Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 22 črc 2010 12:51

ondrash :
1. no ked zasolujes stopu so send efektom (je jedno ci je to grupa), tak sa ti zasoluje aj ten efekt .. takze ti to funguje spravne ..

2. solo sa nezapina dynamicky .. ked ti daco zmenis , nezmeni sa solo nastvenie .. tak to ma fungovat ..

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Ondrash » 22 črc 2010 13:58

Pytkin píše:ondrash :
1. no ked zasolujes stopu so send efektom (je jedno ci je to grupa), tak sa ti zasoluje aj ten efekt .. takze ti to funguje spravne ..
..
Pytkine, to není pravda. Dřív mi to fungovalo, tak jak jsem napsal. Dnes jsem se znovu díval na video o Steinberg Mixing, Chlapík to tam demonstroval, přesně jak jsem napsal. Jemu se ten Reverb na groupě vypnul, narozdíl ode mě.

add 2. No tak to chci asi moc. Ale kdyby to šlo nějak obejít bylo by to fajn.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 22 črc 2010 18:12

ondrash ; ja v cubase moc nerobim .. ale v nuende to odjakziva funguje tak , ze ked zasolujes stopu , tak sa ti k nej "prisoluju" aj grupy a send efekty ..

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 08 srp 2010 11:06

povoleni Write na pluginu automaticky zapne i Read - nevite, kde se tohle da v nastaveni zrusit?

doplnujici dotaz - tohle me otravuje uz dlouho: jde donutit cubendo, pri vytvoreni novyho audio/group/fx tracku, aby takovej umistilo primo pod aktualne vybranej kanal, a ne na samy spodek aranze, kde si ho clovek musi pracne vylovit? :/

Rudovous
Příspěvky: 38
Registrován: 17 srp 2010 12:58

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Rudovous » 14 říj 2010 18:11

Ahoj, mám cobase 5 a nevím si rady s jednou banalitkou, která mě docela drásá nerv... jedná se o kliknutí pravým tlačítkem - v C4 a starších se vždy otevřela taková fajn obsáhlá nabídka (obr. dole) a v C5 se mi otevírá jen výběr nástrojů (obr. nahoře) - nevíte prosím, kde přesně se to dá změnit?? uže to hledám několik dní a nemůžu to najít
Obrázek

díky

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vras » 14 říj 2010 19:29

staci drzet tusim ctrl

zazz
Příspěvky: 177
Registrován: 09 říj 2007 10:55

Re: otazky na cubase

Příspěvek od zazz » 14 říj 2010 23:34

musis si to nastvit v preferencich. Je tam neco ve smyslu "Use popup tool box for right click"..nebo nejak tak

Rudovous
Příspěvky: 38
Registrován: 17 srp 2010 12:58

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Rudovous » 19 říj 2010 11:00

ta věc s tim CTRL je uplně super - o tom sem neměl tušení - díky za info - moc mi to poomohlo

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 19 říj 2010 11:03

nevite nekdo jestli se da nejak hromadne ovladat vice cc# ?

Modelova situace.. mam syntak a ten ma 3 layery a kazdej layer ma svuj vlastni filtr.. chtel bych je vsecky 3 automatizovat pres midi spolecne najednou.. a dost me nebavi kazdej parametr kreslit zvlast a na teckach zkoumat hodnoty, zda to opravdu sedi.. nejakej zbusob jak jednou automatizovanou klikou ovladat 3 CC# najednou?

Dík

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vras » 24 říj 2010 13:04

Muzu poprosit o radu nekoho zbehlejsiho v midi? Diky!
1. Mam hromadu (asi 100-200) relativne kratkych midi udalosti, kazda vede na prislusny VSTi instrument a prislusnou channel/bank v nem. Da se v ramci jedne stopy pripojit k ruznym eventum ruzne banky? Tzn. aby se instrument na zacatku eventu nastavil na prislusnou banku, na dalsim eventu na dalsi banku atd. Tj. neco na zpusob rekneme automatizace MIDI program change. Nebo je to potreba rozhodit vzdy do separatnich stop, tzn. co zvuk to stopa? Mam v tom krome hudebnich vlozek i dost atmosferickych zvuku a steku, kde by se to v pripade zakladani dalsich a dalsich stop stalo pomerne neprehledne. Je jasne, ze Cubase neni zrobna idealni DAW na podobne projekty, ale lze to aspon nejak zprehlednit?
2. Prevod dilcich midi eventu do wavu - je mozny pouze mixdownem, resp. freeze a reimportovanim freeze wavu? Opravdu neni nejaka komfortnejsi cesta?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 24 říj 2010 16:02

Ad 1: V jedné MIDI stopě lze samozřejmě libovolně měnit zvuk (vysláním příslušné kombinace Bank Select + Program Change). Není potřeba mít pro každý zvuk svou MIDI stopu; předpokládám ale že je jasné, že pro PARALELNÍ souběh dvou různých zvuků je třeba mít samostatné stopy.

Ad. 2: Komfortnější cesta není; co je komfortnějšího než toto?

P.

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vras » 24 říj 2010 16:19

pavlii: Diky! 1) jasne, jdu zjistit, jak na to bsel+prgchange 2) right-click a "convert midi to audio event" by bylo zn.ideal

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 24 říj 2010 20:47

2vras: ad 2) :D ajo, tak takhle...njn, to je otázka SW holt...já to spíš pobral jako, že se ti nezdá ten způsob jako takový, ale když jde jen o počet kliknutí.... 8)

P.

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vras » 26 říj 2010 13:01

pavlii píše:Ad 1: V jedné MIDI stopě lze samozřejmě libovolně měnit zvuk (vysláním příslušné kombinace Bank Select + Program Change).
P.
Nevim, mozna jsem to nenasel, prisel jsem akorat na moznost zadani Program Change ciselnym zadani hodnot v MIDI list editoru, resp. v midi okne dole pomoci tuzky apod., oboji sice funguje, ale je nebetycne neprakticke a tezko sladitelne s (vetsinou pojmenovanymi) presety ve VSTi. Jeste se da snad nejak zneuzit VST Expression, ale do toho jsem nepronikl. Takto je to v Cubase asi nepouzitelne, je to jeste horsi, nez psat maily v morzeovce:-(

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 26 říj 2010 13:10

Chlape! :lol: a co ti říká List Editor??

P.

Odpovědět