Otazky na cubase
Je. Když nahraješ part a jsi s ním spokojený, jediné co musíš udělat je, nechat smyčku dojet do konce a nechat jí skočit na začátek. V dalším kole už nic nehraješ a stopneš to. Pokud by si stopnul nahrávání už v kole, kde se ti nahrávka líbí, tak o ní přijdeš a zůstává ta poslední (keep last)... Je to tedy kostrbatý, ale jde to...
to anderson: To vypadá, že nemáš nastaveno v audio devices zvukovou kartu na ASIO. Otázkou je, jestli máš vůbec nějakou ASIO zvukovou kartu. Pokud ne, tak tam ta latence (zpoždění) bude vždy.
Klávesnice myslim použít nejde jako piano. Existujou ale piano/keyb programky, který se daj takto použít v Cubase. Myslim, že se to tu někde na foru uz resilo.
Klávesnice myslim použít nejde jako piano. Existujou ale piano/keyb programky, který se daj takto použít v Cubase. Myslim, že se to tu někde na foru uz resilo.
Po mnohaletém bezproblémovém návykovém používání Cubase VST32 5.1 (který se stal téměř mým implantátem) jsem zaťal zuby a svěrač a přešel jsem na SX 3.1.1. Důvodů je několik a nemá cenu je vyjmenovávat, zkrátka jsem usoudil že je načase, a že s tím u Steinberga cukli opravdu k lepšímu. Sedím nad tím už čtvrtý den a experimentuju, protože potřebuju dostat do ruky nové návyky (tam kde se to liší), poněvadž mne čeká teď nějaká větší práce, a jsem celkem spokojen, občas nadšen. Řada věcí je fakt lepší. Vyřešil jsem postupně skoro všechno (dost jsem se natrápil s exportem audia, který exportovalo ticho ať jsem dělal cokoli - bylo to "enable record on selected track", které se musí vypnout), až na jednu věc: nemůžu ho donutit aby při nahrávání audia v letmém ručním střihu udělal autocrossfade. Samozřejmě ho mám zatržený v inspektoru stopy, ale nefachá. Může mi dát někdo tip ? Díky.
Rošky
ahoj Rošky, fakt to někdy nefachá. Když jsem zkoumal prolínačky v SX3, přišel jsem na ne moc pohodlný cheat.
1)Aktivovat autocrossfade v inspektoru - zatim nejede
2)nasadit na eventy ve stopě normální prolínačky
3)deaktivovat prolínačky
4)zázrak - autocrossfade fachá.
Jde to třeba takhle: Select all events - X - Audio - Remove fades
Nevím, možná Ti to pomůže než zjistíš něco lepšího...

1)Aktivovat autocrossfade v inspektoru - zatim nejede
2)nasadit na eventy ve stopě normální prolínačky
3)deaktivovat prolínačky
4)zázrak - autocrossfade fachá.
Jde to třeba takhle: Select all events - X - Audio - Remove fades
Nevím, možná Ti to pomůže než zjistíš něco lepšího...