Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
vasekg
Příspěvky: 81
Registrován: 23 kvě 2012 16:48

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od vasekg » 23 zář 2014 19:43

Mno bicí pattern byl nahrán při špatně nastaveném bpm (čili jeden takt se roztáhl na dva fyzické takty), nevím, jak to lépe vysvětlit. Nicméně stále nechápu, jestli (a pokud ano, tak jak) lze mřížka nastavit přesně třeba podle midi stopy bicích, tak, aby se navázala na ten rytmus.......

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od MDudas » 26 zář 2014 01:35

Znizit tempo na polovicu a natahnut track na dvojnasobok by nemal by zasadny problem. :wink:

vasekg
Příspěvky: 81
Registrován: 23 kvě 2012 16:48

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od vasekg » 26 zář 2014 19:10

Je to jistě mojí nezkušeností s Cubase, ale opravdu jsem u tohoto tracku (a stále nevím, proč) nedokázal notičky zarovnat do mřížky :)

Když jsem to přehrál,což bylo nejrychlejší, povedlo se to přichytit na mřížku hned napoprvé.

TeĎ jsem v práci, ale až se dostanu domů, pokud to ještě někde najdu, klidně ti MDudasi pošlu ten cubase project, mě by prostě jen zajímalo, kde jsem udělal chybu, že to nešlo...strávil jsem nad tou prkotinou desítky minut bez výsledku (nechtěl jsem zarovnávat ručně notu po notě, ale vzít celou nahranou stopu a nějak to najednou zpracovat a prostě to nešlo...

Přesně tuším, že to byla někde nastavená nějaká blbost ale holt jsem byl slepej :)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 02 říj 2014 10:58

Prechazim na MAC a tak jsem chtel nainstalovat cubase 6 z CD a nenasel jsem tam 64bitovou verzi pro Cubase 6, ale na steinberg strankach pisou, ze pro MAC je 64bitova verze. Tak jsem z toho jelen. Je tam jen jeden instalator a po instalaci pri loadingu pise cubase 32bit version. Tak kde udelali soudruzi z NDR chybu? Mam koupeny i update na 6.5.5, ale tam jsem taky nasel jeden instalator.. po updatu opet 32bit. Diky za pomoc

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 02 říj 2014 11:00

Aha.. http://www.steinberg.net/forums/viewtop ... =19&t=1538

Tak kdyby to nekoho jeste trapilo.. tady je odpoved.

rastika
Příspěvky: 249
Registrován: 06 úno 2006 18:10

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od rastika » 10 lis 2014 21:48

zdravim Vas
taka lame otazka je mozne nahrat vst instrument v C5 bez pouzitia midi kontroleru? ak ano tak ako?

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1901
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Stan » 10 lis 2014 22:03

Alt + K a jestli umis rusky tak tady je jak na QWERTY keyboard

rastika
Příspěvky: 249
Registrován: 06 úno 2006 18:10

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od rastika » 11 lis 2014 18:48

jo dik. skusal som len asi nemam nieco spravne nastavene nic my tam nehra. vies poradit nastavenie v programe? s midi som nikdy nerobil.

Karel Sardel
Příspěvky: 10
Registrován: 26 led 2014 15:33

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Karel Sardel » 18 pro 2014 16:19

Dobrý den,
mám dotaz, možná mi někdo z Vás bude schopen poradit.

Nahrávali jsme v Cubase 7.5 s kapelou živě pár skladeb.
Tam, kde jsme nahrávali s klikem nemám problém a u některých písní jsem klik nepoužili, chtěli jsme aby to trošku "plavalo".
Teď bych chtěl na to hodit v Cubasu mžížku, aby seděly takty, doby atd. Na You Tube je spousta videi, kde je vidět jak se to dělá u audio stop (pomocí Time warp).
U mně je to trošku jiné, mám totiž některé stopy nahrané v midi (bicí, klávesy), a některé v audio (np. basa, kytary, zpěv).

Jakmile nemám v pool-u zaškrtnuté pro všechny použité audio stopy Musical mode, tj. je v lineárním modu tak mřížku jde bez problému natáhnout ale poté se už nedá změnit tempo skladby (vždycky to rozhodí mřížku).

Jakmile mám v pool-u nastavený pro všechny sudio stopy Musical mode, tak při natahování mřížky pomocí time-warpu se audiostopy také natahují (audiostopy se zpomalují, nebo zrychlují). Já bych je potřeboval v tomto modu nějak "fixnout", aby se neměnily (mřížku a tím i tempo skladby nastavuji pomoci midi stopy bicích). Podle mně by to mělo vyřešit tlačítko "toggle time base between Musical And Linear" v track listu, ale to vůbec nereaguje a chová se to pořád stejně, když je zapnuté, nebo vypnuté. Nevím, jestli to je nějaký "bug", nebo něco dělám špatně.
Díky za každou radu.

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od vras » 20 úno 2015 00:33

dotaz k editu - neví náhodou někdo, jak se z eventu dostat do fade editoru? To se sice občas podaří, ale tak na jeden z deseti pokusů, devětkrát se otevře event editor. Není snadné trefit se myší na fade křivku s přesností desetiny milimetru. Není na to nějaký lepší trik?

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4590
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Amorph » 20 úno 2015 08:58

staci kliknout na oblast za fade krivkou - tedy natahout jakykoliv fade "trojuhelnik" a kliknout do nej.

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od vras » 20 úno 2015 11:43

uzasne, diky, ja tusil, ze to musi jit, zapasim s tim uz mnoho let, ale toto me fakt nenapadlo, super:-)

Syntey
Příspěvky: 11
Registrován: 04 led 2015 11:48

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Syntey » 28 úno 2015 14:53

Zdravím, je možné nastavit efekt tak, aby fungoval pouze v určitém čase ? Např. mám v songu taktovou mezeru, kde doznívají nástroje a potřeboval bych dát do té mezery delay z předchozího taktu, aby v té mezeře dozníval delay z určité stopy. Doufám, že jsem to vysvětlil pochopitelně :D. Mám Cubase 5
Díky

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2678
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Fractal » 28 úno 2015 15:57

Efekt se dá automatizovat pomocí Read a Write. Můžeš automatizovat přímo hodnoty proměnných v efektu (dry/wet, feedback), nebo efektovou stopu (mute, send amount). Jestli tě dobře chápu, tak ty chceš použít efekt v nějaké pauze, kde je prakticky ticho a doznívají tam jen efekty z některých stop? To dost dobře nejde, neboť není co efektovat. Záleží jak vypadá stopa kde chceš přidat ten delay. Můžeš například nahrát nebo vyexportovat delay samostatně. Poté ho v té stejné nebo nové stopě dále použít jak je libo. Pokud ale v mezeře je audio informace - doznívání nástrojů - můžeš na stopě s delayem automatizovat feedback a dry/wet.

Úplně nejjednodušší postup je stopu naklonovat a ve zdvojené stopě si vystřihnout jen co potřebuješ a nějak zefektovat. (Pokud v naklonované stopě používáš efekty, můžeš je nechat 100% wet, vyvaruješ se tak toho, aby by byl původní signál více nahlas)

anthea_x
Příspěvky: 179
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od anthea_x » 22 bře 2015 09:02

Prosil by som o radu, alebo nasmerovanie. Mám v C5 nahratú jednu audio stopu a druhú chcem MIDI. Ako najjednoduchšie zosynchronizujem pravítko ( celé tempo) MIDI s prvou audio stopou? (keď to pochopím, lepšie sformulujem otázku :-) ) Vďaka

Odpovědět