Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Příspěvek od Johnny_Tiss » 20 bře 2007 14:41

2poklop: jde mi o to, že potřebuju navrstvit zvuk, ale jelikož to mam pro živý hraní udělaný tak, že mi Cubase ovládá i nastavení zvuků Tritona, musim všechno dělat v Cubaseu ... a jak jsem psal, MIDI stopu to nemá, jen to nastaví zvuk, ale já jich na 1 kanál potřebuju víc ...
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 20 bře 2007 16:54

2Johny: nadefinovat zvuk navrstvený v Triton nebo použít SysEx (pravděpodobně) a vytvořit tu navrstvenou definici pomocí nich.

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 20 bře 2007 23:45

no .. mozes nastavit v multitimbrale trom partom kanal 1 .. a budu hrat spolu .. trosku sa to vtedy ale tazsie ovlada .. rozumnejsie je vytvorit 3 rovnake stopy v cubase a posielat ich na kanaly 123

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Příspěvek od Johnny_Tiss » 21 bře 2007 17:43

2pytkin: no pokud je budu posílat na kanál 1, 2, 3, nebudou mi na klaviatuře hrát současně ... a já potřebuju aby hrály ...
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 21 bře 2007 18:18

Johnny: Neviem ale zada sa mi ze to vo svojom vyjadrovani dost pleties.....citam si stale znova a znova to co si napisal, ale som z toho mimo.....pokial si na Tritone v Seq mode tak jeden kanal=jeden zvuk-....viac zvukov mozes mat na jenom komunikacnom kanali len v Combi mode......pokial teda chces tie tri zvuky hrat na zivo z Tritonu tak si ich tam tak nastav v combi mode....pokial to chces kombinovat so seq partami z Cubase-u tak tie zvuky musis dat na rozne kanaly a Cubase vyuzit v monitor mode na tieto tri kanaly.,....t.zn. budes hrat z klavesnice do MIDI a z CUbase sa ti to bude vracat po troch roznych MIDI kanaloch spat do Tritonu.....na Tritone musis mat Local Off....

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Příspěvek od Johnny_Tiss » 21 bře 2007 18:28

2hubert: takže to znamená, že to v Cubase nemůžu sloučit tak, aby mi v SEQ modu ovládala klaviatura kanály 1, 2 a 3 současně? ale v SEQ modu můžu slučovat zvuky tak, že je hodim na stejnej MIDI kanál ... a to v Cubase nejde jo? to bych se docela divil ...
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 21 bře 2007 23:35

johny : v cubase bol kedysi taky multimode ze sa to dalo spravit .. neviem ci to teraz ide .. ale nebude to uplne koser ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 21 bře 2007 23:44

2johny: chlape, jen na základě znalostí mého MOTIFa bych řekl, že nemáš naprosto žádnou páru o svém nástroji (Triton), o Cubase, MIDI a SysEx ani nemluvě. Pak je těžké něco radit. Vzhledem k tomu, že Triton vůbec neznám, mohu jen dávat příměr, jak to chodí u Yamahy - nicméně nepochybuji o tom, že to bude velice podobné i u Korga. Doporučuju pořádně nastudovat manuály k Tritonu - funkčnost, režimy a práce s nimi, následně pak Data List, kde bude MIDI implementace a popis řídících SysEx zpráv (nejspíš). Pak to musíš skloubit dohromady a v Cubase naprogramovat potřebný dataset příkazů, které ti Tritona přepnou do požadovaného režimu včetně zvuků a ve výsledku to bude fungovat tak, jak si přeješ.

IMHO není možné, abys to za stávající znalostní (tvojí) úrovně vyřešil ani sám, natožpak s pomocí tohoto fóra (vlastně ani jiného), protože tohle není typ práce "klavír v kanálu 1 a zbytek hraje sekvencer".

Fakt mi přijde, že nemáš vůbec srovnané vyjadřování a sofistikované rady zde přítomných ti v tom dělají ještě větší zmatek, protože vůbec nemáš ten "background" aneb požadované minimum znalostí.

Pavel

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 22 bře 2007 08:20

Johnny precitaj si poriadne co som ti napisal.....viac k tomu nemam co dodat snazim sa ti pomoct.....a vysvetlit ti ako mozes docielit to co potrebujes.....teda pokial som spravne pochopil o co ti ide.....lebo fakt to dost motas..... vyrazi typu "že to v Cubase nemůžu sloučit tak..." sa dost casto zle desifruju kedze neviem co chces zlucit ci su to nahrate stopy alebo signal prichadzajuci po MIDI z klavesnice.....na obe varianty som ti dal odpoved......naozaj by si si mal nastudovat zakladne vyrazivo...pre komunikaciu o tejto problematike.....pomozes tym hlavne sebe....odlahci sa forum od zbytocnych dovysvetlovavani.....a lahsie sa dopracujes k odpovedi.

