Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
psk501
Příspěvky: 414
Registrován: 10 led 2008 14:18

Re: otazky na cubase

Příspěvek od psk501 » 31 říj 2010 09:30

Mam dotaz:)
Jak udelt aby se mi okno s projektem nezmensilo pokazde kdyz si otevru jednotlivy kanal nebo treba plugin?
Myslel jsem ze je to treba kvuli malemu rozliseni na notebooku ale dela to i s 22" monitorem.

Pro ilustraci o co de

Normalni pracovni plocha, vsichni jsou stastni
Obrázek

Po kliknuti na"e" vyjede okno channel settings, ale zaroven se okno projektu zmensi.
Obrázek

Ono to buhvijaky problem neni, ale je to otrava a kurvi mi to workflow.

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vras » 31 říj 2010 10:07

Nejde to. Jednoducha rada: nepouzivej maximize, ale okno roztahni manualne na co nejvetsi rozmery.

Uživatelský avatar
psk501
Příspěvky: 414
Registrován: 10 led 2008 14:18

Re: otazky na cubase

Příspěvek od psk501 » 31 říj 2010 11:16

Eh :shock: Tak to jsem dost zklamany

Jaky ma tato super funkce duvod?

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2678
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Fractal » 31 říj 2010 11:24

dá se nějak v novem cubase posunovat sampl jako po klavesnici - jednoduse realtime transponovat? myslim ze sem to videl v novem nuendu, ale nejsem si jisty jestli si to nepletu s logicem

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vras » 31 říj 2010 11:27

psk501 píše:Eh :shock: Tak to jsem dost zklamany
Jaky ma tato super funkce duvod?
Duvod je jediny: aby to vsechny vytacelo.

James L.
Příspěvky: 340
Registrován: 19 dub 2010 11:13

Re: otazky na cubase

Příspěvek od James L. » 31 říj 2010 15:21

Jo docela se jim to daří...

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Poklop » 02 lis 2010 18:09

Ahoj, už mě to fakt s**e :-) Může mi někdo říct, jestli vám taky Cubase 5.1 nečte tzv. chase event čili zpětné načtení např. nastavení modulačnho kolečka a jiných midi kontrolerů?
Jako příklad mohu uvést třeba to, že si vyjedu kolečko např. do poloviny rozsahu, zapíšu to na začátek skladby a stejně mi to uprostřed hraje, jako by to bylo na nule. A aby toho nebylo dost, tak mi to někdy dokonce nastavuje kolečko na maximum i když jsem ho ani nikdy do té stopy nazapsal!!!
To jsem jedinej komu se to děje? :-)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 03 lis 2010 00:07

psk501 píše:Mam dotaz:)
Jak udelt aby se mi okno s projektem nezmensilo pokazde kdyz si otevru jednotlivy kanal nebo treba plugin?
Myslel jsem ze je to treba kvuli malemu rozliseni na notebooku ale dela to i s 22" monitorem.

Pro ilustraci o co de

Normalni pracovni plocha, vsichni jsou stastni
Obrázek

Po kliknuti na"e" vyjede okno channel settings, ale zaroven se okno projektu zmensi.
Obrázek

Ono to buhvijaky problem neni, ale je to otrava a kurvi mi to workflow.
to jde nejak poresit, mne to nedela, ted z hlavy nevim... pouzivas workspaces?

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Poklop » 03 lis 2010 07:32

Poklop píše:Ahoj, už mě to fakt s**e :-) Může mi někdo říct, jestli vám taky Cubase 5.1 nečte tzv. chase event čili zpětné načtení např. nastavení modulačnho kolečka a jiných midi kontrolerů?
Jako příklad mohu uvést třeba to, že si vyjedu kolečko např. do poloviny rozsahu, zapíšu to na začátek skladby a stejně mi to uprostřed hraje, jako by to bylo na nule. A aby toho nebylo dost, tak mi to někdy dokonce nastavuje kolečko na maximum i když jsem ho ani nikdy do té stopy nazapsal!!!
To jsem jedinej komu se to děje? :-)
Tož což? Vám to funguje?

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2678
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Fractal » 03 lis 2010 09:24

řeší se to na transportu ne?

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Poklop » 03 lis 2010 09:34

Fractal píše:řeší se to na transportu ne?
Tvůj podnět se týká čeho?

jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 19:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od jardatop » 03 lis 2010 13:24

Mam dotaz:
Jak muzu pomoci sendu poslat zvuk ke zpracovani do FX channel se zachovanim panoramy tak, abych mohl stereo efekt krmit stereo signalem?
Mam Cubase 5. Dik.

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Poklop » 03 lis 2010 13:27

On to tam send neposílá ve stereu?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 03 lis 2010 13:42

zbernica je stereo .. zavisi ci ten plugin ma stereo vstup ..

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vras » 03 lis 2010 14:06

fx bus muze byt nastaven i jinak - mono, 4ch, 5+1 atd. podle toho, kolik kanalu se zada pri vytvoreni (zmenit se nasledne neda), stereo je by default.

Odpovědět