Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3330
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: otazky na cubase

Příspěvek od dano » 13 dub 2013 14:33

vdaka pohrabem sa v tom

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 29 čer 2013 16:36

Po porve od verze SX importuju do Cubase 6.5 video, protoze si potrebuju udelat audiostopu k videu. Ejhle nedari se importovat
resp. naimportuje se audio stopa z videa i videostopa, pak dam project setup a nastavim fps podle "GET FROM VIDEO", ale stale tam visi missing video cache a video se neda prehrat. Myslel jsem si, ze je to treba mistem na disku, tak jsem import provedl na disku, kde je 200GB mista (jde cca o 1minutu videa). Nevite nekdo co s tim? Na googlu jsem nic moc smysluplnyho nenasel. Jeste me zaujalo, ze v nastaveni DEVICES SETUP je pak kolonka video, kde je video player. Tam nemam nic.. je mozny tam priradit nejakej player pro video?

Petr PAN
Příspěvky: 25
Registrován: 07 dub 2007 10:30

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Petr PAN » 29 čer 2013 19:31

A máš nainstalovanej Quick Time ??? :wink:
Cubase 7, Roland Fantom XR, Roland RS-70, Yamaha MO6, Alesis DM10, Edirol FA-101, Rode NT1A

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 29 čer 2013 19:44

Mám.. aha ono to neumi kodeky hm... aspoň v základu jen mov..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 30 čer 2013 01:03

ja som v nuende vzdy pouziva DV avi a ziaden problem .. s tym mi to najlepsie chodilo..

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 30 čer 2013 08:56

Ja tu mel full hd avi 1920x1080 60i, tak jsem to prevedl na MOV udelal jsem zvuk a pak prerenderoval i se zvukem a je to. Ono stejne je to jen orientacni to video, tak neni potreba cpat tam nejakou mega kvalitu.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 30 čer 2013 20:40

tom-thak: kdysi mi matucha doporucil tohle, odted ten program pouzivam, ve video formatech panuje celkem chaos, nekdy urcitej format z nejakyho duvodu proste cubase nezkousne, ale nakonec se diky format factory vzdycky dostanu k necemu pouzitelnymu. umi to i smuxovat, coz cubase bohuzel neumi (=neumi vyexportovat video s audiem)... doporucuju prevest si docasne do co nejslabsiho pouzitelnyho rozliseni, kdyz to poustis ze stejnyho pocitace, kvuli cpu.

http://www.slunecnice.cz/sw/format-factory/

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 30 čer 2013 20:46

Delam to podobne.. mam tu atube catcher na stahovani youtube videa a mimo jine umi i prevadet ruzne videoformaty, takze jsem proste svuj zaklad prevedl do MOV jen pro ucely cubase a komponovani zvukove stopy.. takze jsem mel hrubej strih -> sup s tim do movu, pak v cubase jsem vyrobil audio, aby to sedelo a zpetne jsem si soupl do strizny final audio a doladil jsem strihy videa, aby to sedelo. Zadnej velkej zazrak, ale kdyz uz jsem zvykly na cubase, tak jsem ho chtel vyuzivat i na audio pro video a tak me zarazilo, ze si to neporadi moc s formatama. Taky by ti umelci ze steinbergu mohli udelat podporu pro AVCHD, MP4 h264x, VOB, mpeg2, Avi a samo MOV.. a bylo by to v pohode..

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 30 čer 2013 21:04

tom: ona se od verze 6 naopak podpora formatu smrskla jen na QT, driv toho bylo vic, ale evidentne to nedelalo uplne dobrotu.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 30 čer 2013 21:10

To chapu, ono preci jen to video je tam vedlejsi vec... spousta lidi to audio komponuje klidne uz v tom video projektu napr. ve Final Cutu nebo v Media Composeru.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3330
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: otazky na cubase

Příspěvek od dano » 15 črc 2013 22:29

Caute pls mozete mi vysvetlit toto co sa mi zobrazuje v nastaveniach MIDI I/O? Ak tomu spravne rozumiem, tak to DIRECT MUSIC vzniklo tym ze som presunul ignoreportfilter do hlavneho adresara Cubase a to WINDOWS MIDI je to povodne. Je to tak? Otazka teraz je ci to mozem takto pouzivat ako to mam zaskrtnute a ci mam mat aj zaskrtnutu tu vec ohladne Timestampu.
Přílohy
midi-settings.jpg
midi-settings.jpg (474.99 KiB) Zobrazeno 180 x

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 15 črc 2013 23:11

dano ; vyskusaj ktore funguju .. a ostatne disabluj .. u kayka som riesil problem s motifom , ze len niektore fungovali ..

Uživatelský avatar
mikeself
Příspěvky: 36
Registrován: 31 led 2013 23:35

Re: otazky na cubase

Příspěvek od mikeself » 23 črc 2013 15:00

zdravím chlapi.
Mám problém s exportovaním z Cubase LE 5
robím DJ už 4 roky, posledný rok nahrávam hodinové sety. kúpil som si Cub5 spolu so základnou zvukovkou ALPHA od Lexiconu. (žiadna sláva, no mne to stačí)
Ked nahrám tú hodinku do Cubase a "vyčistím" príp. doplním efekty a pod. všetko beží tak ako má. problém nastane keď vyexportujem set (napríklad ako mp3) do pc, rýchlosť tracku je potom strašne rýchly. hudba čo hrám sa pohybuje väčšinou okolo 125bpm ale po exporte to prehráva cca 136-140 bpm???
nechápem či mám len niečo zle nastavené, alebo program nevie rozpoznať niečo, alebo len blbo exportuje.

Plus pripájam zapojenie celej zostavy v štúdiu :
mixpult :arrow: mixpult Tascam 216 :arrow: lexicon alpha :arrow: pc
cez 216 mám spravený monitoring

ešte dodám, že celá nahrávka je úplne bez problémov. poserie sa iba exportovaný súbor...

VĎAKA !!!

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 23 črc 2013 15:04

Tak tam mas spatne nastaveny sample rate a nebo mas zaskrtnute music clip v poolu (CTRL+P a tam odskrtnes, aby nebylo zaskrtle music nebo song tak neco tam je u stopy, pak to kasle na auto nastaveni tempa). Posli sem screenshot toho, co mas nastavene pri exportu.

Uživatelský avatar
mikeself
Příspěvky: 36
Registrován: 31 led 2013 23:35

Re: otazky na cubase

Příspěvek od mikeself » 23 črc 2013 17:13

to nemám zaškrtunté. Ale píše mi tam tempo 120,0 pritom na transporderi zobrazuje 125 a track aj tak nejde do rytmu s metronómom.
Přílohy
962969_646391208706349_1154333724_n.jpg
962969_646391208706349_1154333724_n.jpg (80.59 KiB) Zobrazeno 165 x
Capture2.JPG
Capture2.JPG (180.28 KiB) Zobrazeno 165 x
Capture1.JPG
Capture1.JPG (191.54 KiB) Zobrazeno 165 x

Odpovědět