Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1877
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Stan » 18 čer 2015 12:59

To ja taky ale treba ma pro to duvod. Ma sice Pan napravo ale ma zlumeny vystup takze to je k nicemu, Pak tam ma PF send ale u toho neukazal jak je nastavenej Panning. na grupe1 ma signal prave z PF sendu a podle me ma panning na Center, proto by se mel podle me zkusit podivat hlavne na panning sendu. Teda podle toho obrazku to tak vypada.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 18 čer 2015 13:25

aha, mel jsem se podivat na obrazek.

jak rika stan.. pan sendu je separatni a (nemusi odpovidat) panorame kanalu. jestli odpovida, nebo ne, se nastavi v preferencich (Preferences -> VST -> Send Routing Panners follow Channel Routing Panner).

kazdopadne tvuj zpusob je zbytecne slozitej a redundantni, pokud k nemu nemas nejaky dalsi duvod.

Uživatelský avatar
Krtko
Příspěvky: 158
Registrován: 26 bře 2009 21:43

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Krtko » 18 čer 2015 19:53

Stan píše:Sice nevim proc ale posila obema proto ma stopu stahnutou
to som len skusal, ci sa nieco udeje

cosi podobne, ako pise Brooklyn som nasiel tuto
https://www.gearslutz.com/board/music-c ... oblem.html

akurat ale neviem, ako sa v 5-ke dostanem k tomuto nastaveniu..?
Stan píše:Grupa je jedno podivej se na send ("e" u sendu vedle prepinani pre-post) melo by se ti otevrit stejny ono jako pro channel...

okno sa mi neotvori ziadne. vzdy sa mi otvori prvy z pluginov ktory je na inserte tej grupy. tiez nechapem, ze preco.

Uživatelský avatar
Krtko
Příspěvky: 158
Registrován: 26 bře 2009 21:43

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Krtko » 18 čer 2015 20:06

uz to mam :) tento krok bolo ono

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od peteness » 12 črc 2015 12:58

Click v Cubase - je nepříjemný a tak průrazný, že i když si ho pošlu docela potichu do uzavřených sluchátek, kondenzátory ho stejně slyší. Mluvím o nahrávání akustických věcí.
Jde tam nějak nahodit jiný zvuk?
Zatím to řeším tím, že importuju REX s hajtkama, ten repeatuju někam do nekonečna.....je to ale drbání levou za pravým.
btw hajtky taky nejsou úplně ideální. Jaké zvuky používáte místo clicku (aby to splnilo účel a nepropálilo se do nahrávky k akustické kytaře, vokálu)?

zazz
Příspěvky: 177
Registrován: 09 říj 2007 10:55

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od zazz » 12 črc 2015 13:11

Osobně nemám s clickem v Cubasu nějaký zásadní problém ... osvěčilo se mi ho vypínat například na koncích písničky, při doznívání posledního tónu ... tam to muže delat větší paseku

Uživatelský avatar
mistergo
Příspěvky: 155
Registrován: 08 říj 2012 22:17

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od mistergo » 12 črc 2015 13:21

Taky ten Cubase click nemám moc rád, raději si vždycky jako click napíšu stopu s virtuálním nástrojem.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 12 črc 2015 14:32

peteness : ved je tam aj midi klik a tam si nahodis co chces ..

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8792
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od biscuit » 12 črc 2015 23:51

je tam samozrejme i audio click, takze si i muzes primo nahrat zvuk jakej chces... nebo pouzit vestavenej beep a menit pitch a hlasitost.
transport - metronome setup

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1877
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Stan » 12 črc 2015 23:54

C8: CMD+klik na metronom otevre menu a dole zvolis sound a klikem na pole se ti otevre klasicky okno kde vyberes zvuk z HD.
Screen Shot 2015-07-12 at 22.48.45.png
Screen Shot 2015-07-12 at 22.48.45.png (66.39 KiB) Zobrazeno 569 x
edit: oops sem byl pomalejsi :)

Libi
Příspěvky: 29
Registrován: 14 kvě 2015 11:12

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Libi » 15 črc 2015 14:36

Prosím o radu.Skládám hudbu na v DAW Cubase elements 8.Pořídil jsem si midi klávesy Novation launchkey 61.Vše funguje perfektně,ale potřeboval bych poradit jakým způsobem můžu ovládat VST nástroje aby mi fungovaly otočné kolíky na klávesách a zároveň v Cubase.Zatím jde jen ovládat pomocí otočných knoflíku jen hlasitost a nebo streopozice.Chtěl bych abych mohl pomocí otočných ovládačů ovládat i VST nástroje.Děkuji za radu...

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8792
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od biscuit » 15 črc 2015 14:38

na vst nastrojich hledej midi learn

Libi
Příspěvky: 29
Registrován: 14 kvě 2015 11:12

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Libi » 15 črc 2015 14:45

Můžete mi prosím napsat více k tomu.jsem začátečník...

Libi
Příspěvky: 29
Registrován: 14 kvě 2015 11:12

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Libi » 15 črc 2015 14:50

nebo kde bych to mohl v Cubase najít..ten MIDI learn

Uživatelský avatar
maux
Příspěvky: 382
Registrován: 21 zář 2010 16:29

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od maux » 15 črc 2015 15:24

Klikneš na knob v instrumentu pravym myslim, vyberes learn, novation zabliká tam kde muzes přiradit, takže s tim zakroutíš, no a hotovo......

Odpovědět