Otazky na cubase
Re: Otazky na cubase
V pravo nahore u aktivniho okna mas maly zoom pro stopy a nad nim je maly ctverec s (/) to je pro funkci "divide track list" . Oznac track(y) ktere chces mit v hornim okne a klikni na tuto funkci. Pokud ti track zmizi a prenes kursor na hranu ruleru a az se ti zmeni na sipku tak potahni dolu . A JE TO .
pokud jsem to nepopsal srozumitelne pak je to v manualu C7 na str. 100

Good, našel jsem! Popravdě tohohle tlačítka jsem si nikdy v cubase nevšiml, je to tak schované, že to ani nevypadá jako funkce.
Na to jak dlouho s tim děláš se celkem divimTOM-Thak píše:Good, našel jsem! Popravdě tohohle tlačítka jsem si nikdy v cubase nevšiml, je to tak schované, že to ani nevypadá jako funkce.

Tak nepotřebuješ každou funkci.. prostě máš cíl, co chceš udělat a to používáš a nemáš potřebu pátrat. Tohle je zrovna taková prkotina.. jen jsem to viděl ve videu, tak sem si řekl, že se to může hodit :c)
Cubase 7.5
Určitě to tu už padlo - případně se omlouvám.
V mixu při save track preset se neukládá nastavení sendů???
***** vyřešeno, save selected channels....
Určitě to tu už padlo - případně se omlouvám.
V mixu při save track preset se neukládá nastavení sendů???
***** vyřešeno, save selected channels....
Ahojte,
Dostal som na USB kľúči rozrobený projekt v pro tools v ptf formáte aj so štruktúrou audiofiles, session file backups, atď...
Mám však cubase - ako to tam otvorím? Nijako? Nechcem ládovať audio files po jednom..
Ďakujem.
Dostal som na USB kľúči rozrobený projekt v pro tools v ptf formáte aj so štruktúrou audiofiles, session file backups, atď...
Mám však cubase - ako to tam otvorím? Nijako? Nechcem ládovať audio files po jednom..
Ďakujem.
http://www.sweetwater.com/sweetcare/art ... w-program/
nebo muzes zkusit tohle
http://www.solidstatelogic.com/post/Pro-Convert_mac/
je to pro Mac i PC
tak neco ti snad bude fungovat
nebo muzes zkusit tohle
http://www.solidstatelogic.com/post/Pro-Convert_mac/
je to pro Mac i PC
tak neco ti snad bude fungovat
případně http://www.aatranslator.com.au/
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
Dobra cena. Mas zkusenosti s Mac verzi pres WineBottler? Ja kdysi zkousel parkrat wrapnout pc pluginy a nebylo to ono.
Skoda ze nemaji native MAC verzi.
Skoda ze nemaji native MAC verzi.
V tom bohužel neporadím, nejedu na Macu, ale na stránce píšou tohle, tak je zkus kontaktovat...
AATranslator is a PC program but is known to run very well under emulators like Wine for Mac & Linux users (winebottler)
Mac users can contact us for detailed installation instructions
AATranslator is a PC program but is known to run very well under emulators like Wine for Mac & Linux users (winebottler)
Mac users can contact us for detailed installation instructions
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
To jsem zaregistroval ale jen jsem se ptal jestli s tim mas na MAC zkusenosti.
Wrapovaci programy jsem zkousel pred nekolika lety a proste nefungovaly (alespon pro me) tak jsem chtel jen vedet jestli se neco zmenilo.

Pomozte nebohému se dvěma nevysvětlitelnými problémy:
1. Vždy, když edituji u audiostopy fade, celé pracovní okno se z "fullscreen" přepne do windows módu - zmenší se....proboha proč? Docela to vadí a nedokážu to odstranit, otevírání jiných oken, či plugin, probíhá normálně.
2. Lze někde nastavit, aby kolečko myši při pohybu nahoru/dolů provádělo ZOOM in/out místo posunu nahoru a dolů po stopách? Nikde v preferencích jsem to nenašel, asi špatně koukám.
Děkuji za rady.
Vašek
1. Vždy, když edituji u audiostopy fade, celé pracovní okno se z "fullscreen" přepne do windows módu - zmenší se....proboha proč? Docela to vadí a nedokážu to odstranit, otevírání jiných oken, či plugin, probíhá normálně.
2. Lze někde nastavit, aby kolečko myši při pohybu nahoru/dolů provádělo ZOOM in/out místo posunu nahoru a dolů po stopách? Nikde v preferencích jsem to nenašel, asi špatně koukám.
Děkuji za rady.
Vašek
1. Podívej se jak máš nastavený klávesový zkratky, a to i pro systém jako takový.
2. Nastav si klávesový zkratky podle potřeby, ale myslím cubase zoom in/out je to Alt+mouse.
2. Nastav si klávesový zkratky podle potřeby, ale myslím cubase zoom in/out je to Alt+mouse.
-
- Profesionál
Bohuzel 1. ani 2. nelze resp. neni reseni.vasekg píše:Pomozte nebohému se dvěma nevysvětlitelnými problémy:
Děkuji za rady.
Vašek
Kdyby se ti chtelo stahnout autohotkey a jsi na PC, #2 by melo imho jit vyresit skriptem na dve radky:
WheelDn::h
WheelUp::g
(Predpoklada se, ze klavesy g a h mas standardne prirazene pro zoomovani.)
brooklyn : kokso .. parada .. ty si uplny Autohotkey Maaag
.. vedel by autohotkery reagovat aj na Shuttle ? http://ergo.contour-design.com/ergonomi ... ttlepro-v2