Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Poklop » 10 led 2010 21:11

To pořád není poádně specifikovaný :-) Kde jako? V okně arranže? Nebo kde?

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Ondra P. » 10 led 2010 22:19

jasne mam bici v audio stope a jsou tam rune samply ne jeden stejnej a tem bych potreboval zvednout najednou pitch.. :D normalne to jde jak jsem psal ze se otevre sampl hodi se audio process, kde je pitch shift a tim zvedam snizuju pitch... problem je v tom ze bych chtel zvednout nekolika ruznejm samplum v ty stope najednou pitch shift

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Poklop » 10 led 2010 23:27

A nejde je všechny označit pomocí shift a kliku myší a potom zvolit tu funkci v menu Cubase?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 11 led 2010 08:48

2ekeaze: ty je potřebuješ fyzicky přepočítat na jiný pitch? Proč nepoužiješ nějaký plug-in? Audio process ti přece předělá ten sampl a přepíše originál (pokud se nedělá záloha). Přijde mi, že tohle není nejšťastněji zvolené řešení, nebo mi něco uniká...

P.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Ondra P. » 11 led 2010 09:36

Poklop píše:A nejde je všechny označit pomocí shift a kliku myší a potom zvolit tu funkci v menu Cubase?
to jsem to zkousel, ale projistotu jeste vyskousim...
pavlii píše:2ekeaze: ty je potřebuješ fyzicky přepočítat na jiný pitch? Proč nepoužiješ nějaký plug-in? Audio process ti přece předělá ten sampl a přepíše originál (pokud se nedělá záloha). Přijde mi, že tohle není nejšťastněji zvolené řešení, nebo mi něco uniká...

P.
jj jiny pitch... Jaky plugin ? co jsem zkousel tak mi to na bici neprislo moc kvalitni... V Cubase 5 je nejaky novej pitch plugin, ten jsem zatim nerozchodil, nic to nedela kdyz tam cokoliv nastavim..

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 11 led 2010 09:57

Pytkin: Virus byl realny HW Access Virus B desktop modul. jel jsem ho normalne pres midi stopy a audio a monitoring vstupu zvukovky, abych slysel realtime napr. aplikovany sidechain nebo ekvalizer.
Kazdopadne v tydnu vymenim pravdepodobne pocitac na Core i7 a koupil jsem vcera Virus TI desktop.. tak uvidime, jak to bude vsecko slapat. Tam uz o tu latency pujde hodne a o synchronizaci, protoze TI = relatime export, pokud chci pouzivat to VSTi rozhrani.
Kazdopadne diky za pomoc.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 11 led 2010 10:23

Tom : jo .. ten TI ale potom budes asi pouzivat aj ako zvukovku ne ?

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 11 led 2010 10:31

Pytkin píše:Tom : jo .. ten TI ale potom budes asi pouzivat aj ako zvukovku ne ?
No jako hlavni zvukovku budu mit motu ultralite mk3 a jeji asio driver.
Virus zvukovka se pouziva pak jen pro posilani zvuku do VSTi Virus Control a ma vlastni nastaveni latence.
Dal jsem na nejnizsi latency zvukovky i latency virus ti asio a maka to zatim dost dobre.
Az preinstaluju pocitac s novym HW, tak si myslim, ze to bude vsecko makat dobre ;)

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Ondra P. » 12 led 2010 15:02

Poklop píše:A nejde je všechny označit pomocí shift a kliku myší a potom zvolit tu funkci v menu Cubase?
tak samozrejme ze to tak jde , nevim co sem pred tim delal ze mi to neslo :)

Uživatelský avatar
marian
Příspěvky: 240
Registrován: 22 čer 2008 12:29

Re: otazky na cubase

Příspěvek od marian » 20 led 2010 09:27

ako vypocitam rms nejakeho tracku ?

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4577
Registrován: 24 lis 2005 23:22

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Amorph » 20 led 2010 10:51

marian: neni moc jina cesta, nez ze nahodis na ten track nejakej plugin, kterej ma rms merak a nechas celej track prehrat.

vras
Příspěvky: 830
Registrován: 27 lis 2007 21:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vras » 20 led 2010 12:32

ako vypocitam rms nejakeho tracku ?
pro vybranou audio udalost: menu -- audio -- statistics

Uživatelský avatar
roocza
Příspěvky: 189
Registrován: 12 črc 2008 22:18

Re: otazky na cubase

Příspěvek od roocza » 24 led 2010 23:58

mám problém...
když dělám na projektu v Cubase a nahodím nějakej jinej program (Soundforge, Winamp, etc...) tak po opětovným obnovení Cubase mi začne v pravidelnejch intervalech praskat zvuk... asio time usage meter občas jde i do overloadu. To samý se děje i ve FL studiu... přitom nikdy předtím sem takovejhle problém nezaznamenal, přestože sem měl nahozenou soundforge a FL/Cubase zároveň... reinstall DAW ani ovladačů zvukárny (ESI Juli@) nepomohl... nemáte někdo tušení, čím to může bejt? docela mi to znemožňuje práci :(

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Poklop » 25 led 2010 00:39

Nepoužívej asio u jinejch programů ale spíš jinej typ. V Cubase se nastavuje jestli se má Asio uvolnit při minimalizaci. To bych taky raději nedělal. Jinak by to mělo fungovat.
Druhá věc ale je, pokud pak nepracuješ s velkejma souborama. To Cubase rozhodí.
Příklad: Není dobrý mít otevřenej projekt a pak se při tom mrknout na celej avi film.

Uživatelský avatar
roocza
Příspěvky: 189
Registrován: 12 črc 2008 22:18

Re: otazky na cubase

Příspěvek od roocza » 25 led 2010 01:15

předtím sem to měl právě takhle nastavený a všechno šlapalo vpohodě... řekl bych že problém bude někde jinde, vzhledem k tomu, že se mi zvuk kouše periodicky, ca jednou za necelou sekundu...

Odpovědět