Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3330
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 02 říj 2006 13:11

24 bitov? aky to ma zmysel?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6445
Registrován: 12 led 2005 23:43

Příspěvek od Kermitak » 02 říj 2006 13:19

dano: si delas srandu ? :)

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3330
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 02 říj 2006 13:21

nie vobec... ty by som potom pouzil smajlika no nie? :)

proste to pokladam za zbytocne, tot vsjo... ale beriem ze pre niekoho nie... aj tot vsjo...

prijemne nahravanie na akomkolvek nastaveni vsetkym!

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 16:07

Příspěvek od Tudy » 02 říj 2006 14:06

Johnny_Tiss píše: to Tudy: přístupovou dobu HDD netušim, ale tam by mohl bejt taky problém, páč to hrnu na sice rozdělenej HDD, ale stejnej...nahrávám 44.1, 24 bitů ...
No vidíš, to je i moje oblíbená kvalita :) Pokud je ten HD trochu starší (a pouze s 2MB cash), tak by to mohl být problém.
Jestli máš k dispozici jakýkoli další HD (i malý) vyzkoušej nahrávat audio do něj.
A nebo zkus snížit bitovou hloubku na 16bit a testni, kolik audiostop to zvládne (nejlíp nasucho bez pluginů).

Když jsem měl starší datový HD Seagate 40MB (2MBcash), tak jsem na něj dostal cca 33stop 44,1kHz/24bit a pak už se to sekalo.
Po koupi novějšího s 8MB cash to bylo hned absolutně bez problémů (maximum stop jsem ještě nezkoušel)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 16:07

Příspěvek od Tudy » 02 říj 2006 14:12

dano píše:24 bitov? aky to ma zmysel?
Záleží na tom, co točíš za nástroje a jak moc jsou dynamické. Při nahrávání akustických nástrojů a zpěvu je ten rozdíl propastný.
Když budeš nahrávat synťák, který máš už natlačený přímo z nástroje (nebo zkreslenou el. kytaru), tak to skoro nepoznáš (ta rozdíly jsou nejvíc znatelné na detailech a nižších hlasitostech.

Já teď připravuji klávesy na desku, která se bude točit u Doda a on to chce v 16bitech. Pro mě to znamená, používat kompresor už při stahování synťáků (rozuměj analogů) do PC...
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Příspěvek od kexik » 02 říj 2006 14:15

podotykam, ze laptopove disky bezia na 4800 potazne 5400rpm a s desktopovymi sa vykonovo nedaju porovnavat... myslim ze v tom bude aj jadro pudla
dalsia neprijemna vec je, ze widle (xp) velmi radi vypinaju dma mod na diskoch. v praxi, pokial system zamrzne koli diskovej chybe, a disk bol v dma mode, tak pri restarte sa dma mod vypne a pomerne potajomky zostane vypnuty. tomu by som tiez pozrel na zubok.
a mozno by som si skusil natiahnut 5-6 stop do nejakeho ineho daw (napada ma http://www.kreatives.org/kristal/ napriklad) a skusit ci to seka len v cubase, alebo ako

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6445
Registrován: 12 led 2005 23:43

Příspěvek od Kermitak » 02 říj 2006 14:20

dano: tak treba vyssi kvalita (ktera je na rozdil od zmeny frekvence dost jasne slyset), pohodli (vetsi dynamicky rozsah, nemusis tak resit kdy ti to klipne), mensi ztraty pri zpracovani signalu (presnejsi vypocty)

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6445
Registrován: 12 led 2005 23:43

Příspěvek od Kermitak » 02 říj 2006 14:23

kexik: spousta laptopovych disku bezi 7200rpm ;) i kdyz pravda pomalejsi zatim prevazuji. Dokonce jsou uz i laptopy s 7200rpm SAS disky, to je pak hukot :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Příspěvek od kexik » 02 říj 2006 14:29

Kermitak píše:kexik: spousta laptopovych disku bezi 7200rpm ;) i kdyz pravda pomalejsi zatim prevazuji. Dokonce jsou uz i laptopy s 7200rpm SAS disky, to je pak hukot :)
so slovickom spusta by som narabal opatrne. v sobotu som bol vo fnac-u a z 50-tich modelov na pulte mali 7200rpm snad dva. ona totiz 7200-ka kuri a zere a ked ma chalan centrino, asi to nebude kategoria mobile desktop

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6445
Registrován: 12 led 2005 23:43

Příspěvek od Kermitak » 02 říj 2006 14:36

No dobre, mozna jsem to prehnal ;), ale IBM je ma v polovine notebooku uz asi 4 roky a nedavno jsem videl nejake kousky tusim od Toshiby a Asusu, ktere ty disky taky mely.

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 10:51

Příspěvek od Solarfall » 02 říj 2006 15:29

prosim vratte sa k otazkam na cubase. dakujem

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6445
Registrován: 12 led 2005 23:43

Příspěvek od Kermitak » 02 říj 2006 16:46

Jo ,omlouvam se, jen jsem chtel upresnit kexikuv vyrok, nic vic. Koncim :)

gunsenroses
Příspěvky: 21
Registrován: 07 říj 2006 22:06

Příspěvek od gunsenroses » 11 říj 2006 10:01

zdravim mam zopar otazok :
mam Cubase LE

1. da sa ulozit napr. iba prva stopa ? viem ulozit "mixdown" ako wav, ale stopu sa mi este nepodarilo
2. Da sa aplikovat efekt na urcitu cast stopy ? viem aplikovat efekt na jeden cely track, ale napr. na prvych 5 min stopy to neviem
3.Ako dohrat urcitu cast stopy ? priklad : nahravam track3 a v polke sa seknem. neviem donutit, aby zacal nahravat od URCENEHO miesta ...

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 10:51

Příspěvek od Solarfall » 11 říj 2006 10:47

1. co tak ju dat ako solo a ulozit mixdown? :D
2. to pokial viem nejde...skus to automatizovat plugin enable/disable
alebo ak ide o nahrate audio tak tam tusim mozes aplikovat efekt natvrdo. je to v operation manual strana 374

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 11 říj 2006 11:04

ad 3: využij nahrávání "letmým střihem", tedy Punch In/Out - místo začátku nahrávání označíš levým lokátorem, pravým označíš konec nahrávaného úseku (nebo ho dáš prostě někam doprava, třeba až na konec skladby), na panelu posuvu aktivuješ tlačítko Punch In, přetočíš někam před levý lokátor a pustíš přehrávání. Jakmile kurzor dojede na pozici levého lokátoru, začne se nahrávat do vybrané stopy (program se přepne automaticky). Aby nebylo slyšet lupnutí v místě střihu, doporučuju aktivovat auto crossfade (někde v Inspektorovi) pro tu stopu.

P.

Odpovědět