Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 21 pro 2006 00:42

Příspěvek od Dno » 06 úno 2007 01:27

ondrash ale to neni ono :) co ked ho chces nechat ? musis dat stop ?

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 11:43

Příspěvek od Ondrash » 06 úno 2007 01:48

Je. Když nahraješ part a jsi s ním spokojený, jediné co musíš udělat je, nechat smyčku dojet do konce a nechat jí skočit na začátek. V dalším kole už nic nehraješ a stopneš to. Pokud by si stopnul nahrávání už v kole, kde se ti nahrávka líbí, tak o ní přijdeš a zůstává ta poslední (keep last)... Je to tedy kostrbatý, ale jde to...

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 21 pro 2006 00:42

Příspěvek od Dno » 06 úno 2007 02:01

ondrash : no ale ked nahravas bicie .. tak stale robis nove overduby .. je to na nic .. DELETE LAST je nepostradatelne ..

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 11:43

Příspěvek od Ondrash » 06 úno 2007 02:25

stejně jako ten můj problém, zítra kouknu na cubase forum, jestli to tam neřešili... tak zatím.

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 21 pro 2006 00:42

Příspěvek od Dno » 06 úno 2007 02:33

ondrash : mne sa ten tvoj problem zase nezda tak kriticky .. osobne si radsej v editore noty rucne odmazem ... a potom dohram co treba .. cize tam by to vobec nevadilo , ze to funguje ako to funguje ..

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3330
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 06 úno 2007 13:09

Ondrash píše:...Skoro mi to připadá jako nějakej bug.....
OT: co je to bug?

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 06 úno 2007 13:26

chyba v aplikacii

anderson
Příspěvky: 84
Registrován: 09 úno 2007 11:33

Příspěvek od anderson » 17 úno 2007 16:14

mne ide Cubase s opozdením asi pol sekundy :( ..neviem čo s tým ..myslím tie vsti ked kliknem napr. na kláves tak ide opozdene ...

a este to som sa chcel spýtať ci sa dá použiť v Cubase normálna klávesnica ako klávesi , napr. ako v FL ...thx

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 17 úno 2007 17:25

to anderson: To vypadá, že nemáš nastaveno v audio devices zvukovou kartu na ASIO. Otázkou je, jestli máš vůbec nějakou ASIO zvukovou kartu. Pokud ne, tak tam ta latence (zpoždění) bude vždy.
Klávesnice myslim použít nejde jako piano. Existujou ale piano/keyb programky, který se daj takto použít v Cubase. Myslim, že se to tu někde na foru uz resilo.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 17 úno 2007 17:28

2Poklop: zpřesnění: i u ASIO karty bude latence vždy, ale díky optimalizovanému ovladači (ASIO) bude vždy podstatně menší než u systémových ovladačů - MME/DirectX.

P.

nooly
Příspěvky: 566
Registrován: 12 pro 2004 18:27

Příspěvek od nooly » 17 úno 2007 18:03

2anderson existuji drivery, ktere ti z klavesnice udelaji virtualni MIDI zarizeni, takze to jde... jmeno sem zapomnel, ale google vse spravi...

ad latence, jak bylo receno, netreba cokoli dodavat .)

Rošky
Příspěvky: 119
Registrován: 12 srp 2004 11:08

Příspěvek od Rošky » 17 úno 2007 22:30

Po mnohaletém bezproblémovém návykovém používání Cubase VST32 5.1 (který se stal téměř mým implantátem) jsem zaťal zuby a svěrač a přešel jsem na SX 3.1.1. Důvodů je několik a nemá cenu je vyjmenovávat, zkrátka jsem usoudil že je načase, a že s tím u Steinberga cukli opravdu k lepšímu. Sedím nad tím už čtvrtý den a experimentuju, protože potřebuju dostat do ruky nové návyky (tam kde se to liší), poněvadž mne čeká teď nějaká větší práce, a jsem celkem spokojen, občas nadšen. Řada věcí je fakt lepší. Vyřešil jsem postupně skoro všechno (dost jsem se natrápil s exportem audia, který exportovalo ticho ať jsem dělal cokoli - bylo to "enable record on selected track", které se musí vypnout), až na jednu věc: nemůžu ho donutit aby při nahrávání audia v letmém ručním střihu udělal autocrossfade. Samozřejmě ho mám zatržený v inspektoru stopy, ale nefachá. Může mi dát někdo tip ? Díky.
Rošky

Rošky
Příspěvky: 119
Registrován: 12 srp 2004 11:08

Příspěvek od Rošky » 17 úno 2007 22:33

resp. musím vypnout Record enable na tý stopě, kterou exportuju - abych nepoplet nějakého nováčka. Sorry...:-)
Rošky

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 17 úno 2007 23:39

2Rošky: To je divný, že musíš vypnout REC enable na stopě kterou exportuješ.
Já když exporuju jednu stopu, tak ji prostě přepnu na SOLO a je to. Funguje to. Jako export přepínač (jestli jednu stopu nebo FX apod.) mám pořád nastavenej celej mix (nebo co tam je, ted u toho nesedim).

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 18 úno 2007 00:35

ahoj Rošky, fakt to někdy nefachá. Když jsem zkoumal prolínačky v SX3, přišel jsem na ne moc pohodlný cheat.
1)Aktivovat autocrossfade v inspektoru - zatim nejede
2)nasadit na eventy ve stopě normální prolínačky
3)deaktivovat prolínačky
4)zázrak - autocrossfade fachá.

Jde to třeba takhle: Select all events - X - Audio - Remove fades

Nevím, možná Ti to pomůže než zjistíš něco lepšího...
:)

Odpovědět