Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od peteness » 03 kvě 2016 14:22

Zdravim. Řešíme problém, který je možná mnoha lidem celkem jenoduše zvladatelný, le já to nikdy nedělal.
Jde o tohle: jsou nahrane jednoduche zive bici, wavka. Šroťák má svoji stopu (s přeslechama, ale čitelnou) a ten srotak je potreba navrstvit samplem - pokud mozno co nejmin pracne - a asi uz bych chtel moc, kdyby volume toho samplu nejak kopiroval dynamiku toho ziveho virblu.

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od vras » 03 kvě 2016 14:28

nejrychlejsi - snare track - hitpoints, hitpoints to midi track. A pak vsti drum player/sampler. A mixdown do noveho tracku.
Pro lepsi vysledek se ale bez nejake editace midi neobejdes, nic nejde samo, vsechno chce trochu praxi. Nebo si kup Drumagog.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 03 kvě 2016 14:36

Jo. Velocity to za tebe neudělá - aspoň nevím o plug-in modulu/vestavěném algoritmu, který by to uměl. Případně na stopu pověsit free KTDrumTrigger a nahrát MIDI stopu, ale hitpointy mohou být rychlejší (já s nimi akorát nikdy nedělal).

P.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4590
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Amorph » 03 kvě 2016 15:03

KTDrumTrigger celkem funguje kdyz si clovek trochu pohraje s nastavenim. Jinak ja pouzivam Slate Trigger, ktery reaguje velmi dobre a ma u sebe i pouzitelne samply http://www.stevenslatedrums.com/trigger-ex.php pokud bys to pouzival castejs, tak bych do toho investoval, oproti KTDrumTriggeru to usetri cas a nervy.

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od vras » 03 kvě 2016 15:46

hitpoints, drumagog i ten sslate = vsechno to podporuje velocity

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 03 kvě 2016 16:38

Pokud ano, tak to má asi jednoznačný :-)

P.

Uživatelský avatar
m4x
Příspěvky: 459
Registrován: 12 lis 2009 20:18

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od m4x » 16 srp 2016 00:36

Zdravím. Nemáte někdo přehled, jak je to s převodem EDU verze na komerční licenci? Narazil jsem na prodejce, který tvrdí, že při koupi upgrade na 8.5 verzi je EDU automaticky převedena na komerční licenci.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1905
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Stan » 16 srp 2016 09:16

Normalne je EDU nepreveditelna jakmile je jednou zaregistovana, to vim na 100%. Jinak prodejci musis dolozit ze jsi vzdelavaci instituce aby ti vubec EDU mohl prodat, jestli ho to nezajima tak je to leva. To samy pri registraci. Mozna Steinberg zmenil pravidla hry takze to je spise dotaz na ne.
Naposledy upravil(a) Stan dne 16 srp 2016 09:19, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 16 srp 2016 09:17

Maxi - zeptej se Martina Jirsáka.

P.

mbaz
Příspěvky: 11
Registrován: 31 kvě 2008 11:35

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od mbaz » 01 říj 2016 13:42

Pokud uděláš upgrade z verze EDU, je převedena na komerční. Sám jsem to tak dělal.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od dano » 18 říj 2016 11:55

caute, mozete mi pls uplne blbuvzdorne vysvetlit vyuzitie tlacitka Delay Compensation, ked toto Cubase osetruje automaticky? aspon teda sa mi este nestalo, ze by jednotlive VST nejako nesedeli spravne v case. dikez

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1905
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Stan » 18 říj 2016 13:43

https://www.steinberg.net/forums/viewtopic.php?t=73701

Delay compensation is what is happening all the time in the background. The button you are hitting is Constrain delay compensation.

All it does it disable any plugin that has latency higher than the threshold set in preferences.
You could up this threshold until your nectar runs even when constrain is off but you will obviously have more latency which may make it unworkable for live monitoring.

doufam ze ti tohle staci jinak vice v:
Cubase 4 manual str. 193
ftp://ftp.steinberg.net/Download/Cubase ... Manual.pdf
Cubase 8 manual str. 639
http://www.steinberg.net/en/support/dow ... ro_85.html (Dole)

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od dano » 18 říj 2016 14:01

jop dikez, manual mam :) pytal som sa naozaj na prakticke vyuzitie pri praci - nejaku konkretnu situaciu, kedy si to realne zapnes. lebo mne doteraz vzdy stacilo to, ako sa s tym popasuje automaticky Cubase

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1905
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Stan » 18 říj 2016 14:58

Vzdyt v manualu je prakticke vyuziti popsano ze 4-ky se to da pochopit lepe.

jinak google -> "use of (constrain) delay compensation cubase" ci podobne a vyjede ti dost popisu

tady je alespon video s principem zacina to okolo 3 min.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od dano » 20 říj 2016 09:47

jop dik!

Odpovědět