Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 16:07

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Tudy » 09 dub 2013 03:07

Sendy jsou vážně mono. Ikdyž z nich jdu do stereo group, panorama pak nemá vliv
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 09 dub 2013 06:10

tudy: hm, mozna nemyslime uplne stejnou vec. kazdopadne kdyz si vytvorim stereo kanal a stereo groupu a sendem do ni poslu, signal jde streo. kdyz potom automatizuju panoramu puvodniho audio kanalu (a v preferencich mam nastaveno, ze panorama sendu je rizena panoramou vychoziho kanalu), tak se panorama identicky meni v groupe, kam posilam, v momente, kdy hybu panoramou vychoziho kanalu. pripadne si v nastaveni kanalu v 'customize view' zobrazim pruh 'send routing', a tam muzu nezavisle nastavit panoramu signalu, co jde do sendu (takze treba puvodni signal je v L, ale do reverbu jde jako R, kvuli L-R efektu). kdyztak posli screenshot.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 16:07

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Tudy » 09 dub 2013 07:25

Máš pravdu, když pošlu do sendu stereostopu, je i v grupě stereo.
Ale panorama nemá vliv. Kde se to v těch preferencích nastavuje prosím?
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 09 dub 2013 14:32

prefs > vst > Send routing panners follow channel panner

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 16:07

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Tudy » 09 dub 2013 21:16

Tak to tu nemamo :-(
Obávám se, že těch rozdílů mezi plným Cubase 5 a Cubase Studio 5 je trošku víc, než bylo ve srovnávací tabulce..
http://www.disk.cz/disk/img/OBRAZKY-WEB ... tudio5.pdf
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 09 dub 2013 22:36

tudy: jo, bohuzel, bude to tou tvou cubase...

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 16:07

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Tudy » 10 dub 2013 00:56

Už jsem na to přišel - stačí udělat o jednu grupu víc a je to.
Nastavím hlavní výstup nástrojů do první sumační grupy (čili individuální panorama nástrojů fungují) a teprve ze sumační grupy jdu sendama do paralelních grup.
Jak jednoduché.. :-)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 10 dub 2013 01:45

Tudy: super, usetril sis penize za upgrade. pockej, az ti prestane stacit crossfade v cubase a budes resit, jestli za lepsi audio xfade okynko priplatit 10+k za nuendo. :/

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 18:44

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Cundo » 10 dub 2013 13:13

Brooklyn / juanita juarez píše:
Cundo píše:Postradam v Cubase funkciu na ktoru som si zvykol v Nuende -"move to original". Ked som klikol na audioklip pravou mysou, objavila sa moznost umiestnit ho presne na poziciu, na ktoru bol povodne nahraty. Ked clovek pobabral nejaku editaciu,velmi rychlo mal audio na povodnom nieste. Da sa to nejako v Cubase ?
ja to tam mam ('move to origin', C6).
Vdaka, samozrejme, mam to tam aj ja, len inde, ako som bol zvyknuty...
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3330
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: otazky na cubase

Příspěvek od dano » 13 dub 2013 13:16

Mam jednu otazku ohladne ukaladania vlastnych upravenych zvukov v jednotlivych VST nastrojoch.

V starsich Cubase to fungovalo uplne jednoducho a prehladne - klikol som na ulozit nastroj a otvorilo sa mi klasicke okno pre ukladanie cohokolvek vo Windowse a mohol som si tak zvuk ulozit kdekolvek na disky (vacsinou som si v ramci aktualneho project foldra vytvoril podadresar VST a tam som si to ulozil,aby som to mal pekne pri danom projekte v pripade zaloh a podobne).

Cubase 4 otvori take divne okno, kde su nejake kategorie a podkategorie zvukov, co na prvy pohlad sice nevyzera zle, ale na druhej strane nemam sajnu, kam sa to uklada. Podla mna niekde do nejakeho skryteho foldra. To nie je nic moc, lebo v pripade preinstalovania Windowsu, alebo inych zmien, clovek pride o vlastne ulozenia.

Ako to riesite vy? Ako prinutit Cubase, aby mi to ulozil kam ja chcem a nie do nejakej univerzalnej spolocnej kniznice?

Dakovala

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 16:07

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Tudy » 13 dub 2013 13:23

Brooklyn / juanita juarez píše:Tudy: super, usetril sis penize za upgrade. pockej, az ti prestane stacit crossfade v cubase a budes resit, jestli za lepsi audio xfade okynko priplatit 10+k za nuendo. :/
:-)
Kdyby peníze za upgrade - i upgrade na Cubase Studio 5 byly pro mě vyhozený peníze, protože stejně pořád dělám ve čtyřce.
Kdyby se ještě dal pořídit upgrade na plnou čtyřku, do toho bych šel, ale takhle se budu muset bez control room obejít navěky :-)

Na problém s x-fade jsem nikdy nenarazil. Používám docela často, ale žádný omezení mi to nezpůsobuje.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 13 dub 2013 14:23

tudy: v nuendu je flexibilnejsi x-fade dialog, dulezity je treba to, ze lze nastavit ruzne dlouhej fade pro kazdej ze dvou eventu (to v cubase neumim jinak nez pres dve ruzny stopy, ani lanes tohle neresi).

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 13 dub 2013 14:26

dano píše:Mam jednu otazku ohladne ukaladania vlastnych upravenych zvukov v jednotlivych VST nastrojoch.

V starsich Cubase to fungovalo uplne jednoducho a prehladne - klikol som na ulozit nastroj a otvorilo sa mi klasicke okno pre ukladanie cohokolvek vo Windowse a mohol som si tak zvuk ulozit kdekolvek na disky (vacsinou som si v ramci aktualneho project foldra vytvoril podadresar VST a tam som si to ulozil,aby som to mal pekne pri danom projekte v pripade zaloh a podobne).

Cubase 4 otvori take divne okno, kde su nejake kategorie a podkategorie zvukov, co na prvy pohlad sice nevyzera zle, ale na druhej strane nemam sajnu, kam sa to uklada. Podla mna niekde do nejakeho skryteho foldra. To nie je nic moc, lebo v pripade preinstalovania Windowsu, alebo inych zmien, clovek pride o vlastne ulozenia.

Ako to riesite vy? Ako prinutit Cubase, aby mi to ulozil kam ja chcem a nie do nejakej univerzalnej spolocnej kniznice?

Dakovala
kdyz si na mediabay zvyknes, tak je to imho hodne mocnej nastroj na rychly vyhledani zvuku, presetu, vseho... presety se kazdopadne ukladaji jako soubory, to se nemusis bat (ja si treba vsechno jednou za cas zalohuju na dropbox, taky potom mam pristup ke svejm klav. zkratkam v jinym studiu). normalne si uloz preset pod nejakym jednoznacnym nazvem a potom ve windows dej soubor se stejnym jmenem vyhledat. cesta, kam se to uklada, je jina v c5 a v c6, v c4 vubec netusim.. takhle to zjistis.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3330
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: otazky na cubase

Příspěvek od dano » 13 dub 2013 14:30

aha OK, cize sa to da proste aj zalohovat aj premiestnovat, len teda treba zistit cestu k tomu. vdaka

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 13 dub 2013 14:32

dano: muzes si je potom dat do libovolnyho adresare, jen potom musis v mediabayi ten adresar zaskrtnout, aby si ho cubase naskenoval. koukni do manualu na mediabay, je to obsahlejsi tema.

Odpovědět