Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 10 led 2008 07:21

Pytkin píše:acid punk : nieco taketo som nasiel

http://www.angelfire.com/geek/srlabs/diner.html

Din sync 24 je daky konkretny druh konektoru , ktory sa asi pouzival v tychto zariadeniach ..

tu popisuju dake zariadenie co okrem ineho robit aj roland sync24 to MIDI
http://www.soundonsound.com/sos/1996_ar ... ?print=yes

atd atd ..

Neviem teraz ale presne o co ti ide .. mas mc202 a daky ten interfejs ? a nejde ti to ?> alebo co ?
Ok mrknu na to.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 10 led 2008 13:40

2Vuid: přesně, jak píše Pytkin. Obávám se, že jsi správně v manuálu nerozlišoval obdélníčky ;-) MIDI event je všechno, co se týká MIDI komunikace a nijak nesouvisí s programem, ve kterém pracuješ. MIDI Part je nějaký úsek MIDI eventů, který je jednoznačně ohraničen, a souvisí s pracovním prostředím programu - zde Aranž nebo Projekt.

Tebou položená otázka má odpověď "Nelze", pakliže se opřeme o slovo "event", a má odpověď "Lze", pakliže se v té otázce terminologicky zorientujeme (jak jsi jí myslel) a pracovat se bude s "MIDI party"; v tom případě se využijí zmíněné "Ghost" party.

P.

nooly
Příspěvky: 566
Registrován: 12 pro 2004 17:27

Příspěvek od nooly » 10 led 2008 14:23

Pytkin píše:nooly " nejde tak velmi ani o to ze to je 32bit , ale skorej ze to je float .. teda plavajuca ciarka .. cize hodnota moze ist aj nad nulu .. ma kam ..
tak tomu uz rozumim, dik za vysvetleni =)

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 10 led 2008 20:59

Pytkin, pavlii: Dik za vysvetleni midi event/part i zodpovezeni otazky. Chyba v pojmech na me strane, takze se omlouvam za nedorozumeni.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 11 led 2008 13:31

Vuid : a uz teda mas vyrieseny problem ? Ghost copy splna to co potrebujes ?

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 15 led 2008 08:21

ahoj... chtel bych se poptat jestli je mozny v Cubase 4 aby se mi automaticky zavrely a otevrely Pluginy, kdyz prepnu na jinou stopu....
jako ze mam oznacenou stopu, kde mam syntak a nejaky eq atd... prepnu o stopu niz, tak aby se mi automaticky zavrely ty pluginy co byly otevreny a otevrely ty pluginy k te dalsi stope na kterou sem presel...
da se to nastavit v cubase 4? mne to desne rozciluje to porad otvirat a zavirat....

rozhoduji se jestli koupim Cubase 4 nebo Cubase Studio 4... bude to nejaky zasadni rozdil kdyz koupim plny Cubase 4? Pracuji jen s VST a VSTi...

diky moc

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8803
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 15 led 2008 08:35

ekeaze: o tom, ze by se automaticky daly otvirat pluginy, kliknutim na midi nebo instrument radek nevim. instrument radek ti cubase nabidne vytvorit pri spousteni vsti. je to vlastne dedikovanej midi radek pro prave otviranej nastroj.
jinak tvoje otazka jestli studio nebo full: jestli delas jen hudbu ve stereu, tak si myslim, ze studio je perfektni varianta - sam mam a nic mi nechybi, kdyz te bude zajimat neco konkretniho... ;)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 15 led 2008 09:17

2ekeaze: pokud vím, tak to nejde. Tahle věc je IMHO přesně to, co ty preferuješ z pohodlnosti, takže z úplně stejného důvodu to bude vadit druhému (z pohodlnosti - druhého by zase štvalo to zavírat třebas ;-) ). Takže se prostě programátorsky vyřeší buď tak nebo tak :-) vždycky zbyde zhruba 50% uživatelů, kteří nad daným řešením budou mrmlat....

P.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 15 led 2008 09:22

oki...... no stacilo by v prferencich jedno zasrtnuti but ano nebo ne.....

kazdopadne se na nej tesim tak i tak...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 15 led 2008 09:25

2ekeaze: to máš samozřejmě pravdu, ale což už ;-)

P.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4590
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 15 led 2008 11:04

ekeaze: taky jsem premyslel, jestli full nebo studio a nakonec mam studio a nic mi nechybi. Pokud jedes ciste v SW stereo, tak tech par vst a vsti navic za ty dvojnasobny prachy asi nestoji.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 15 led 2008 14:53

dikx... asi pujdu do C4 studio, ale jak tak ctu ve vedlejsim tematu tak to vsem dela neplechu... tak tedy nevim....

jeste dalsi otazku mam na C 4...
kdyz mam treba 4 stopy s vst nastroji naroutuju je do grupy jak znich vytvorim jednu audio stopu ... jsem koukal ze grupa nema zadny record...
v abletonu to jde tak ze ty urcity stopy s VST nastrojema naroutuju pimo do jedne audio stopy, tam dam record a mam to nahrane v jedne audo stope....

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 15 led 2008 16:55

no ved das solo na tu grupu a spravis mixdown ..

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 22:33

Příspěvek od Shodan » 15 led 2008 17:00

Od verze 4.1 už by mělo jít volně routovat - takže by to mělo jít i tak jak to popisuješ v tom Abletonu Live - pošleš signál do audio stopy a nahraješ (nezkoušel jsem, tak nemůžu 100% potvrdit). Nicméně export/mixdown (jak píše Pytkin) mi přijde pohodlnější a rychlejší.
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 15 led 2008 17:25

ajo mixdown .. sem trouba sorry.. dokonce tam jde i to ze se to hned otevre v audiostope.... tak dik

Odpovědět