Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
vasekg
Příspěvky: 81
Registrován: 23 kvě 2012 16:48

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od vasekg » 01 zář 2014 14:07

Děkuji vám všem za rady, budu tedy muset přecvičit svoje zvyky z jiných střižen. :( to bude nejjednodušší...


Ale proč (bod č.1) mi to z fullscreenu shazuje ta okna při editaci fade in/out? To je nějaký bug? Aspoň bych to chtěl pochopit.


Děkuji Vašek

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 01 zář 2014 14:48

vasekg: ano, bug, resp. v steinbergu by ti asi rekli 'please understand this is the intended behaviour' ;] jejich system oknovani je... ja nevim, ceskej slovnik na to nema prislovce.

pytkin: ano, teoreticky by to melo jit, jestli se ten shuttle chova v win jako klasicke MIDI zarizeni. jen si ted neumim predstavit to prakticke vyuziti, protoze jestli se chova jako MIDI device, muzes mu rovnou ty prikazy priradit pres Generic Remote v Cubase. (edit: jo takhle, ty to myslis na tuhle popisovanou funkci zoomovani, kterou Cubase sama o sobe nema... tak to nevim covece, asi to pujde, ale zatim tam moje znalosti nesahaji, resp. bych nad tim musel travit cas. Asi by se muselo docilit toho, ze pohyb ovladaciho prvku na Shuttlu by vyslal MIDI signal (coz dela sam od sebe automaticky), a nejak donutit autohotkey reagovat ne na 'hotkey' (tj. stisk klaves), ale na MIDI zpravu. potom uz by se jednoduse nasimuloval stisk klavesy pro zoom v Cubase. nevim ale z hlavy na tu cast "aby autohotkey reagoval na MIDI zpravu misto na klav. zkratku". jeste je moznost, ze tenhle Shuttle sam o sobe umi misto MIDI zprav generovat i treba prave klav. zkratku. potom by to bylo jednoduchy.)

vasekg
Příspěvky: 81
Registrován: 23 kvě 2012 16:48

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od vasekg » 01 zář 2014 15:06

Tak ti děkuji :)

Já jsem využil Steinbergovských slev a upgradoval na plnou verzi 7,5 a říkal jsem si, že když už používám tolik různých prostředí (v práci vše od Avidu, doma Vegas), že si ty zkratky a ovládání sjednotím :) To jsem se docela spletl....

Ale aspoň nemusím pátrat po něčem, co zkrátka nejde.

Hezký den! Vašek

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 01 zář 2014 16:36

brooklyn : pred chvilou som zistil ze AVID Transport neni vlastne tak drahy , takze ma shuttle prestal zaujimat a vo vyhlade mam toto : http://www.thomann.de/cz/avid_artist_transport.htm .. predpokladam ze to snad bude komunikovat s nuendom nejak rozumne uz samo ..

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 01 zář 2014 16:37

pytkin: "HUI and Mackie Control protocols", takze jo

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 01 zář 2014 16:38

jo len ide o to , ci sa budu dat namapovat nejak tlacitka , aby sa dali prepinat mody MOVE, ZOOM, TRIM, atd .. musim nastudovat manualy k tomu ..

montek
Příspěvky: 47
Registrován: 16 kvě 2007 23:01

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od montek » 01 zář 2014 16:56

Brooklyn / juanita juarez píše:
vasekg píše:Pomozte nebohému se dvěma nevysvětlitelnými problémy:

1. Vždy, když edituji u audiostopy fade, celé pracovní okno se z "fullscreen" přepne do windows módu - zmenší se....proboha proč? Docela to vadí a nedokážu to odstranit, otevírání jiných oken, či plugin, probíhá normálně.

2. Lze někde nastavit, aby kolečko myši při pohybu nahoru/dolů provádělo ZOOM in/out místo posunu nahoru a dolů po stopách? Nikde v preferencích jsem to nenašel, asi špatně koukám.

Děkuji za rady.

Vašek
Bohuzel 1. ani 2. nelze resp. neni reseni.

