Otazky na cubase
Re: otazky na cubase
To pořád není poádně specifikovaný
Kde jako? V okně arranže? Nebo kde?

jasne mam bici v audio stope a jsou tam rune samply ne jeden stejnej a tem bych potreboval zvednout najednou pitch..
normalne to jde jak jsem psal ze se otevre sampl hodi se audio process, kde je pitch shift a tim zvedam snizuju pitch... problem je v tom ze bych chtel zvednout nekolika ruznejm samplum v ty stope najednou pitch shift

A nejde je všechny označit pomocí shift a kliku myší a potom zvolit tu funkci v menu Cubase?
2ekeaze: ty je potřebuješ fyzicky přepočítat na jiný pitch? Proč nepoužiješ nějaký plug-in? Audio process ti přece předělá ten sampl a přepíše originál (pokud se nedělá záloha). Přijde mi, že tohle není nejšťastněji zvolené řešení, nebo mi něco uniká...
P.
P.
to jsem to zkousel, ale projistotu jeste vyskousim...Poklop píše:A nejde je všechny označit pomocí shift a kliku myší a potom zvolit tu funkci v menu Cubase?
jj jiny pitch... Jaky plugin ? co jsem zkousel tak mi to na bici neprislo moc kvalitni... V Cubase 5 je nejaky novej pitch plugin, ten jsem zatim nerozchodil, nic to nedela kdyz tam cokoliv nastavim..pavlii píše:2ekeaze: ty je potřebuješ fyzicky přepočítat na jiný pitch? Proč nepoužiješ nějaký plug-in? Audio process ti přece předělá ten sampl a přepíše originál (pokud se nedělá záloha). Přijde mi, že tohle není nejšťastněji zvolené řešení, nebo mi něco uniká...
P.
Pytkin: Virus byl realny HW Access Virus B desktop modul. jel jsem ho normalne pres midi stopy a audio a monitoring vstupu zvukovky, abych slysel realtime napr. aplikovany sidechain nebo ekvalizer.
Kazdopadne v tydnu vymenim pravdepodobne pocitac na Core i7 a koupil jsem vcera Virus TI desktop.. tak uvidime, jak to bude vsecko slapat. Tam uz o tu latency pujde hodne a o synchronizaci, protoze TI = relatime export, pokud chci pouzivat to VSTi rozhrani.
Kazdopadne diky za pomoc.
Kazdopadne v tydnu vymenim pravdepodobne pocitac na Core i7 a koupil jsem vcera Virus TI desktop.. tak uvidime, jak to bude vsecko slapat. Tam uz o tu latency pujde hodne a o synchronizaci, protoze TI = relatime export, pokud chci pouzivat to VSTi rozhrani.
Kazdopadne diky za pomoc.
Tom : jo .. ten TI ale potom budes asi pouzivat aj ako zvukovku ne ?
No jako hlavni zvukovku budu mit motu ultralite mk3 a jeji asio driver.Pytkin píše:Tom : jo .. ten TI ale potom budes asi pouzivat aj ako zvukovku ne ?
Virus zvukovka se pouziva pak jen pro posilani zvuku do VSTi Virus Control a ma vlastni nastaveni latence.
Dal jsem na nejnizsi latency zvukovky i latency virus ti asio a maka to zatim dost dobre.
Az preinstaluju pocitac s novym HW, tak si myslim, ze to bude vsecko makat dobre

tak samozrejme ze to tak jde , nevim co sem pred tim delal ze mi to nesloPoklop píše:A nejde je všechny označit pomocí shift a kliku myší a potom zvolit tu funkci v menu Cubase?

ako vypocitam rms nejakeho tracku ?
marian: neni moc jina cesta, nez ze nahodis na ten track nejakej plugin, kterej ma rms merak a nechas celej track prehrat.
pro vybranou audio udalost: menu -- audio -- statisticsako vypocitam rms nejakeho tracku ?
mám problém...
když dělám na projektu v Cubase a nahodím nějakej jinej program (Soundforge, Winamp, etc...) tak po opětovným obnovení Cubase mi začne v pravidelnejch intervalech praskat zvuk... asio time usage meter občas jde i do overloadu. To samý se děje i ve FL studiu... přitom nikdy předtím sem takovejhle problém nezaznamenal, přestože sem měl nahozenou soundforge a FL/Cubase zároveň... reinstall DAW ani ovladačů zvukárny (ESI Juli@) nepomohl... nemáte někdo tušení, čím to může bejt? docela mi to znemožňuje práci
když dělám na projektu v Cubase a nahodím nějakej jinej program (Soundforge, Winamp, etc...) tak po opětovným obnovení Cubase mi začne v pravidelnejch intervalech praskat zvuk... asio time usage meter občas jde i do overloadu. To samý se děje i ve FL studiu... přitom nikdy předtím sem takovejhle problém nezaznamenal, přestože sem měl nahozenou soundforge a FL/Cubase zároveň... reinstall DAW ani ovladačů zvukárny (ESI Juli@) nepomohl... nemáte někdo tušení, čím to může bejt? docela mi to znemožňuje práci

Nepoužívej asio u jinejch programů ale spíš jinej typ. V Cubase se nastavuje jestli se má Asio uvolnit při minimalizaci. To bych taky raději nedělal. Jinak by to mělo fungovat.
Druhá věc ale je, pokud pak nepracuješ s velkejma souborama. To Cubase rozhodí.
Příklad: Není dobrý mít otevřenej projekt a pak se při tom mrknout na celej avi film.
Druhá věc ale je, pokud pak nepracuješ s velkejma souborama. To Cubase rozhodí.
Příklad: Není dobrý mít otevřenej projekt a pak se při tom mrknout na celej avi film.
předtím sem to měl právě takhle nastavený a všechno šlapalo vpohodě... řekl bych že problém bude někde jinde, vzhledem k tomu, že se mi zvuk kouše periodicky, ca jednou za necelou sekundu...