Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 02 srp 2007 20:31

no v starom cubase bol na tracku/parte compresor .. 50% by robilo do 127/2 cize cca 60 ..

teraz jedine pluginom podla mna ..

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 21:05

Příspěvek od elektri » 02 srp 2007 20:40

Dík za navedeni... Je to tam, na insertech "Compress", vůbec mě nenapadlo, že je to ono, přitom je to podle názvu jasné.

Ještě jednou dík

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 03 srp 2007 11:43

2elektri: buď, a nebo použít funkci "MIDI Input Transformer" či tak nějak...

P.

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 11:43

Příspěvek od Ondrash » 25 zář 2007 11:09

Ahoj. Musím se s vámi podělit o jednu fintu (možná ji znáte), na kterou jsem přišel náhodou a je fakt super. Změna velocity v Key Editoru. Označím noty (obdélníčky) CTRL+Shift - šipkou najedu na obdélník, ta se změní na repráček zmáčknu levé tlačítko na myši a pohybem nahoru dolu měním velocity. V černých obdélníčcích se vypisujou hodnoty a pokud máte zapnutý monitoring, ještě změny slyšíte. Dřív jsem používal dialogové okno.. Tohle je fakt nádhera... 8)

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4577
Registrován: 24 lis 2005 23:22

Příspěvek od Amorph » 25 zář 2007 11:23

Ondrash: dost dobrej tip. Pridam taky dve vychytavky pro ty, co necetli zakladni manual: shift+g nastavi loop na aktualni selekci a spusti prehravani. "1" na numericke klavesnici presune kursor na zacatek loopu.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 25 zář 2007 11:59

Amorph: Nebo "P" ti udela loop na aktualni selekci takze zaloopovat vsecko = Ctrl + A a pak "P". To same s jednickou - nula te soupne na pozici od ktere jsi naposledy spoustel play. Hvezdicka spousti recording a + a - na numericke je posouvani kurzoru v tracku po casove ose pokud nemas JOG.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 25 zář 2007 14:15

1 je lavy lokator , 2 je pravy lokator , 3-9 su nastavitelne lokatory .. zapisuje sa do nich so shiftom .. alebo s controlom ..

ondrash : ja som vzdy velocity dole kreslil ..

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 11:43

Příspěvek od Ondrash » 25 zář 2007 14:28

Pytkin píše:
ondrash : ja som vzdy velocity dole kreslil ..
No jasně, to já taky... Ale docela jsem si oblíbil to dialogové okno kdy můžeš:
zvětšit/zmenšit velocity o:
zkomprimovat velocity o:

To jsou celkem dobré funkce. Měnit velocity notu po notě dělám jen vyjímečně...

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 448
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Příspěvek od TAP » 24 říj 2007 14:32

Já mám dojem, že mi Cubase pořád nějak kvantizuje nahrávané MIDI. Co všecko musím zkontrolovat abych měl jistotu, že moje nešikovné ruky nic nekoriguje?

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 24 říj 2007 15:12

TAP: to je divný, stačí na té stopě v piano rollu vypnout kvantizaci a pak už je to v rukách a v latency zvukovky jak to nahraješ. V takovym pravěku mé tvorby kdy jsem měl doma General Midi Casio s midi in out přes gameport, tak se mi nahravali vsechny midi pres sebe. Tzn. kazda nota byla duplicitni heh.

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 448
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Příspěvek od TAP » 24 říj 2007 15:39

TOM-Thak píše:TAP: to je divný, stačí na té stopě v piano rollu vypnout kvantizaci a pak už je to v rukách a v latency zvukovky jak to nahraješ. V takovym pravěku mé tvorby kdy jsem měl doma General Midi Casio s midi in out přes gameport, tak se mi nahravali vsechny midi pres sebe. Tzn. kazda nota byla duplicitni heh.
no vida. Díky
Já jsem přeběhlík z cakewalku. To je horší než být nováček.

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 448
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Příspěvek od TAP » 25 říj 2007 15:43

A eště otázečka. Importuju-li midi otevřou se všecky kanály v jedné stopě. Dá se nějak jednoduše udělat aby se otevřel každý kanál ve svojí stopě?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 25 říj 2007 15:46

tap : staci ich rozhodit .. je na to funkcia .. uz sme to tu riesili ..

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 448
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Příspěvek od TAP » 25 říj 2007 16:05

Pytkin píše:tap : staci ich rozhodit .. je na to funkcia .. uz sme to tu riesili ..
Dík. Je pěkné vědět, že nehledám zbytečně.

edit: Dissolve Part
Když importujeme MIDI soubor, bude obsahovat jen jednu stopu a v ní budou MIDI
zprávy všech MIDI kanálů a stop.Tuto funkci použijeme pro rozdělení sloučené
stopy na jednotlivé stopy a kanály.
• Vyberte MIDI part, který chcete rozdělit
• Z menu MIDI-Dissolve Part
• Obsahuje-li part více MIDI kanálů:
• Separate Channels – rozdělit podle kanálů
• Separate Pitches – rozdělit podle výšky tónů (vhodné pro bicí part)
• Klik OK
Původní stopa je automaticky ztlumena (mute).

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 26 říj 2007 08:55

2TAP: tohle se ovšem týká pouze MIDI souborů "TYPE 0". MIDI soubor "TYPE 1" je už rozstopován.

P.

Odpovědět