi.
Latence zvukovky jako takovy zavisi na vyuziti CPU... 5% CPU muzse latenci dat na nejnizsi, vetsi zatez CPU musi se dat vyssi latence...
tak to chapu ja

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8792
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: otazky na cubase

Příspěvek od biscuit » 08 led 2010 16:07

tt ad 2) u vsech pripadu co jsem kdy videl je to tak jak pises, jestli je motu tak "chytra", ze si misto dropu pridava latenci to nevim, ale prijde mi to jako blbost. jak by motu kontrolovala zatizeni procesoru?
jinak receno, jestli motu neprovadi zadny vypocty (fx apod.), tak neni duvod aby pri zatizeni procesoru 5% neprskala a pri 80% prskala (pri stejny latency). vyssi latence se v pripade velkyho zatizeni cpu dava jen proto, ze ma procesor vic casu na spocitani vsech operaci a tudiz klesne jeho zatizeni v realnym case - s kartou to nijak nesouvisi ;)

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Poklop » 08 led 2010 16:11

Latence zůstane mezi daw a kartou pořád taková, jakou nastavíš.
Problém je v tom, že když použiješ plugin, kterej má sám o sobě nějakou latenci, tak to posune latenci pro celej daw a k tomu se přičte latence karty.
Ve výpisu pluginů je latence popsaná.
Tak to zas chápu já.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 08 led 2010 16:15

No tak udam priklad.. pracuju tak, ze mam treba 3audio stopy s wavkama.. a postupne pretacim dalsi nastroje z virusu pres midi a zvukokvu do cubase.
Buffer stale na 128samplu. Ve chvili, kdy se dostanu na urcitou hranici vytizeni, tak se zacne midi stopa viruse opozdovat a to vyrazne slysitelne oproti tomu, kdyz tam mam min stop a mensi vytizeni. K prskani nedojde, rresp. i na motu dojde k prskani, ale to kdyz uz ten projekt je skoro z 80% hotovej a pak prepnu na vyssi buffer. Jeste s tim muze souviset to, ze to je pres firewire a k tomu mam FW powercore.. ten muze taky neco neblaze ovlivnovat.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 08 led 2010 16:20

Poklop: Ahaa takže to bude evidentně způsobovat latence nějakýho plug inu.

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Poklop » 08 led 2010 16:26

Určitě ... hlavně na masteru

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 08 led 2010 16:30

Poklop píše:Určitě ... hlavně na masteru
AHA.. a jsme doma, pokud mam na masteru plug in z FW powercoru, tak tam rozhodně něco naroste.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 08 led 2010 22:05

vras : skusam to teraz v nuende4 a nepodarilo sa mi to .. myslel som , ci v sendoch neni nejaka moznost to poslat na viac midi stop .. ale nepodarilo sa mi to .. tam umoznuje dat len rovnake pluginy ako v insertoch ..

Odpovědět