Otazky na cubase

Sekvencery Steinberg Cubase a Nuendo
Odpovědět
Pytkin
Moderátor

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin »

ondrash :
1. no ked zasolujes stopu so send efektom (je jedno ci je to grupa), tak sa ti zasoluje aj ten efekt .. takze ti to funguje spravne ..

2. solo sa nezapina dynamicky .. ked ti daco zmenis , nezmeni sa solo nastvenie .. tak to ma fungovat ..

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Pytkin píše:ondrash :
1. no ked zasolujes stopu so send efektom (je jedno ci je to grupa), tak sa ti zasoluje aj ten efekt .. takze ti to funguje spravne ..
..
Pytkine, to není pravda. Dřív mi to fungovalo, tak jak jsem napsal. Dnes jsem se znovu díval na video o Steinberg Mixing, Chlapík to tam demonstroval, přesně jak jsem napsal. Jemu se ten Reverb na groupě vypnul, narozdíl ode mě.

add 2. No tak to chci asi moc. Ale kdyby to šlo nějak obejít bylo by to fajn.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ondrash ; ja v cubase moc nerobim .. ale v nuende to odjakziva funguje tak , ze ked zasolujes stopu , tak sa ti k nej "prisoluju" aj grupy a send efekty ..

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

povoleni Write na pluginu automaticky zapne i Read - nevite, kde se tohle da v nastaveni zrusit?

doplnujici dotaz - tohle me otravuje uz dlouho: jde donutit cubendo, pri vytvoreni novyho audio/group/fx tracku, aby takovej umistilo primo pod aktualne vybranej kanal, a ne na samy spodek aranze, kde si ho clovek musi pracne vylovit? :/

Rudovous

Příspěvek od Rudovous »

Ahoj, mám cobase 5 a nevím si rady s jednou banalitkou, která mě docela drásá nerv... jedná se o kliknutí pravým tlačítkem - v C4 a starších se vždy otevřela taková fajn obsáhlá nabídka (obr. dole) a v C5 se mi otevírá jen výběr nástrojů (obr. nahoře) - nevíte prosím, kde přesně se to dá změnit?? uže to hledám několik dní a nemůžu to najít
Obrázek

díky

vras

Příspěvek od vras »

staci drzet tusim ctrl

zazz

Příspěvek od zazz »

musis si to nastvit v preferencich. Je tam neco ve smyslu "Use popup tool box for right click"..nebo nejak tak

Rudovous

Příspěvek od Rudovous »

ta věc s tim CTRL je uplně super - o tom sem neměl tušení - díky za info - moc mi to poomohlo

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

nevite nekdo jestli se da nejak hromadne ovladat vice cc# ?

Modelova situace.. mam syntak a ten ma 3 layery a kazdej layer ma svuj vlastni filtr.. chtel bych je vsecky 3 automatizovat pres midi spolecne najednou.. a dost me nebavi kazdej parametr kreslit zvlast a na teckach zkoumat hodnoty, zda to opravdu sedi.. nejakej zbusob jak jednou automatizovanou klikou ovladat 3 CC# najednou?

Dík

vras

Příspěvek od vras »

Muzu poprosit o radu nekoho zbehlejsiho v midi? Diky!
1. Mam hromadu (asi 100-200) relativne kratkych midi udalosti, kazda vede na prislusny VSTi instrument a prislusnou channel/bank v nem. Da se v ramci jedne stopy pripojit k ruznym eventum ruzne banky? Tzn. aby se instrument na zacatku eventu nastavil na prislusnou banku, na dalsim eventu na dalsi banku atd. Tj. neco na zpusob rekneme automatizace MIDI program change. Nebo je to potreba rozhodit vzdy do separatnich stop, tzn. co zvuk to stopa? Mam v tom krome hudebnich vlozek i dost atmosferickych zvuku a steku, kde by se to v pripade zakladani dalsich a dalsich stop stalo pomerne neprehledne. Je jasne, ze Cubase neni zrobna idealni DAW na podobne projekty, ale lze to aspon nejak zprehlednit?
2. Prevod dilcich midi eventu do wavu - je mozny pouze mixdownem, resp. freeze a reimportovanim freeze wavu? Opravdu neni nejaka komfortnejsi cesta?

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Ad 1: V jedné MIDI stopě lze samozřejmě libovolně měnit zvuk (vysláním příslušné kombinace Bank Select + Program Change). Není potřeba mít pro každý zvuk svou MIDI stopu; předpokládám ale že je jasné, že pro PARALELNÍ souběh dvou různých zvuků je třeba mít samostatné stopy.

Ad. 2: Komfortnější cesta není; co je komfortnějšího než toto?

P.

vras

Příspěvek od vras »

pavlii: Diky! 1) jasne, jdu zjistit, jak na to bsel+prgchange 2) right-click a "convert midi to audio event" by bylo zn.ideal

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

2vras: ad 2) :D ajo, tak takhle...njn, to je otázka SW holt...já to spíš pobral jako, že se ti nezdá ten způsob jako takový, ale když jde jen o počet kliknutí.... 8)

P.

vras

Příspěvek od vras »

pavlii píše:Ad 1: V jedné MIDI stopě lze samozřejmě libovolně měnit zvuk (vysláním příslušné kombinace Bank Select + Program Change).
P.
Nevim, mozna jsem to nenasel, prisel jsem akorat na moznost zadani Program Change ciselnym zadani hodnot v MIDI list editoru, resp. v midi okne dole pomoci tuzky apod., oboji sice funguje, ale je nebetycne neprakticke a tezko sladitelne s (vetsinou pojmenovanymi) presety ve VSTi. Jeste se da snad nejak zneuzit VST Expression, ale do toho jsem nepronikl. Takto je to v Cubase asi nepouzitelne, je to jeste horsi, nez psat maily v morzeovce:-(

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Chlape! :lol: a co ti říká List Editor??

P.

Odpovědět