Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 03 kvě 2012 22:30

biscuit píše:obavam se, ze prvni data musis nejdriv odstranit. jestli je tam hodne parametru, vytvoril bych rovnou novou midi stopu.
ja vetsinou copy/pastuju jen jeden parametr a ten mi teda prepisuje puvodni data.. hele neridi se to nahodou stejnou logikou jako nahravani midi? na transportu je na to nejakej button. ale to fakt hadam
neridi, taky bych veril, ze by to mohlo tak fungovat.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 11 kvě 2012 13:22

jak lze midi cc automatizaci kreslit nejen v midi partu, ale i pod nim v automatizacni lane stejne jako se pise automatizace pluginu... da se takhle nakreslit i automatizacni krivka pro pitch? v nabidce vidim jen ruzna CC, ale pitch ne. ten bych zrovna rad takhle ovladal nejdradsi; v key editoru mi to prijde neobratny. diky.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 11 kvě 2012 14:29

Brooklyn / juanita juarez píše:jak lze midi cc automatizaci kreslit nejen v midi partu, ale i pod nim v automatizacni lane stejne jako se pise automatizace pluginu... da se takhle nakreslit i automatizacni krivka pro pitch? v nabidce vidim jen ruzna CC, ale pitch ne. ten bych zrovna rad takhle ovladal nejdradsi; v key editoru mi to prijde neobratny. diky.
uz jsem na to prisel... pres midi plugin transformer je treba napsat program, co meni midi cc na pitchbend.. uff

Mike.P
Příspěvky: 18
Registrován: 22 říj 2004 23:12

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Mike.P » 14 kvě 2012 17:45

Zdravím vás, nedávno jsem updatoval z Cubase 5 na vezri 6.5. V projektu který jsem dělal v pětce jsem měl na některých stopách nastavený original Cubase deesser. Když otevřu projekt ve verzi 6.5 tak mi to píše, že deesser chybí a přitom tam fyzicky je i ve stejném adresáři. Nechce se mi všechno nastavovat znovu. Neřešil to už někdo z vás?
Ostatní nastavení pluginů se načte bez problémů, samozřejmě kromě Halion One.
Díky za pomoc

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: otazky na cubase

Příspěvek od komasix » 15 kvě 2012 11:50

na to jsem se tady taky ptal ale nějak nikdo nic

longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: otazky na cubase

Příspěvek od longsleeper » 15 kvě 2012 13:18

Ahoj,zase já....přeinstaloval jsem Cubase 5,a nejdou mi okna(mixák,pluginy) přetáhnout na druhej monitor.Předtím to šlo.Celej cubase přetáhnout jde,i jakýkoliv jiný program,ale rozšířit prac. plochu cubasu nejde.Nevíte někdo ? Za kladné vyřízení předem děkuji.:)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8803
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: otazky na cubase

Příspěvek od biscuit » 15 kvě 2012 13:27

hlavni okno nesmi bejt maximalizovany
Brooklyn / juanita juarez píše: uz jsem na to prisel... pres midi plugin transformer je treba napsat program, co meni midi cc na pitchbend.. uff
omg.. mne uz tohle programatorsky zabredavani nekdy leze na nervy. vetsinou uz nemam silu takhle myslet, spis chci u hudby relaxovat :-)
ale asi nikdy nebude dokonale intuitivni sekvencer, kde vsechno pujde jen jednoduchym tahanim za nitky..

longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: otazky na cubase

Příspěvek od longsleeper » 15 kvě 2012 13:58

...jo dik,hlavně sem nezaklikl "always on top"

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 15 kvě 2012 15:39

biscuit píše:hlavni okno nesmi bejt maximalizovany
Brooklyn / juanita juarez píše: uz jsem na to prisel... pres midi plugin transformer je treba napsat program, co meni midi cc na pitchbend.. uff
omg.. mne uz tohle programatorsky zabredavani nekdy leze na nervy. vetsinou uz nemam silu takhle myslet, spis chci u hudby relaxovat :-)
ale asi nikdy nebude dokonale intuitivni sekvencer, kde vsechno pujde jen jednoduchym tahanim za nitky..
jo.. je to pruda.. to je tak, kdyz delas s dinosaurim DAW, co si sebou nese spousty prebytecnyho tuku z minulosti, vsechno se da udelat na x zbusobu, ale nic neni na prvni pohled jasny. ale kdyz se do toho ponoris, umi to bejt hodne ucinny. na trackery nebo fl studio stejne v rychlosti nic nema!

longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: otazky na cubase

Příspěvek od longsleeper » 17 kvě 2012 10:54

Stáhl jsem na zkoušku Cubase Elements 6. Tahle levná verze nemá mixák ? Nejde mi spustit ani s F3 ani v devices...
ne že by byl nezbytný...

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 18 kvě 2012 01:15

nez se do toho pustim.. napada vas nekoho, jak v kubazi plynule x-fadovat urovne savli na kanalech -- mezi treba peti ruznymi kanaly?

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 18 kvě 2012 09:12

Brooklyn / juanita juarez píše:nez se do toho pustim.. napada vas nekoho, jak v kubazi plynule x-fadovat urovne savli na kanalech -- mezi treba peti ruznymi kanaly?
Myslíš navzájem nebo postupně za sebou? Tzn. v čase postupně fadovat tak, že jeden končí druhý začíný.. nebo třeba 3 končí a dva začínají?
Já dělám X-fade pomocí funkce v cubase pro X fade (klavesa x) a kdybych to chtěl dělat na nějaké vsti instrumenty nebo kanály bez ohledu na formát,
tak si dané kanály pošlu na grupu a automatizuju... (všechny automatizace volume dělám přes grupy, abych mohl dodatečně ještě ladit proměry přes fadery kanálů a přitom mi zůstane volume automatizace na grupě)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 18 kvě 2012 13:41

myslim x-fade pomeru na savlich, ne audio x-fade. tzn. to samy, co se dela na djskym mixaku. ale misto prechazeni mezi dvema kanalama chci prechazet pres plynule pres n kanalu a idealne to mapovat na jeden midi knob.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 18 kvě 2012 14:27

Jo takhle crossfader.. no to umí skvěle ableton, ale v cubase to myslím zatím nejde.
To vyžaduje routing dvou stereo stop do jedné grupy, která by to uměla crossfadovat.. to mě moc nenapadá jak.
A ty to potřebuješ na nějaký live event nebo to prostě nasimulovat pro nějaký audio mixdown?

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 18 kvě 2012 14:28

TOM-Thak píše:Jo takhle crossfader.. no to umí skvěle ableton, ale v cubase to myslím zatím nejde.
To vyžaduje routing dvou stereo stop do jedné grupy, která by to uměla crossfadovat.. to mě moc nenapadá jak.
A ty to potřebuješ na nějaký live event nebo to prostě nasimulovat pro nějaký audio mixdown?
vim, ze jsou nejaky vst pluginy, co umi x-fadovat L a R signal, co se do nich posle. ale chtel bych vic kanalu. normalne na produkci; simulovat
tak instrument rack v abletonu, vpodstate.

Odpovědět