Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 19 pro 2007 23:22

ak ti ide o midi , nainstaloval by som si stary cubase audio 3.05 .. ale neviem ci ide pod NT .. posledne som ho pouzival na win98

Inak to co ide pod XP by malo chodit aj pod 2000 .. v kazdom pripade to treba otestovat ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 19 pro 2007 23:28

pytkin : ked uz mam oficial ten SE3 :) a este aj AI4... ja sa len bojim ze tam nebudu drivre na Yamaha HW... ak nie no tak hodim XP.. len mam w2k a tiez by som ich rad este zuzitkoval ak by to slo...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 19 pro 2007 23:34

excom : XP a 2k su kompatibilne drivermi .. teda na 99% .. nemal by si s tym mat problemy .. ak teda nepadnes do toho 1% :)

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Příspěvek od Johnny_Tiss » 07 led 2008 21:19

zdar všem ... potřeboval bych radu (jako obvykle) ... potřebuju v Cubase nasměrovat klik jen do jednoho výstupu zvukovky ... japa to udělám? thx
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 07 led 2008 23:08

2Johny: v jaké verzi Cubase? Bez toho je tvoje otázka těžko zodpověditelná, popsat způsob v několika posledních verzích teda fakt nehodlám :-D

P.

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Příspěvek od Johnny_Tiss » 08 led 2008 16:21

pavlii: SX3 ... díky
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 08 led 2008 20:15

Existuje v Cubase (SX3) funkce ktera by vsechny midi eventy stejneho jmena upravila podle jednoho z nich?
Priklad: Bici stopa (midi), na ni 30 midi eventu stejneho nazvu (bici1), jeden z nich upravim, potrebuju aby se vsechny ostatni "bici1" upravily taky.
Jde to?

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 08 led 2008 21:00

vuid.. ked skopirujes event cez CTRL+K a das "shared copy" tak potom zmena v hociktorje zmeni vseky ostatne.. v midi stope aj budes vidiet vsetky eventy oznacene ze su sharovane ...

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 08 led 2008 22:10

Dendy: Dik za snahu, tenhle figl neznam ale je to v podstate jen proste kopirovani, jako ALT + mys vpravo dole na eventu a tahnout doprava....

Slo mi o neco jineho - upravit v midi stope ruzne rozhazene eventy stejneho nazvu podle jednoho z nich.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 led 2008 00:11

vuid : vselico ide .. zavisi co chapes pod pojmom upravit ..

nooly
Příspěvky: 566
Registrován: 12 pro 2004 17:27

Příspěvek od nooly » 09 led 2008 12:46

mam jednu velmi hloupou otazku na cubase (essex3)...

v jinem programu si vyexportuju jednotlive tracky, zacnu si mixovat, ekvalizovat, trochu efektovat atd. a po case zjistim, ze ac byly v tomto smeru pri importu waveformy v poradku, objevi se diky pridanym efektum clip. dejme tomu, ze hlasitosti jedn. tracku uz mam vyrovnane a je jich moc (obvykle kolem 30), nez abych je jedu po druhe ztisoval (a nekdy i dopocitaval, kolik mam ubrat)... existuje nejaky command, ktery nastavi hlasitost vsech tracku na x%? jeste bych mel dodat, ze zadny controller nepouzivam a ztisit master neni reseni, protoze na master kanal navesim dalsi efekty a hlavne nakonec limiter... a zaroven prosim o schovivavost =)

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 09 led 2008 13:00

Pytkin píše:vuid : vselico ide .. zavisi co chapes pod pojmom upravit ..
Presnejsi by bylo rict "nahradit". Ale ono to asi nepujde - midi eventy stejneho jmena/nazvu/popisu muzou mit ruznou delku, coz je asi docela problem.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4590
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 09 led 2008 13:37

2nooly: No v cubase se intreni clip na stopach nekona, protoze to jede ve 32 bitech. Problem ti zustane jen na masteru. Pokud na nem mas efekty, tak tomu priste muzes predchazet tak, ze si pred master out das jeste master grupu, do ktere budes vsechno smerovat a s tou pak budes moct tohle resit. Ovsem command na % volume vsech savli teda neznam.

Uživatelský avatar
Pierre niko
Příspěvky: 719
Registrován: 28 pro 2004 11:04

Příspěvek od Pierre niko » 09 led 2008 15:58

No priznam se, ze nejsem moc kovany v Cubase, tak me trapi malickosti, jako je to, ze kdyz si natahnu do projektu nahranou basovou linku, cubase mi ji automaticky timestretchuje. Potreboval bych vedet, kde co mam zmacknout, aby se ta linka chovala proste jako ONE SHOT a ne loop, i kdyz o loop vlastne jde, ale chci o tom rozhodnout sam... cubase se mi snazi "pomahat" a me to dovadi k silenstvi... diky za odpoved

PS: cubase studio 4

nooly
Příspěvky: 566
Registrován: 12 pro 2004 17:27

Příspěvek od nooly » 09 led 2008 16:18

Amorph píše:2nooly: No v cubase se intreni clip na stopach nekona, protoze to jede ve 32 bitech. Problem ti zustane jen na masteru. Pokud na nem mas efekty, tak tomu priste muzes predchazet tak, ze si pred master out das jeste master grupu, do ktere budes vsechno smerovat a s tou pak budes moct tohle resit. Ovsem command na % volume vsech savli teda neznam.
dekuju za odpoved, to s master grupou je dobry napad, vyzkousim to. a jenom pro upresneni: jednotlive tracky mi neclipuji, jen master. nicmene zminka o bitove hloubce me zajima a moc to nepobiram: ja myslel, ze bitova hloubka plati obecne jen pro mnozinu -inf. az 0dB - tedy ze se vetsi pocet bitu pozitivne projevi napr. u tichych samplu, to oni vyhradili urcity pocet bitu pro samply, ktere by presahly 0dB? a pokud ano, kolik bitu to je? nejak to nepobiram, prosim o vysvetleni...

Odpovědět