Otazky na cubase
Ahoj. Musím se s vámi podělit o jednu fintu (možná ji znáte), na kterou jsem přišel náhodou a je fakt super. Změna velocity v Key Editoru. Označím noty (obdélníčky) CTRL+Shift - šipkou najedu na obdélník, ta se změní na repráček zmáčknu levé tlačítko na myši a pohybem nahoru dolu měním velocity. V černých obdélníčcích se vypisujou hodnoty a pokud máte zapnutý monitoring, ještě změny slyšíte. Dřív jsem používal dialogové okno.. Tohle je fakt nádhera... 

TAP: to je divný, stačí na té stopě v piano rollu vypnout kvantizaci a pak už je to v rukách a v latency zvukovky jak to nahraješ. V takovym pravěku mé tvorby kdy jsem měl doma General Midi Casio s midi in out přes gameport, tak se mi nahravali vsechny midi pres sebe. Tzn. kazda nota byla duplicitni heh.
no vida. DíkyTOM-Thak píše:TAP: to je divný, stačí na té stopě v piano rollu vypnout kvantizaci a pak už je to v rukách a v latency zvukovky jak to nahraješ. V takovym pravěku mé tvorby kdy jsem měl doma General Midi Casio s midi in out přes gameport, tak se mi nahravali vsechny midi pres sebe. Tzn. kazda nota byla duplicitni heh.
Já jsem přeběhlík z cakewalku. To je horší než být nováček.
Dík. Je pěkné vědět, že nehledám zbytečně.Pytkin píše:tap : staci ich rozhodit .. je na to funkcia .. uz sme to tu riesili ..
edit: Dissolve Part
Když importujeme MIDI soubor, bude obsahovat jen jednu stopu a v ní budou MIDI
zprávy všech MIDI kanálů a stop.Tuto funkci použijeme pro rozdělení sloučené
stopy na jednotlivé stopy a kanály.
• Vyberte MIDI part, který chcete rozdělit
• Z menu MIDI-Dissolve Part
• Obsahuje-li part více MIDI kanálů:
• Separate Channels – rozdělit podle kanálů
• Separate Pitches – rozdělit podle výšky tónů (vhodné pro bicí part)
• Klik OK
Původní stopa je automaticky ztlumena (mute).