Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 11:43

Příspěvek od Ondrash » 05 úno 2007 02:48

Chlapi, zkuste si to prosím, tohle střílení od boku nemá cenu. :wink: Já se s tím pral fakt tak třičtvrtě hodiny a bez úspěchu. Začal jsem s Cubasem od verze 3.7. Je možné, že tahle funkce byla ve VST5 a pak ji z SX vyndali, nevím... Už nějakou dobu tuhle funkci nepoužívám, nahrával jsem jak mi to přišlo pod ruku. :lol: Teď se chci zase vrátit k precizní práci a tohle hodně pomůže. Doufám, že jsem to napsal srozumitelně. Mám nahranej part a chci v něm za chodu přehrát nějaký špatně nahraný kus. Dám record, začnu hrát, místo se začne přepisovat, ukončím record a zbytek tam zůstane.

Takhle jsem to dřív 100% dělal. Vytvořit nový part nic samozřejmě neřeší. Přehrávání chci dělat v KeyEditoru, kde vidím krásně všechny nahrané noty. Vím tak, kde jsem hrál akord, jakej a tak...

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 21 pro 2006 00:42

Příspěvek od Dno » 05 úno 2007 10:49

nemam tu co pripojit na midi .. ked som ale dal record , tak mi tam ostavalo , v midi stope , co tam bolo nahrate .. mozno sa to zmeni az ked pridu dake noty .. ale logicky mi to pripada ze tam mas dve veci .. jedna hovori o normalnom nahravani a druha o cycle recordingu .. manual si cital ?

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 11:43

Příspěvek od Ondrash » 05 úno 2007 12:19

Jasně, četl. Právě jde o to, že tam původní noty zůstanou a nepřepíšou se.

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 21 pro 2006 00:42

Příspěvek od Dno » 05 úno 2007 15:21

ondrash : ved hovorim ze tam ostavaju .. jaj ty chces aby sa prepisovali ? potom treba dat replace ..

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 11:43

Příspěvek od Ondrash » 05 úno 2007 15:37

dno: a zkoušel jsi to? Nefunguje to... :(

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 14:12

Příspěvek od hubert » 05 úno 2007 16:08

hehe...musim priznat ze sameho ma to zaskocilo ,ale Ondrash ma pravdu ked treba prehrat urcitu cast partu napr. medzi lokatormi novymi datami tak to ide len ked nieste v ziadnom editor okne ale v standartnom arrange okne. Vtedy jednoducho pomocou manualneho alebo automatickeho letmeho strihu prehrate noty.Samozrejme musi byt aktivovana funkcia Replace na transporte. Akonahle ste v okne editoru.... akehokolvek /prave teraz odskusane/ tak to tam proste tie povodne noty necha. Cubase pouzivam dlhe roky, ale toto som si nikdy nevsimol.....asi preto ze ma nikdy nenapadlo nahravat priamo v okne editoru. Pozeral som sa aj na nejake moznosti nastavenia, ale nic som nenasiel....hmm hmm

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 21 pro 2006 00:42

Příspěvek od Dno » 05 úno 2007 16:21

no .. ja som uz dlho taketo veci nerobil .. v starych cubasoch to chodilo aj v editore .. vsetky nastavenia ste odskusali ?

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 14:12

Příspěvek od hubert » 05 úno 2007 16:28

Ja som to skusal na Nuende 3....co sa tyka nastaveni tak som skusil vsetko co ma napadlo ze by s tym mohlo suvisiet.....presiel som aj preferencie a nic......ale je mozne ze spatne pozeram a ze chlapci od steinbergu to predsa len niekde schovali......lenze mne sa to skor javi ako vtakovina.....Vobec mam pocit ze napriek jednoznacnemu pokroku vo vyvoji Cubase hlavne po stranke VST sa niektore veci na urovni MIDI len zbytocne komplikuju alebo dokonca uplne vypustaju. Nuz ale s tym uz asi nic nenarobime.......ale schvalne...skuste toto este niekto vyskusat a poreferovat...mozno ze naozaj len blbo vidim... :(

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 11:43

Příspěvek od Ondrash » 05 úno 2007 16:51

hubert: díky, že jsi to zkusil. To je přesně ono. Zkusím napsat přímo na cubase forum, no nevím jak to budu formulovat, aby mě pochopili.

dno: sorry kámo, chtěl bych ti jenom říct, proč vlastně reaguješ na můj příspěvek, když mi nemůžeš pomoct? Já vím, že to myslíš dobře, ale bez toho aby sis to vyzkoušel třeba jako Hubert to stejně nemá cenu. Nemá cenu se mě ptát jestli jsem četl manuál a tak... Beru ezone jako předposlední možnost, jak vyřešit problém. Další cesta je už jen přes zahraniční fóra. Zbytečně se okrádáme oba o čas. Nevykládej si to zle, ale musel jsem ti to napsat. :wink:

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 21 pro 2006 00:42

Příspěvek od Dno » 05 úno 2007 17:21

hubert : nastavuje sa to na transport bare .. neviem ci aj dakde v prefs ..

ondrash : sorry .. Snazil som sa ti pomoct .. ja som ta v prvej faze nepochopil .. myslel som ze sa ti noty prepisuju .. a ty si chcel pravy opak .. a chodi sem vela ludi , co ani manualy necita ..

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 14:12

Příspěvek od hubert » 05 úno 2007 18:41

DNO: To samozrejme viem....ale nech som to nastavil akokolvek tak sa to spravalo rovnako pri nahravani v editor okne. Prave preto som hladal nastavovanie aj niekde inde.......

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 11:43

Příspěvek od Ondrash » 05 úno 2007 19:02

Hubert: Ještě jednou díky moc. Skoro mi to připadá jako nějakej bug. Chlapi, můžete to ještě někdo jednou vyzkoušet. Myslím si že tohle je opravdu praktická věc, která by se hodila. Díky....

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 21 pro 2006 00:42

Příspěvek od Dno » 05 úno 2007 19:55

ondrash .. kvoli tebe som si tu nainstaloval nuendo , virtualny midi driver , virtualnu klavesnicu .. poskusal .. prestudoval manualy .. A vyzera to tak , ze sa nejedna o bug .. Ked v manuale sa pri midi editoroch nepise nic o recordovani, mam z toho pocit akoby to oni ignorovoali .. Proste v editoroch to nahrava vzdy overdubom zrejme .. a neda sa s tym asi nic robit .. Steinberg asi nerata s tym ze niekto chce nahravat v editore .. Tak isto ako editor sa sprava aj EDIT IN PLACE .. co je logicke , lebo je to v podstate ten isty editor .. Cize jedine co ti ostava je nahravat priamo v arrange okne .. Je to skoda .. v starych Cubasoch to chodilo .. Tak isto uz v cycle mode zmizlo DELETE LAST .. s tym sa neda nic robit .. NUENDO/SX prinieslo vela dobry veci ale par dobrych sa aj stratilo ..

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8791
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 05 úno 2007 23:52

ondrash: nerozumim proc to komplikujes - usek co se mi nelibi vystrihnu a nove prehraju treba do nove stopy, slepim a popr*eli

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 11:43

Příspěvek od Ondrash » 06 úno 2007 00:44

dno: Díky moc. :) Tak to můžeme uzavřít. Oni to ty syčáci opravdu dali pryč. Delete last jsem samozřejmě taky používal. Ale to se dá nahradit. Stačí použít paradoxně funkci keep last v cycle módu. Automaticky se ti nahraný part při dalším průchodu vymaže....

biscuit: Super! Každý máme jiný způsob práce...

Odpovědět