Otazky na cubase

Sekvencery Steinberg Cubase a Nuendo
Odpovědět
Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

na rychly zarovnani pouzij na midi 'sizing applies timestretch' (timestretch funguje stejne na midi i audio). detaily rucne.

anthea_x
Příspěvky: 198
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od anthea_x »

Vďaka.

vasekg
Příspěvky: 94
Registrován: 23 kvě 2012 16:48

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od vasekg »

Dotaz na zdejší borce: Dá se někde v Cubase 8 pro nastavit, abys se při výběru např z media poolu, nebo při výběru bicích sad z Groove Agentu otevřel výběr na poslední zkoušené (vybrané) řádce (zvuku)? Docela mě vytáčí, že v jednom velmi dlouhém seznamu zkouším nové zvuky a vždy mě to vrátí zpět na začátek - musím pracně rolovat dolů.

Díky Vašek

Uživatelský avatar
Krtko
Příspěvky: 158
Registrován: 26 bře 2009 20:43

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Krtko »

mam otazku ohladom group / fx channel. posielam stopu (mono alebo stereo) do grupy alebo fx channel, ale tam mi to hra jedine center, teda nereaguje na zmenu hodnoty panner. co mam nespravne?
Přílohy
prntgroup copy.jpg

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

nepises, jestli ta groupa je stereo.

Uživatelský avatar
Krtko
Příspěvky: 158
Registrován: 26 bře 2009 20:43

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Krtko »

ano, grupa jedine stereo

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22186
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin »

ja bezne posielam mono kanaly do stereo grup a pekne to reaguje na panoramu ..

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

Krtko píše:ano, grupa jedine stereo
napada me snad jen, jestli neni post-fader (post-panner) na tom mono kanalu mono plugin, kterej efektivne neguje jakoukoliv nastavenou panoramu. dal me ted nic nenapada.

Uživatelský avatar
Krtko
Příspěvky: 158
Registrován: 26 bře 2009 20:43

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Krtko »

mam to rovnake pri akejkolvek stope. aj mono, aj stereo. podla toho printscreenu tam teda nieje vidiet nic co by som prehliadol?

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2523
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Stan »

"R" Send je pre-fader pokud to chapu spravne bo mas na Group 1 signal, mrkni jak je u nej nastaven panning.

Uživatelský avatar
Krtko
Příspěvky: 158
Registrován: 26 bře 2009 20:43

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Krtko »

grupu, kam posielam stopu "R" s nastavenym 100% r panningom, mam na center

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2523
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Stan »

Grupa je jedno podivej se na send ("e" u sendu vedle prepinani pre-post) melo by se ti otevrit stejny ono jako pro channel a tam nasmeruj Pan sendu podle poterby a uvidis jestli to funguje. Ja jsem na C8 tak nevim jak je to u C5 ale bude to asi fungovat stejne.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22186
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin »

do grupy posiela sendom ? alebo outputom ?

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2523
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Stan »

Sice nevim proc ale posila obema proto ma stopu stahnutou

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22186
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin »

nekurvi sa tam daka faza ? urcite by som to poslelal len jednym sposobom ..

Odpovědět