Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 19 dub 2007 14:31

Ja v tom nejako problem nevidim...ako pisal Pytkin vies si ulozit nastavenie workspace tak ako Ti najlepsie vyhovuje....a ked do nejakej pozicie potiahnes napr. okno mixeru......potom ho zavries a otvoris ine okno...... resp. sa prepnes pomocou klav. skratiek tak ked potom znovu vyvolas ten mix.....tak sa otvori presne v tej pozicii kde si ho umiestnil naposledy.....tym padom ziadne kuzlo v kotveni nevidim.....
Naposledy upravil(a) hubert dne 19 dub 2007 16:00, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 19 dub 2007 15:43

Hlavne workspace si vies ulozit trebars na klavesovu skratku .. takze ak lubovolne rozbrbles okna na onbrazovke , stlacis tu stkratku a mas zase okna ako si zvyknuty ..

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri » 19 dub 2007 16:14

Pytkin: dík za radu, tím se to vyřeší

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Příspěvek od Johnny_Tiss » 20 dub 2007 18:15

zdar ... jak jsem slíbil, velkou knihu MIDI už mám doma a vesele ji louskám, ale potřebuju taky dělat, tak si dovolím ještě jeden lamovskej dotaz (který jistě nebude problém zodpovědět) ... potřebuju k jedný MIDI stopě v Cubase nahrát automatizaci PAN, páč ce mi to nechce čmárat controllerem a i to by nebylo dle mých představ ... prosím tedy o postup ... díky ...
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 21 dub 2007 01:22

JOHNY : moznosti je milion..napriklad nahras modulation a potom ho transofrmujes na pan .. zaradis do insertu daky ten transformer ..

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Příspěvek od Johnny_Tiss » 21 dub 2007 11:40

... díky :) ... a něco čemu bych rozuměl? něco jednoduššího ... potřebuju hlavně ten postup ... dík
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 22 dub 2007 23:18

johny : na midi stope zarad do insertu input transformer .. alebo ako sa to presne vola .. a v nom daj menich modulation controler na pan controler ..

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Příspěvek od BS » 23 dub 2007 17:27

myslim, ze mu prozacatek staci zmacknout W, pokroutit PAN a pak zmacknout R a poslouchat.. jestli jsem to dobre pochopil.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 24 dub 2007 08:21

2BS: jestliže se debata pohybuje v rovině MIDI, nemají s tím tlačítka W a R nic společného, to je o automatizaci. I když to takhle zřejmě také půjde, ale pouze v MIDI Mixeru (tuším). Jinak je standardní postup zmáčknutí Rec na MIDI stopě a kroucení PAN (třebas; transformace zmíněná pytkinem taky bude fungovat).

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 dub 2007 10:33

no pisal ze nechce cmarat .. predpokladam ze to chcel niecim "nakrutit" ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 24 dub 2007 12:52

2Pytkin: no dyť :-D "nakrutit" može hocičom - Modulation je jedna z možností, Radium mají 8 otočných knobů, jeden naprogramuje na CC Pan a je to i bez transformeru. Takhle jsem to myslel já.

P.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 24 dub 2007 13:10

teda sorry lidi, ze vas chytam za slovo ale on psal: "páč ce mi to nechce čmárat controllerem" nechce to dělat kontrolerem. Muzes si taky otevrit midi stopu jak klikas noticky v pianorollu a dole mas parametr velocity tak si to rozklikni a misto velocity si tam dej panning a uz kreslis. Nebo to jde na instrumentu automatizaci. (kdybys tam neměl instrument tak nevim za jakym ucelem bys to totiz upravoval - leda to mas napojeny na nejaky HW a k tomu ti poslouzi i to, co sem psal s upravou panningu jednotlivych not.)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 dub 2007 13:55

tom-thak : ja som to pochopil ze sekvenceri nechce mysov kreslit kontrolery .. NECHCE CMARAT .. midi controlerom predsa nemozes cmarat ale krutit ..

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 24 dub 2007 14:03

Pytkin: no to mas pravdu, kontrolerem toho moc nenacmaras :)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 24 dub 2007 15:10

kdyz se bavite o midi...

existuje jednoduchy zpusob, jako zkopirovat krivku automatizace v midi partu jednoho parametru pro jiny parametr?

prisel jsem jen na zpusob ctrl+c ctrl+v v list editoru (midi>open list editor), ale to je dost 'za rohem'.

Odpovědět