Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2678
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Fractal » 05 srp 2017 22:36

IvanB: To je proste nepravda, reverby v Cubase jsou standardní dobré dozvukové procesory. Pokud někdo tvrdí opak, tak je neumí používat. Samozřejmě, že existují i lepší nebo k jiným účelům více vhodné verby, ale to je tak se všim u softwaru.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1905
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Stan » 05 srp 2017 22:44

Jen pro jistotu tady je video kde 1:08 ukazuje jak se dostat k nastaveni, jen jestli o nem vis .

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 184
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od concord » 05 srp 2017 23:58

Poriesil som to Screen printom.Ale dakujem.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 23 říj 2017 13:59

Nevíte někdo, zda jde v cubase přidávat bary resp. duplikovat uprostřed projektu? Např. mám 3x8barů a ten prostřední chci několikrát zduplikovat tzn. aby mi to hrálo to samé a ten poslední bar aby se dal za to. V abletonu je to easy, označím region a dám duplicate time a ono mi to udělá přesně to, že to okopíruje vše, co tam hraje v kompozici v sequenceru a vloží to hned za označené místo a zbytek posune.

Uživatelský avatar
wred
Příspěvky: 64
Registrován: 06 dub 2016 16:59

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od wred » 23 říj 2017 15:54

Neviem, či je to presne to, čo hľadáš, ale duplikovanie časti sa dá urobiť tak, že si ho označíš a na konci označeného regiónu sú dva konce na "ťahanie", jeden dole, ten len zväčšuje priestor pre event a ten druhý, v strede, ted pri potiahnutí duplikuje. Skús to, či ti to pomôže - najprv možno bude potrebné "rozseknúť" tú časť, ktorú chceš duplikovať, ale potom to už bude ok.

Ale neviem, či to ide automaticky tak, aby to koniec posunulo ďalej, to neviem, ako dosiahnuť...

Uživatelský avatar
wred
Příspěvky: 64
Registrován: 06 dub 2016 16:59

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od wred » 23 říj 2017 16:12

Tak neviem, či som sa dobre vyjadril, tak radšej posielam screenshoty:
najprv by som posunul posledných 8 barov na koniec:
2017-10-23_16h00_59.png
2017-10-23_16h00_59.png (103.6 KiB) Zobrazeno 60 x
potom zoberiem prostrednú časť a potiahnem stredový štvorec až tam, kam potrebujem a Cubase to naduplikuje koľkokrát sa to vojde:
2017-10-23_16h02_15.png
2017-10-23_16h02_15.png (115.98 KiB) Zobrazeno 60 x
A potom výsledok:
2017-10-23_16h01_41.png
2017-10-23_16h01_41.png (106.96 KiB) Zobrazeno 60 x
Pochopil som dotaz správne?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 23 říj 2017 19:45

duplikovanie je ctrl+k

Odpovědět