Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 22:13

Re: otazky na cubase

Příspěvek od longsleeper » 23 úno 2013 15:06

ok,dik

Uživatelský avatar
303
Příspěvky: 217
Registrován: 20 led 2010 19:16

Re: otazky na cubase

Příspěvek od 303 » 26 úno 2013 16:54

Ahoj....ja bych prihodil jeden dotaz : Nahravam ted hodně z groovboxu, potrebuju z toho dělat věčinou loopy , ale když mam nastavenej cubase jako master clock , tak v tej loopě je dycky malej škobrt po nahránní(i bez efektu), jakoby milisekundová dira na začatku a tudiš je zas na konci mikro čast co tam bejt nema a nesedí....skoušel sem i hratky s latencí a děla to i pri 4 ms tak nevim......defakto mě este napadlo skusit nastavit CUBASE jako slave , aby ho ridil groovbox , ale to se mi nepovedlo rozject....nevite nikdo jak to rešit , aby to nahravalo presnej loop?,popřipade jak nastavit ten CUBASE jako slave?...dik

grovbox je roland mc 909 , zajimavý je že treba když nahravam mpc tak to jede presně a defakto kamoš co ma taky 909 , tak mu to dela to samí(nahrava taky do cubase), ale nijak se mi nechce verit , že z rolanda 909 nejde nahrat presnej looop do cubase , když je to synchro prez midi

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 18:44

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Cundo » 05 bře 2013 15:19

Postradam v Cubase funkciu na ktoru som si zvykol v Nuende -"move to original". Ked som klikol na audioklip pravou mysou, objavila sa moznost umiestnit ho presne na poziciu, na ktoru bol povodne nahraty. Ked clovek pobabral nejaku editaciu,velmi rychlo mal audio na povodnom nieste. Da sa to nejako v Cubase ?
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3330
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: otazky na cubase

Příspěvek od dano » 19 bře 2013 00:34

Mam jednu otazku, ktora urcite presahuje temu Cubase, ale kedze mam prave tento DAW, skusim to dat sem.

Pri pouzivani VST instrumentov sa mi obcas stane, ze pri zastaveni prehravania konkretneho nastroja pocut lupnutie. Ked som si otvoril F12 merac spotreby CPU a disku, CPU je v momente toho pukanca uplne ok (max 20%), ale disk ide do cerveneho (len pri tom zastaveni, inak samozrejme takmer vobec nic neukazuje). Ako mam osetrit tento problem? To asi nebude o latencii, kedze ta podla mojej logiky suvisi s CPU a nie s diskom.

Nie je to uplne hrozny problem, kedze akonahle stocim danu VST stopu do audia, alebo to nezastavujem pocas hry danej stopy, je to vyriesene. Ale aj tak by ma potesilo keby som to vedel nejako odstranit. Najviac mi je divne ze sa tak obcas deje pri jednom VST nastroji (napriklad plocha Atmosphere) a vsetko ostatne su HW syntaky, ktore samozrejme idu MIDI a bez problemov.

A samozrejme niekedy sa to nedeje pri tom istom zvuku vobec.

Co sa tyka zvukovej karty, pouzivam Roland SonicCell. Co sa tyka PC, mam uz trosku starsi stroj (2007): AMD Athlon 64 X2 Dual Core/3800+/2GB RAM

Vdaka :-)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 19 bře 2013 00:38

Cundo píše:Postradam v Cubase funkciu na ktoru som si zvykol v Nuende -"move to original". Ked som klikol na audioklip pravou mysou, objavila sa moznost umiestnit ho presne na poziciu, na ktoru bol povodne nahraty. Ked clovek pobabral nejaku editaciu,velmi rychlo mal audio na povodnom nieste. Da sa to nejako v Cubase ?
ja to tam mam ('move to origin', C6).

