Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4577
Registrován: 24 lis 2005 23:22

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Amorph » 28 úno 2014 11:00

Mam problem u grupovani stop pro group quantize. V Cubase 6 staci tereba jeden strih ve stope nebo jakejkoliv posun te stopy a uz to hlasi, ze ta stopa s ostatnima neni kompatibilni a vyhodi ji to z toho group quantize. Neresil jste to nekdo? Omlouvam se jestli se to tu resilo.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 28 úno 2014 11:32

Strana 80 manuálu - máš aktivován režim Group Editing ("=")? Pokud ne, zachová se to přesně takhle - je to tam i napsáno. Ale otázka je, zdali je tenhle režim řešením pro tvůj záměr.

P.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 07 bře 2014 03:08

nasel jsem zajimavou utilitu, pohanenou skriptovacim programem autohotkey... napojil jsem ji pres generic remote na cubase a zatim zkusil hlavne vyuzit novejch funkci ohledne visibility... takhle to zatim funguje. aplikace je kompletne modifikovatelna, zatim umim jen takovy zaklady, ale neni to zas tak narocny (nejsem programator).


https://www.dropbox.com/s/1ri30434nznnp73/RM.mp4

(tady je mozny si aplikaci zadarmo stahnout; v zakladu je to ale prazdna schranka, kterou je treba necim naprogramovat: http://www.autohotkey.com/board/topic/4 ... -22012014/)

Uživatelský avatar
judik
Příspěvky: 190
Registrován: 08 říj 2007 11:22

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od judik » 26 bře 2014 11:06

Zdravím znalce Cubase. Mám triviální dotaz. Kolega basák přetáčí doma svoje party a protože postupuje ve stopě po částech tak samozřejmě v místě napojení je vždy lupanec. Jde tento problém nějak odstranit? Jedná se samozřejmě o nahrávání audio stopy basa-zvukovka-Cubase. Zvukař ve studiu doporučuje fade out původní nahrávky prolnout s fade in nové nahrávky ve stopě, ale zní to hrozně. Díky moc za případné rady :)
Roland RD-64

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4577
Registrován: 24 lis 2005 23:22

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Amorph » 26 bře 2014 11:11

co na tom prolnuti zni hrozne? Tak se to proste dela. Je dulezity to prolnuti udelat ve spravnem miste udelat ho spravne dlouhe a pak tu krivku prolnuti muzes jeste upravovat.

Uživatelský avatar
judik
Příspěvky: 190
Registrován: 08 říj 2007 11:22

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od judik » 26 bře 2014 11:15

Díky moc.Prý to zní v jednu chvíli zdvojeně. Asi v tom místě nejsou dodržena ta pravidla co jsi vyjmenoval. Přetlumočím to kolegovi.
Roland RD-64

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4577
Registrován: 24 lis 2005 23:22

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Amorph » 26 bře 2014 11:23

pokud to zni zdvojene, tak ten crossfade musite presunout do jineho vhodnejsiho mista a/nebo zkratit.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 26 bře 2014 12:16

Mhm - podstatnější je mít střih v "průchodu nulou" (=základ), druhá fáze je (když se tohle nedá z nějakých důvodů dodržet) aplikovat na ta místa střihu krátký fade-in/out (desítky/stovky ms) a teprve potom, když selže všechno (což obvykle nebývá) tak řešit to prolnutí (=crossfade delší jak několik stovek ms).

Samozřejmě ale do toho mluví i frázování a tak podobně, takže z "muzikálního" pohledu to párkrát skončí u toho delšího crossfade (ale pokud jsou věci dobře zahrané, tak bych též tipoval, že k tomuhle se nebudete muset uchýlit).

P.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1877
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Stan » 26 bře 2014 12:30

No běžně se nahrává min o 1 bar více před i po než je potřeba a pak se to spojí jak Pavlii říká na průchodu nulou nebo v místě kde to nejvíce sedí pak použít crossfade a je hotovo.
Naposledy upravil(a) Stan dne 26 bře 2014 12:58, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 26 bře 2014 12:38

nemusi strihat v nule , ked robi fade/crossfade .. nulu zariadi cubase sam ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 26 bře 2014 12:41

Jak píšu - ty "kraťounké" fady v místech střihu se daly/dají (myslím) nastavit, ale pokud se aktivuje "Snap to Zero Crossing", tak se stříhá výlučně v nule (problémy pak jsou - technicky - jen u stereo stop, což ale není tento případ). Jinak samozřejmě pokud se obecně pracuje s (cross)fade, tak místo střihu není kritické (ale označil bych to za "dobrý folklór" správného přístupu - stříhat tam, kde se má).

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 26 bře 2014 13:38

no ja mam vzdy strihanie v nule vypnute , lebo to nikdy potom nestriha tam , kde chcem ja ..

Uživatelský avatar
judik
Příspěvky: 190
Registrován: 08 říj 2007 11:22

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od judik » 26 bře 2014 15:02

...děkuji moc za všechny postřehy, myslím, že je to srozumitelné... Předám info dál.
Roland RD-64

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 30 bře 2014 16:55

Stalo se vam nekomu, ze byste pracovali v pohode v projektu a pak by se vam stalo to, ze uz nejde naloadovat a vykydne to na loadingu mixu? Cubase 6.5

Docela me to ted stve.. mam tu rozdelanej projekt, kterej potrebuju otevrit a hle.. normalne probiha loading a pak kdyz je tam na loading okne "Loading mixer" tak to chcipne a musim to shodit..

Docela prekerka..
Nejaky napady?

VST folder jsem samozrejme zkousel prejmenovat, aby to nehledalo plug iny.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 30 bře 2014 21:11

Tome - zkus "reset Cubase" aka "smazání preferencí" - odkaz z tohohle vlákna.

P.

Odpovědět