Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 11:43

Příspěvek od Ondrash » 01 črc 2007 12:37

Podle mě v Cubase na stopu nastavuješ jen MIDI out....

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 01 črc 2007 12:43

Fór je v tom, že MIDI in v Cubase moc nerozlišuje MIDI Channel. Je to z toho důvodu, že když máš workstation keyboard, kterej máš nastaven třeba na kanál jedna (MIDI out), tak by ti pak třeba ta Baterka hrála jen na kanálu jedna (při Live hraní na keyboardu).
Takže je to tak, že ty VSTi řešej jednotlivý kanály až od not. Tzn. až od chvíle, kdy se to přehrává v režimu play z uložených not.
Já to teď nemůžu vyzkoušet, ale mám dojem, že to jde rozběhat a neni to nijak složitý, zkus operovat s tím Monitor repráčkem a nearmovat stopu.

Uživatelský avatar
Symphonic
Příspěvky: 402
Registrován: 05 lis 2006 22:15

Příspěvek od Symphonic » 01 črc 2007 16:34

Měl bych pár dotazů na uživatele Cubase:


1. Ten nový media bay v Cubase 4, umožňuje preview loopu synchronizovaný s běžící skladbou a jejím tempem? Jako to má Albeton, to mi přišlo strašně šikovný.

2. V Cubase 3 jsem zkoušel drag-and-drop vložit do projektu midi file. To se mi nepodařilo, nefunguje to nebo dělám něco špatně? (mám kratičký midi file, 1 track, 1 loop). Jde to případně v Cubase 4?

3. Jak v Cubase vyexportovat jeden midi pattern, tj. třeba jednu midi smyčku v 1 tracku. (použití viz bod 2).

4. Jak v Cubase natahnout midi pattern, aby se adekvatne posunuly i zacatky eventu a delky not?

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 21:05

Příspěvek od elektri » 01 črc 2007 16:53

Symphonic:

3. dělám to tak že zamutuju ostatní stopy a vyexportuju komplet midi

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 23:46

Příspěvek od Vuid » 01 črc 2007 20:28

2. V Cubase 3 nejde a pochybuju ze nekdy pujde, uz pri pouziti importu jsou kolikrat problemy dostat .mid do projektu, casto je nutna jeste slozita editace.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 01 črc 2007 23:42

ondrash : spravne si to pochopil .. pouzi niektory s midi insertov na odfiltrovanie ostatnych kanalov ..

Uživatelský avatar
Symphonic
Příspěvky: 402
Registrován: 05 lis 2006 22:15

Příspěvek od Symphonic » 02 črc 2007 18:39

Symphonic píše: 2. V Cubase 3 jsem zkoušel drag-and-drop vložit do projektu midi file. To se mi nepodařilo, nefunguje to nebo dělám něco špatně? (mám kratičký midi file, 1 track, 1 loop). Jde to případně v Cubase 4?
Tak tohle uz mi normalne funguje. Asi byl nejak nakopnutej ten projekt ve kterem jsem to zkousel.

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 11:43

Příspěvek od Ondrash » 03 črc 2007 10:44

Ahoj. Další otázka na Cubase4.... Používáte někdo Control Room Mixer? Dá se hlavní fader přiradit nějakému kontroleru (mám Novation)... Nějak jsem an to nepřišel....

p:0
Příspěvky: 52
Registrován: 18 led 2007 11:01

Příspěvek od p:0 » 05 črc 2007 12:18

Zdravim,

mám na Vás dotaz. Mám problém s nahráváním midi... Když začnu hrát na klávesy, zvuk se ozívá přesně, ale zápis midi informací je zpožděn skoro o 1 sekundu. Většinou když shodím Cubase a zase ho nastaruju, problém zmizí, ale po nějaké době se zpoždění znovu objeví. Kde je problém? Dík za odpovědi...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 črc 2007 12:38

ak mas usb midi , tak ignoreportfiter ..

p:0
Příspěvky: 52
Registrován: 18 led 2007 11:01

Příspěvek od p:0 » 05 črc 2007 12:43

No klávesy mám připojené přes usb kabel. Co to znamená ignoreportfiter?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 črc 2007 12:51

p:0 v adresari cubase je taky daky adresar .. mozno sa vola midiportenabler .. alebo cosi take .. z neho vyber fajl kery tam je a hod o adresar vyssie .. inak uz sa to tu asi 5x preberalo .. stacil by aj search ..

p:0
Příspěvky: 52
Registrován: 18 led 2007 11:01

Příspěvek od p:0 » 05 črc 2007 13:30

Pytkin: Jo díky moc. Snad sem to už vyřešil. S tím search to dělám pokáždé než něco napíšu do fóra. Problém je, že když sem zadal zpoždění a midi, tak mi vyjelo cca 100 různejch témat. To bych projížděl zhruba celej týden než bych se k něčemu dostal a vůbec bych se nevěnoval hudbě. Takže sem doufal, že mi někdo jako ty pomůže. Dík...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 črc 2007 13:34

p:0 pohoda .. dufam ze sme problem vyriesili ..

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 06 črc 2007 23:07

mam skolacky problem az je mi to trapne, ale zaboha si nemuzu vzpomenout kde se nastavuje, aby se z Cubase posilal ven start midiclocku........pls Pytkine nebo nekdo....diky :)

Odpovědět