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 22 bře 2007 17:32

Mam taky otazecku,mam Midisport 8x8 a na kazdym midi okruhu mam jednu krabici,poridil jsem si midiklavesy a chci, aby mi midi klavesy vcetne pitchWheel a modWheel ovladaly prave vybranej midi kanal, abych mohl na kazdym midi okruhu nahravat sysexy a cc, ale zaroven abych kdyz mam vybranou dejme tomu stopu s mixem a zakroutim cutofem na syntaku tak aby mi to ccko neputovalo ze synthu do mixu...

do ted sem mel klavesy bez pitch a modwheelu takze sem mel v midifiltru povoleny jen noty a na kazdym kanalu All midi inputs,ted uz to ale filtrem vyresit nejde(respektive muzu dat do filtru vse krome modwheelu a pitche,doufam ze je nejaky rozumnejsi reseni i do budoucna kdyby byl nejakej controler s knobama)

idealni by bylo kdyby se dalo nejak nastavit aby kazdej midi okruh prijimal jen data z mastrkeybordu+sebe sama ale vubec netusim kde...diky!

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 22 bře 2007 20:40

monkey : hmm .. ale ved to funguje tak , ze hra ten kanal na ktorom si nie ? hmm .. ked vyberies mix tak nechces do neho posielat data .. hmm .. tak to je asi neriesitelne .. inak este existuje input transformer .. ten ked das na kazdu stopu , mozes nastavit co sa moze a nemoze prenasat , transformovat atd .. to by ti mohlo mozno pomoct ..

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 22 bře 2007 21:49

Pytkyn: jojo prave a kdyz sem treba na zrovna na mixu na sampleru bo zkratka na jiny masine a zacnu nastavovat syntak...tak mi ccko putuje kam nechci(a hlidat porad abych mel v cubase kliknuto na kanal kterej nalezi synthu co zrovna opravuju je opruz)

btw teda s tim mixem to byl jen priklad zrovna na mixu a FX muzu mit nastavenej jako MIDI input jen danej okruh na kterym prislusna masina je, protoze do nich nepotrebuju posilat data z midikeyboardu...

vyzkousim ten input transformer diky moc!

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Příspěvek od Johnny_Tiss » 22 bře 2007 22:17

2hubert: moc díky ... už to funguje!!!

2all: omlouvám se za neodborné dotazy, berte to tak, že jste taky nějak začínali ... ale v rámci zvýšení mé MIDI kvalifikace jsem si objednal Velkou knihu o MIDI, takže neodborných dotazů bude z mé strany (doufám) jen ubývat ... velké díky všem ...
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri » 29 bře 2007 17:04

Přátelé prosím o radu, mám Big problém

Používám Cubase SX3 a rozhodl jsem, že jej zkusím použít s Ableton Live, tak že budu v Abletonu skládat a v Cubase to bude hrát.
Nejdřív jsem myslel že bude stačit propojit soft přes ReWire, audio z Abletonu nasměruji do mixu v Cubase, ale problém je v tom, že pokud je Ableton ve Slave režimu, tak v něm nejde otevřít žádné VST.

Tak mi došlo, že VST musím asi otevřít v Cubase a midi stopu ovládat Abletonem, ale v tom je ten problém, na midi stopě v Cubase jsem jako IN dal příslušnou stopu z Abletonu a jako OUT použil VST.
Bohužel se nic nedělo, Ableton sice midi stopu přehrával, ale do Cubase nešla.
Zkoušel jsem pouštět midi i z tohoto softu http://www.filter24.org/seq24 bohužel se stejným výsledkem.


Víte prosím někdo kde dělám chybu???

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 07 dub 2007 08:35

Mám starý problém. Nevím jestli to jde nějak v Cubase nebo jestli je nějaký trik.

SITUACE: Cubase, MIDI track, nahrává se výstup z klapek, je vypnutý click i kvantizace, je nastaven nějaký BPM který s tím nesouvisí.

AKCE: napadne mě riff, nahraju z ruky do MIDI tři stejné sekvence po sobě a potřebuju je nějak napasovat do mřížky, aby první nota sekvence byla vždycky na první dobu a zbytek se poměrně přizpůsobil.

Díky za tip

Odpovědět