Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 06 lis 2016 11:09

Neexistuje v cubase vyobrazení délky regionu v sequenceru? Příklad - mám třeba nabrané tejky mluveného slova např. 30minut session. Pak někde v půlce potřebuji zjistit, kolik má sekund už rozstřihaný tejk, zbavený případných nádechů, mlaskanců apod.
Tak bych si chtěl markrama označit oblast OD - DO a vědět jakou má délku. Normálně bych musel to celé vzít a posunout do nuly, abych věděl kolik sekund to má a nebo bych musel odečítat startovací a konečný čas a počítat to z hlavy, což je nepřesný a taky otravný. Neexistuje někde display délky regionu mezi markery?

ZaKNeR
Příspěvky: 10
Registrován: 16 pro 2011 15:13

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od ZaKNeR » 06 lis 2016 11:52

Neviem,či som ťa správne pochopil,ale nepomohol by ti "Ruler Track"?

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1901
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Stan » 06 lis 2016 13:06

Nevim jestli te spravne chapu ale tady je jedna z moznosti

1 - pravy klik na TimeLine vybrat pozadovane zobrzeni (v tomto pripade Timecode)
2 - oznaceni jednoho ci vice regionu
3 - info line ;)
Screen Shot 2016-11-06 at 11.53.32.png
Screen Shot 2016-11-06 at 11.53.32.png (212.96 KiB) Zobrazeno 396 x

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 06 lis 2016 15:14

Jo díky to mi bude stačit! Akorát ten bar musí být v kuse, když jich ozančím víc, tak to změří jen délku toho jednoho a ne součet všech.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8803
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od biscuit » 06 lis 2016 15:31

muzes je slepit, zmerit a pak undo (jestli jdou za sebou).

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1901
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Stan » 06 lis 2016 16:05

Jeste me napadla jedna asi nejdednodussi vec, kdyz jsou eventy za sebou muzes zvolit "Range Selection" a oznacit usek co potrebujes, pak se ti v Time Line zobrazuje casova delka daneho vyberu. Pokud budes chtit zcela presnou hodnotu tak si prepni snap na "Events". Jinak Double click na event ho automaticky oznaci a zaloopoje cely


EDIT: Tak jsem se v tom jeste chvilku hrabal a je tu jedna dalsi moznost a to Select. Pokud mas v Time Line oznaceny rozsah pak je tu moznost EDIT > Select > In Loop. Tim se oznaci vse v danem rozsahu a v infoline je jeho celkova delka. Pro zjednoduseni si muzes vytvorit klavesovou zkratku pro funkci "Select In Loop" .

Pak fakt uz nevim.

jery
Příspěvky: 18
Registrován: 21 led 2016 23:12

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od jery » 06 lis 2016 17:47

Zdravim vas,
a vie mi niekto poradit tu istu zalezitost, ale V ProTools 12,5?
Dakujem.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1901
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Stan » 06 lis 2016 18:26

Tady jsi v Cubase napis do Pro Tools sekce

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 17:44

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Cundo » 23 lis 2016 22:10

Chlapci, ako mam urobit, aby mi v Cubase 8 isiel Halion one aj so zvukmi ? Potrebujem to dostat do NTB na zajtrajsie nahravanie klavirnych podkladov pre zbor, konkretne ten klavir Yamaha . Instalacka z Cubase 5 nepomohla... Vdaka za pripadnu odpoved.
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 23 lis 2016 23:49

Nerozumiem .. a co nejde ?

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 17:44

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Cundo » 24 lis 2016 07:00

Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

Uživatelský avatar
maux
Příspěvky: 382
Registrován: 21 zář 2010 16:29

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od maux » 27 pro 2016 15:40

Čau, apgrejdoval jsem a zmizela mi na stopě (vlevo) možnost editovat eventy, aniž bych musel midi stopu rozklikávat. Takový ty "schůdky". Ted je to někde zakopaný v menu?

Díky.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8803
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od biscuit » 27 pro 2016 15:48

ted je edit okno to multi pod hlavnim oknem sekvenceru (je spolecny pro mix, sampler track...)

Uživatelský avatar
maux
Příspěvky: 382
Registrován: 21 zář 2010 16:29

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od maux » 27 pro 2016 16:00

Díky,

večer mi drž palce. :D

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8803
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od biscuit » 27 pro 2016 23:29


Odpovědět