Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1905
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Stan » 18 kvě 2014 01:49

V pravo nahore u aktivniho okna mas maly zoom pro stopy a nad nim je maly ctverec s (/) to je pro funkci "divide track list" . Oznac track(y) ktere chces mit v hornim okne a klikni na tuto funkci. Pokud ti track zmizi a prenes kursor na hranu ruleru a az se ti zmeni na sipku tak potahni dolu . A JE TO . ;) pokud jsem to nepopsal srozumitelne pak je to v manualu C7 na str. 100

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 18 kvě 2014 13:29

Good, našel jsem! Popravdě tohohle tlačítka jsem si nikdy v cubase nevšiml, je to tak schované, že to ani nevypadá jako funkce.

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Poklop » 25 kvě 2014 18:06

TOM-Thak píše:Good, našel jsem! Popravdě tohohle tlačítka jsem si nikdy v cubase nevšiml, je to tak schované, že to ani nevypadá jako funkce.
Na to jak dlouho s tim děláš se celkem divim :-)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 25 kvě 2014 19:44

Tak nepotřebuješ každou funkci.. prostě máš cíl, co chceš udělat a to používáš a nemáš potřebu pátrat. Tohle je zrovna taková prkotina.. jen jsem to viděl ve videu, tak sem si řekl, že se to může hodit :c)

boolocks
Příspěvky: 161
Registrován: 02 úno 2009 07:37

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od boolocks » 06 črc 2014 19:58

Cubase 7.5
Určitě to tu už padlo - případně se omlouvám.
V mixu při save track preset se neukládá nastavení sendů???

***** vyřešeno, save selected channels....

klingáč
Příspěvky: 399
Registrován: 08 pro 2010 11:36

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od klingáč » 30 črc 2014 10:01

Ahojte,
Dostal som na USB kľúči rozrobený projekt v pro tools v ptf formáte aj so štruktúrou audiofiles, session file backups, atď...
Mám však cubase - ako to tam otvorím? Nijako? Nechcem ládovať audio files po jednom..
Ďakujem.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1905
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Stan » 30 črc 2014 11:27

http://www.sweetwater.com/sweetcare/art ... w-program/

nebo muzes zkusit tohle

http://www.solidstatelogic.com/post/Pro-Convert_mac/
je to pro Mac i PC

tak neco ti snad bude fungovat

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1982
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od PELF » 30 črc 2014 11:34

audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1905
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Stan » 30 črc 2014 12:52

Dobra cena. Mas zkusenosti s Mac verzi pres WineBottler? Ja kdysi zkousel parkrat wrapnout pc pluginy a nebylo to ono.
Skoda ze nemaji native MAC verzi.

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1982
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od PELF » 30 črc 2014 14:08

V tom bohužel neporadím, nejedu na Macu, ale na stránce píšou tohle, tak je zkus kontaktovat...
AATranslator is a PC program but is known to run very well under emulators like Wine for Mac & Linux users (winebottler)
Mac users can contact us for detailed installation instructions
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1905
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Stan » 30 črc 2014 15:35

To jsem zaregistroval ale jen jsem se ptal jestli s tim mas na MAC zkusenosti. :) Wrapovaci programy jsem zkousel pred nekolika lety a proste nefungovaly (alespon pro me) tak jsem chtel jen vedet jestli se neco zmenilo.

vasekg
Příspěvky: 81
Registrován: 23 kvě 2012 16:48

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od vasekg » 31 srp 2014 18:37

Pomozte nebohému se dvěma nevysvětlitelnými problémy:

1. Vždy, když edituji u audiostopy fade, celé pracovní okno se z "fullscreen" přepne do windows módu - zmenší se....proboha proč? Docela to vadí a nedokážu to odstranit, otevírání jiných oken, či plugin, probíhá normálně.

2. Lze někde nastavit, aby kolečko myši při pohybu nahoru/dolů provádělo ZOOM in/out místo posunu nahoru a dolů po stopách? Nikde v preferencích jsem to nenašel, asi špatně koukám.

Děkuji za rady.

Vašek

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1905
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Stan » 31 srp 2014 20:36

1. Podívej se jak máš nastavený klávesový zkratky, a to i pro systém jako takový.
2. Nastav si klávesový zkratky podle potřeby, ale myslím cubase zoom in/out je to Alt+mouse.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 01 zář 2014 10:09

vasekg píše:Pomozte nebohému se dvěma nevysvětlitelnými problémy:

1. Vždy, když edituji u audiostopy fade, celé pracovní okno se z "fullscreen" přepne do windows módu - zmenší se....proboha proč? Docela to vadí a nedokážu to odstranit, otevírání jiných oken, či plugin, probíhá normálně.

2. Lze někde nastavit, aby kolečko myši při pohybu nahoru/dolů provádělo ZOOM in/out místo posunu nahoru a dolů po stopách? Nikde v preferencích jsem to nenašel, asi špatně koukám.

Děkuji za rady.

Vašek
Bohuzel 1. ani 2. nelze resp. neni reseni.

Kdyby se ti chtelo stahnout autohotkey a jsi na PC, #2 by melo imho jit vyresit skriptem na dve radky:

WheelDn::h
WheelUp::g

(Predpoklada se, ze klavesy g a h mas standardne prirazene pro zoomovani.)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 01 zář 2014 10:37

brooklyn : kokso .. parada .. ty si uplny Autohotkey Maaag :) .. vedel by autohotkery reagovat aj na Shuttle ? http://ergo.contour-design.com/ergonomi ... ttlepro-v2

Odpovědět