Kdyby se ti chtelo stahnout autohotkey a jsi na PC, #2 by melo imho jit vyresit skriptem na dve radky:

WheelDn::h
WheelUp::g

(Predpoklada se, ze klavesy g a h mas standardne prirazene pro zoomovani.)
Ahoj,
já jsem to řešil tak, že jsem koupil klávesnici s rozšířenými funkcemi (tlačítky) - mám od f. C-TECH:
c-tech kb-9140
.. máš tam spoustu tlačítek, která využiješ ve všech aplikacích a konkrétně ZOOM+ a ZOOM- ... kolikrát zmáčkneš, tolikrát zvětšíš/zmenšíš. Ovládáš třeba také multimedia,internet jinéééé.
Jsem nadmíru spokojen, není tak drahá a to kvalitní provedení !!!
... a myš k zoomování tak vůbec nepotřebuješ..
Doporučuji. montek
Roland BK-5, Presonus FireStudio,Cubase 7.5,Studio One 2,BCF2000, etc ..

vasekg
Příspěvky: 81
Registrován: 23 kvě 2012 16:48

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od vasekg » 20 zář 2014 13:32

Dostal jsem se vlastní blbostí do problému:

Podle originální písničky mi sbor nazpíval vokály - jednoduchej trojhlas.

Naprosto nevědecky jsem k tomu na první dobrou z Korgů nahrál doprovod do Cubase, pustil record a dohrál pod vokály, náhodou skoro přesně vyšel i ten rytmický doprovod. Pak jsem k tomu linkou dohrál jednu kytarovou stopu. Sedí to, jak prdel na hrnec, jenže: potřebuji těch cca 8 midi stop + kytaru zarovnat do mřížky (abych mohl dále upravovat).

Na klávesách onen doprovod jede 243 bmp, projekt v Cubase má fixed 120 bpm.


Jak jednoduše zarovnat midi stopy najednou do mřížky tak, aby to na takty přesně sedělo? Mám v tom docela bordel a vůbec nevím, jak začít, resp. jaký zvolit nejjednodušší postup, abych se z toho nezbláznil :)

Děkuji za nasměrování!

Jo mám Cubase 7,5, ale na verzi stejně asi nezáleží.

Vašek

vasekg
Příspěvky: 81
Registrován: 23 kvě 2012 16:48

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od vasekg » 20 zář 2014 13:40

Už aspoň vím, jak lépe formulovat dotaz: dá se udělat to, že se mřížka vytvoří sama podle bicí stopy? tedy abych nemusel zarovnávat noty do mřížky, ale aby se mřížka vytvořila podle úderů bicích v midi stopě.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1877
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Stan » 20 zář 2014 14:00

Snad ti pomuze tohle zacina to na 20:00.

https://www.youtube.com/watch?v=l_Ijcsy ... ohgOiS2lQg

vasekg
Příspěvky: 81
Registrován: 23 kvě 2012 16:48

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od vasekg » 20 zář 2014 14:20

Mrknul jsem na video a tempo detection lze užít pouze u audio, nikoli u midi a je to logické.

navíc mi to přidělalo ještě trochu bordel v hlavě, protože (a opakoval jsem to několikrát) když jsem udělal tempo detection na původní audio nahrávku a pak dal undo, nevím proč, ale rozházelo mi to midi noty v několika stopách - vůbc netuším, co to s tím má společného, nebo jestli se nejedná o nějaký bug. :)

No prostě to budu muset udělat ručně, zarovnat k mřížce bicí, k nim pak ostatní midi stopy a pak si tak dlouho hrát s tempem projektu, až to sedne zpátky k těm vokálům...

myslel jsem, že to půjde nějak jednodušeji

Děkuji V.

vasekg
Příspěvky: 81
Registrován: 23 kvě 2012 16:48

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od vasekg » 20 zář 2014 15:11

Tak doplnění na závěr: můj problém byl v tom, že jsem zaboha nemohl midi nahrávané z kláves při 243 bpm do projektu nastaveného na 120 bpm zarovnat k mřížce. Teď jsem to celé přehrál při správně nastaveném projektovém tempu v cubase a funguje to, vše zarovnáno.

Ale přeci jistě existuje funkce, jak tohle napravit, ne? KDe dělám chybu, nevím.

V.

Petr PAN
Příspěvky: 25
Registrován: 07 dub 2007 10:30

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Petr PAN » 20 zář 2014 16:42

243 bpm ? WTF
Cubase 7, Roland Fantom XR, Roland RS-70, Yamaha MO6, Alesis DM10, Edirol FA-101, Rode NT1A

vasekg
Příspěvky: 81
Registrován: 23 kvě 2012 16:48

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od vasekg » 20 zář 2014 17:03

:D co není nemožné, je možné.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2614
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od MDudas » 23 zář 2014 03:44

Nezahovaraj! 243 bpm a
vasekg píše: Podle originální písničky mi sbor nazpíval vokály - jednoduchej trojhlas.
To je aky zbor? :shock: :shock: :shock: :lol:

Odpovědět