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 02 dub 2013 18:08

Nevite, jestli lze v cubase provadet "copy regions"? V Logicu i ProTools jsem narazil na funkci, ze se oznaci napr. 2takty nejakych stop a pak pomoci klavesove zkratky a opakovanym stiskem to okopiruje oznaceny region baru za sebe. Pokud si tedy udelam 1takt bicich, tak pak neni problem to velice pohodlne rozkopcit za sebe kolikrat chci a nemusim pouzivat alt+zazeni mysi. Diky za info!

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 02 dub 2013 19:23

jo, range selection (klavesa 2), oznacit jakoukoliv cast na libovolnych stopach, ctrl c a ctrl v. potom audio - range - insert time vlozi na aktualni pozici oznacenou cast a zaroven posune doprava eventy v delce rovnajici se vkladanym useku (posune aranz). ctrl+k zobrazi dialog pro vyber, kolik kopii za sebou chces vlozit. a konecne tazeni pravyho dolniho rohu eventu s altem doprava vytvari za sebou kopie oznacenyho eventu (na rozdil od prostyho alt+drag, ktery vytvori jen jednu kopii.)


jo - ctrl d je duplicate, to urcite znas.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 02 dub 2013 19:36

Super to bylo vycerpavajici :c))

Diky

longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 22:13

Re: otazky na cubase

Příspěvek od longsleeper » 03 dub 2013 18:39

Potřeboval bych něco vysvětlit.Jak to,že mi jakykoliv efekt v insertech na masteru včetně vestavěného eq neovlivňují hlasitost na master levelmetru ?

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 03 dub 2013 19:03

pouzivas control room? jak mas nastaveny connections? jakou mas cubase? zkus poslat screenshot... (takze zvuk pluginy ovlivnuji, jen merak to neregistruje?)

longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 22:13

Re: otazky na cubase

Příspěvek od longsleeper » 03 dub 2013 19:25

Control room nepoužívám.Mám cubase 6 elements.Fx i eq zvuk ovlivňují... i výslednej mixdown.Jen master měřák indikuje pořád stejnej level i když eq nebo compresor vyhulím na max. do zkreslení nebo stlumím na nulu a neslyším nic.Prostě dokončuju jeden projekt a snažím se dostat špičkama co nejblíž nule...chybí mi tam nějakých 8db,tak jsem to chtěl vytáhnout na kompresoru co mám pověšenej v master insertu...zvuk z beden zesílím ale levelmetr ukazuje to samý,takže nevím jestli už se k té nule přibližuju nebo ne https://dl.dropbox.com/u/110712655/Connections.png ...https://dl.dropbox.com/u/110712655/Master%20insert.png

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 03 dub 2013 20:44

aha, tak to mas asi merak nastaveny na monitoring vstupniho signalu.

right-click na merak, global meter settings, prepnout na meter post-panner.

longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 22:13

Re: otazky na cubase

Příspěvek od longsleeper » 03 dub 2013 21:10

:oops:...jak prosté..děkuji

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 16:07

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Tudy » 09 dub 2013 00:42

Ty jo, je vůbec možný, že v Cubase nelze routovat jednu stopu do dvou group současně???
Nejdřív jsem si myslel, že je to omezení verzí Studio (mám Cubase Studio 4 a 5), ale pak jsem zjistil, že i ve videonávodech pro Cubase 5 se paralelní komprese řeší tak, že se zkopíruje celá audio stopa a pak se pracuje s každou zvlášť..

Chtěl jsem to řešit sendama, ale ty jsou zase MONO a to není ONO.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 09 dub 2013 01:24

tudy: urcite jdou, nerozumim ty poznamce s monem, sendy jsou v takovy konfiguraci, jaky je cilovy kanal. posilam audio treba do vsech osmi najednou (nepouzivam FX kanaly, misto nich prave Groupy. FX kanaly jsou celkove redundantni a meli by se jich zbavit, lisi jen tim, ze se nedaji dal poslat do groupy, coz je zaporna ficura).

Odpovědět