Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2743
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Fractal » 05 srp 2017 22:36

IvanB: To je proste nepravda, reverby v Cubase jsou standardní dobré dozvukové procesory. Pokud někdo tvrdí opak, tak je neumí používat. Samozřejmě, že existují i lepší nebo k jiným účelům více vhodné verby, ale to je tak se všim u softwaru.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2314
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Stan » 05 srp 2017 22:44

Jen pro jistotu tady je video kde 1:08 ukazuje jak se dostat k nastaveni, jen jestli o nem vis .

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 313
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od concord » 05 srp 2017 23:58

Poriesil som to Screen printom.Ale dakujem.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3855
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 23 říj 2017 13:59

Nevíte někdo, zda jde v cubase přidávat bary resp. duplikovat uprostřed projektu? Např. mám 3x8barů a ten prostřední chci několikrát zduplikovat tzn. aby mi to hrálo to samé a ten poslední bar aby se dal za to. V abletonu je to easy, označím region a dám duplicate time a ono mi to udělá přesně to, že to okopíruje vše, co tam hraje v kompozici v sequenceru a vloží to hned za označené místo a zbytek posune.

Uživatelský avatar
wred
Příspěvky: 72
Registrován: 06 dub 2016 16:59

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od wred » 23 říj 2017 15:54

Neviem, či je to presne to, čo hľadáš, ale duplikovanie časti sa dá urobiť tak, že si ho označíš a na konci označeného regiónu sú dva konce na "ťahanie", jeden dole, ten len zväčšuje priestor pre event a ten druhý, v strede, ted pri potiahnutí duplikuje. Skús to, či ti to pomôže - najprv možno bude potrebné "rozseknúť" tú časť, ktorú chceš duplikovať, ale potom to už bude ok.

Ale neviem, či to ide automaticky tak, aby to koniec posunulo ďalej, to neviem, ako dosiahnuť...

Uživatelský avatar
wred
Příspěvky: 72
Registrován: 06 dub 2016 16:59

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od wred » 23 říj 2017 16:12

Tak neviem, či som sa dobre vyjadril, tak radšej posielam screenshoty:
najprv by som posunul posledných 8 barov na koniec:
2017-10-23_16h00_59.png
2017-10-23_16h00_59.png (103.6 KiB) Zobrazeno 279 x
potom zoberiem prostrednú časť a potiahnem stredový štvorec až tam, kam potrebujem a Cubase to naduplikuje koľkokrát sa to vojde:
2017-10-23_16h02_15.png
2017-10-23_16h02_15.png (115.98 KiB) Zobrazeno 279 x
A potom výsledok:
2017-10-23_16h01_41.png
2017-10-23_16h01_41.png (106.96 KiB) Zobrazeno 279 x
Pochopil som dotaz správne?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21563
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 23 říj 2017 19:45

duplikovanie je ctrl+k

IvanB
Příspěvky: 194
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Otazky na cubase - Snap to Grid

Příspěvek od IvanB » 30 lis 2017 08:48

Ahojte, neviete, či je možné v Cubase nejako "prilepiť" eventy pomocou funkcie "Snap" nie len na začiatku taktu, ale aj na dobách? V nastaveniach "Snap function" to nevidím. Teda napr. v 4/4 takte potrebujem prilepiť event presne v 1/4 taktu. (Sorry ak som použil nesprávne pojmy, na teóriu som slabý, ale asi viete, čo myslím...)
Dik

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3065
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 30 lis 2017 09:09

Hmmm - pokud tomu rozumím, tak aktivuj Snap, nastav mřížku na 1/4 a cokoli ve stopách se ti bude přichytávat na 1/4 kroky.

P.

IvanB
Příspěvky: 194
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od IvanB » 30 lis 2017 09:26

No neviem, nerozbije to náhodou už spravené midi stopy podľa 4/4?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3065
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 30 lis 2017 10:13

Ne. Snap je funkce "přichytávání" - aneb nehejbe to s věcma, který už jsou.

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21563
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 30 lis 2017 11:25

jedna vec je mriezka na snapovanie a druha vec je quantizovanie .. myslim ze sa daju kazda nastavit na ine .. teda na atari to tak bolo a verim ze to nezmenili ..

IvanB
Příspěvky: 194
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od IvanB » 30 lis 2017 13:01

Ano, dík. Ja som teda teľa, teraz to už na Pavliiho popud vidím aj v manuáli... (ruler format - beat) :oops:

A ešte ak môžem (nie som lenivý čítať manuál, ale proste som to tam fakt nenašiel) - jeduje ma ešte taký detail, že keď sa preklikávam medzi trackmi, resp. Inspectormi, vždy sa mi zavrie "Fader". Nedá sa nejak nastaviť, aby bol vždy v každom Inspectori stále otvorený? Niekde som sa dočítal, že pomocou CTRL, ale nejak automaticky sa to nedá nastaviť?

Dik moc.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2314
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Stan » 01 pro 2017 17:12

pin.gif
pin.gif (47.41 KiB) Zobrazeno 170 x
Zkus ho prispendlit - najdi v manualu "Track Inspector Settings" polozka "Pin"
https://steinberg.help/cubase_pro_artis ... tml?hl=pin

IvanB
Příspěvky: 194
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od IvanB » 04 pro 2017 19:39

Hm, tým prišpendlením ten Cubase nereaguje nijak. Kliknem na Inspector a Fader sa zavre.

Odpovědět