Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 06 zář 2012 23:39

dekolt píše:je to fakt tristni problem uznavam, ALE: kdyz otevru nabidku nastroju v Groove Agentovi, (loud preset) tak cele to okno (s moznostmi LOGICAL a ATTITIDE) je hrozne velke a nejde pretahnout doleva, tzn. ze nemuzu zvolit ty jednotlive sady, protoze je nevidim, jednotlive sloupce nejdou zuzit a ani velikost toho okna nejde prizpusobit. resp. vubec tam neni to delene okno RESULTES.
co s tim pro kristovy rany?!
Mhm - předpokládám, že máš minimální požadované rozlišení monitoru - jinak bys tu nebrečel 8)

P.

dekolt
Příspěvky: 42
Registrován: 19 čer 2010 17:44

Re: otazky na cubase

Příspěvek od dekolt » 07 zář 2012 18:04

pavlii píše:
dekolt píše:je to fakt tristni problem uznavam, ALE: kdyz otevru nabidku nastroju v Groove Agentovi, (loud preset) tak cele to okno (s moznostmi LOGICAL a ATTITIDE) je hrozne velke a nejde pretahnout doleva, tzn. ze nemuzu zvolit ty jednotlive sady, protoze je nevidim, jednotlive sloupce nejdou zuzit a ani velikost toho okna nejde prizpusobit. resp. vubec tam neni to delene okno RESULTES.
co s tim pro kristovy rany?!
Mhm - předpokládám, že máš minimální požadované rozlišení monitoru - jinak bys tu nebrečel 8)

P.

Je to stejny pri jakymkoli nastaveni monitoru, takze placu dal.

vgatvg
Příspěvky: 10
Registrován: 11 říj 2012 21:41

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vgatvg » 11 říj 2012 22:15

ahoj, teda dlouho sem tu nebyl, sem chytil druhou music mízu...
ani bývalý profil sem nerozchodil, tak mám nový :-)))

Cubase v5 - zvuk z base synth SPECTOR, CHAINSAW LEAD
padá vám taky mixdown (i samotná stopa)? přitom při realtime přehrávání je vše ok
zrovna tenhle "je skoro von" :-)))

nebo pokud máte podobné i z viraTI - ten se terprv chystám prolezt :-)))
Vlastislav Gassenbauer
http://allthevogue.wz.cz

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Vlad » 09 lis 2012 22:38

zdravim, mam problem s midi v Cubase 5. Transport panel mi signalizuje aktivni midi, jak hraju na klavesy, lita dioda Midi Activity.
Bohuzel zadnej VST nastroj nehraje, ani nejde zaznamenat zadna nota. Ted jsem 14 dni nic nedelal, nic jsem nemenil, v nastaveni je vse active (oba midi vstupy). Je mi divny, ze ten transport panel "funguje", takze tam signal z klaves leze, ale nic mi nehraje.
Nevite co si mam kde odkliknout? Dik

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 09 lis 2012 22:40

spravnej midi vstup na midi kanalu / midi instrument kanalu mas?

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Vlad » 09 lis 2012 22:43

all midi inputs, kanal mam any

chyba musi byt nekde v Cubase, ted jsem si spustil Maschine jako standalone a midi funguje, klavesy hrajou.
Taky jsem zkousel reset v Device setup a nic.
Any idea?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 10 lis 2012 01:08

MIDI Filtering?

P.

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Vlad » 11 lis 2012 20:10

Tak jsem jeste zkusil jednu vec - midi mi nefunguje v Cubase 5 32bit, tak jsem si spustil 64bit verzi a tam je vse v poradku, klavesy hrajou.
Uf, vubec nechapu co se kde prenastavilo. snad nebudu muset preinstalovavat. Nesetkal jse se s tim nekdo?

Pavlii: Midi Filtering se nastavuje kde?

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: otazky na cubase

Příspěvek od dano » 11 lis 2012 20:23

MIDI filter nastavujes normalne v hlavnych nastaveniach pre MIDI..

Obrázek

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Vlad » 11 lis 2012 21:12

Pavlii Dano dik, to je ono, byl nastavenej jen kanal 1. Je mi divny, kterej sotek to nastavil.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: otazky na cubase

Příspěvek od dano » 11 lis 2012 21:13

a zahada je vyriesena :-)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 11 lis 2012 21:16

;-)

P.

Scorpi.03
Příspěvky: 46
Registrován: 30 črc 2010 11:28

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Scorpi.03 » 19 led 2013 21:35

Zdravím, měl bych otázku...Mám zmixovat jednu nahrávku, ale nedaří se mi tu stopu přesně napasovat tak, aby seděla...U Sony acidu jsem si to vždycky přiblížil a napasoval jak chtěl, ale tady mi to nejde...Poradili by jste jak na to ?

Mám Cubase 5...
Díky

EDIT: Tak vyřešené, měl jsem zaplou funkci Snap

longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: otazky na cubase

Příspěvek od longsleeper » 23 úno 2013 12:28

Čau chlapi.Mám rozdělaný projekt v C6,kde používám vícero nových free vst-ček.Bohužel mi cubase (jenom) stímto projektem začal mrznout,a to hned po spuštění.Mám za to ,že příčinou tuhnutí bude jedno z těch vst.Otázka zní:Existuje způsob jak zjistit,který plugin to způsobuje,aniž bych musel odinstalovávat jeden po druhym ?

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12697
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: otazky na cubase

Příspěvek od dendy » 23 úno 2013 13:48

presun ich docasne do ineh adresara aby ich cubase nevedel najst a postupne ich tam zase vracaj - inak na to neprides

Odpovědět