Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 22 bře 2015 13:58

na rychly zarovnani pouzij na midi 'sizing applies timestretch' (timestretch funguje stejne na midi i audio). detaily rucne.

anthea_x
Příspěvky: 179
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od anthea_x » 22 bře 2015 15:59

Vďaka.

vasekg
Příspěvky: 81
Registrován: 23 kvě 2012 16:48

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od vasekg » 30 bře 2015 17:27

Dotaz na zdejší borce: Dá se někde v Cubase 8 pro nastavit, abys se při výběru např z media poolu, nebo při výběru bicích sad z Groove Agentu otevřel výběr na poslední zkoušené (vybrané) řádce (zvuku)? Docela mě vytáčí, že v jednom velmi dlouhém seznamu zkouším nové zvuky a vždy mě to vrátí zpět na začátek - musím pracně rolovat dolů.

Díky Vašek

Uživatelský avatar
Krtko
Příspěvky: 158
Registrován: 26 bře 2009 20:43

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Krtko » 17 čer 2015 22:37

mam otazku ohladom group / fx channel. posielam stopu (mono alebo stereo) do grupy alebo fx channel, ale tam mi to hra jedine center, teda nereaguje na zmenu hodnoty panner. co mam nespravne?
Přílohy
prntgroup copy.jpg
prntgroup copy.jpg (633.75 KiB) Zobrazeno 319 x

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 17 čer 2015 22:52

nepises, jestli ta groupa je stereo.

Uživatelský avatar
Krtko
Příspěvky: 158
Registrován: 26 bře 2009 20:43

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Krtko » 17 čer 2015 22:58

ano, grupa jedine stereo

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 17 čer 2015 23:34

ja bezne posielam mono kanaly do stereo grup a pekne to reaguje na panoramu ..

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 18 čer 2015 00:29

Krtko píše:ano, grupa jedine stereo
napada me snad jen, jestli neni post-fader (post-panner) na tom mono kanalu mono plugin, kterej efektivne neguje jakoukoliv nastavenou panoramu. dal me ted nic nenapada.

Uživatelský avatar
Krtko
Příspěvky: 158
Registrován: 26 bře 2009 20:43

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Krtko » 18 čer 2015 00:53

mam to rovnake pri akejkolvek stope. aj mono, aj stereo. podla toho printscreenu tam teda nieje vidiet nic co by som prehliadol?

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1901
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Stan » 18 čer 2015 03:17

"R" Send je pre-fader pokud to chapu spravne bo mas na Group 1 signal, mrkni jak je u nej nastaven panning.

Uživatelský avatar
Krtko
Příspěvky: 158
Registrován: 26 bře 2009 20:43

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Krtko » 18 čer 2015 07:25

grupu, kam posielam stopu "R" s nastavenym 100% r panningom, mam na center

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1901
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Stan » 18 čer 2015 09:49

Grupa je jedno podivej se na send ("e" u sendu vedle prepinani pre-post) melo by se ti otevrit stejny ono jako pro channel a tam nasmeruj Pan sendu podle poterby a uvidis jestli to funguje. Ja jsem na C8 tak nevim jak je to u C5 ale bude to asi fungovat stejne.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 18 čer 2015 11:52

do grupy posiela sendom ? alebo outputom ?

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1901
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Stan » 18 čer 2015 11:55

Sice nevim proc ale posila obema proto ma stopu stahnutou

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 18 čer 2015 12:12

nekurvi sa tam daka faza ? urcite by som to poslelal len jednym sposobom ..

Odpovědět