Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 30 led 2008 16:51

nebo se da nakreslit MIDI event - otevrit MIDI editor. Controler line dole prepnout na System exclusive. Namalovat Sysex, kliknout na nej - otevre se Sysex editor, pak Import ***.syx......nakonec Play.......nebo napis Davidovi :)

ninja
Příspěvky: 134
Registrován: 10 říj 2006 16:34

Příspěvek od ninja » 30 led 2008 23:25

tak uz jsem nasel jak vlozit sysex zpravu do cubase. Pozadal jsem i o data request, coz je vypis nastavenych parametru MCV-1, trosku jsem je poupravil, ale MCV1 se chova cim dal tim stejne :evil: Asi se budu muset obratit na nejakou technickou podporu CHD electroservis, nebo nevim, uz mi z toho jebe...
Problem v cubase zrejme nebude. Mimochodem peteness: kdo je david?

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 30 led 2008 23:33

ninja: CHD Elektroservis - MIDI zařízení a MIDI, DCB, CV, DMX komunikace atd.:

Vývojový technik Jan David
Telefon +420 281 930 935
E-mail david(zavinac)chd-el.cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 30 led 2008 23:57

ninja : nemas to len dako zle zapojene ?

ninja
Příspěvky: 134
Registrován: 10 říj 2006 16:34

Příspěvek od ninja » 31 led 2008 15:50

zapojeni je naprosto jednoduche, z midi out meho midiportu do midi in MCV1, samozrejme midi stopa kde jsou nahrane, nebo vytvorene midi udalosti je nasmerovana na odpovidajici vystup z midi portu, z MCV 1 CV/trig out do MS 20 trig in. MCV 1 ma na zadni strane prepinac CV trig/CV gate +5V/CV gate +10V. Mam ho samozrejme preply na CV trig, ale zkousel jsem i CV gate +5V, na obe polohy to dela jedny a ty same veci. Kabel na CV je normalni symetricky. To snad ani nejde pokazit, ikdyz clovek nikdy nevi. No kdybych prepnul gate na plus 10V, tak by to ma milovana MS 20 asi nerozdychala :) Kazdopadne diky za info, ja jdu napsat davidovi.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 31 led 2008 16:29

ninja : MS20 ma CV a triger zvlast ne ? ak si to dobre pamatam .. potrebujes 2 kable .. ne ?

ninja
Příspěvky: 134
Registrován: 10 říj 2006 16:34

Příspěvek od ninja » 31 led 2008 18:07

Mas pravdu, CV a trigger je zlast. Ale kdyz mam MCV 1 prepnuty na rezim trigg, a tento vystup mi jde do trigg vstupu do MS 20, tak by to prece melo hrat vsechny udalosti z midi editoru ne? Ted v tom mam opravdu gulas. To znamena ze bych mel mit jeste jeden nejaky trigg prevodnik? Kdyz dam vystup z mcv 1 do VCO 1+2 CV in, tak to hraje v poradku, vsechny noty spravne.

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 31 led 2008 18:45

Pytkin píše:ninja : MS20 ma CV a triger zvlast ne ? ak si to dobre pamatam .. potrebujes 2 kable .. ne ?
tam se dava insert kabel, protoze MCV ma jen jeden vystup

ninja
Příspěvky: 134
Registrován: 10 říj 2006 16:34

Příspěvek od ninja » 31 led 2008 18:57

peteness:muzu treba poslat signal z MCV do trigg MS a z trigg out MS do VCO 1+2 in. To myslis ?

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 31 led 2008 19:02

ninja: vezmes insert kabel, Y kabel. Konec, ktery se strka do mixu zapojis do MCV-1. Konec, co se dava na vstup efektaku das do CV diry Korga. Konec co se zapojuje na vystup efektaku das do Trigg díry Korga.

ninja
Příspěvky: 134
Registrován: 10 říj 2006 16:34

Příspěvek od ninja » 31 led 2008 19:51

Uz je mi to jasny, trigger u MS 20 nefunguje, protoze hradlovaci signal (trigger/gate) je priveden na prstenec, krouzek jack 6,3 konektoru a CV je privedeno na hrot konektoru. MS 20 ma samozrejme kontrolni vstupy pouze "mono" tzn. hrot a zem. Takze jsem trigger spoustel jakoby pomoci CV, coz vysvetluje, ze se trigger nekdy spustil a nekdy ne. Insert kabelem to vse vyresim. Moc vam dekuju

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 31 led 2008 20:58

Chvilku som myslel ze nerozumiem .. s tym Y kablom ste ma trosku dostali ... proste MCV-1 to ma na stereo jacku .. v jednom kanale je CV a v jednom GATE .. no super .. vyriesili sme problem !!

Mozme si do diara zafajknut : Opat jeden spokojny clovek :)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 11 úno 2008 13:22

pavlii píše: Je potřeba aktivovat požadovaný počet VST vstupů a Sběrnic. Pak ve VST Mixeru routuješ požadované signály z audio stopy (audio stop) do výstupu (Sběrnice) jiného než Main. Poté je třeba mít jednu (nebo více) audio stop prázdných, jejichž vstupy nastavíš na ty HW vstupy, kam je zapojen výstup externího efektu (kompresor, exciter). Tím pádem ti do výsledného mixu poleze pouze efektovaný zvuk (je potřeba samozřejmě mít tu prázdnou stopu Record Ready a zapnutý Monitoring, aby byl ten efektovaný signál slyšet). SX3 by měla umět i "zpozdit" celý projekt podle vlastní latence toho HW efektu, myslím, že se to dá v menu nastavit.

Jsem tady k dispozici pro dodatečné dotazy, pokud není něco jasné :-)

P.
Ahoj Pavlii, takže všechno jsem udělal tak, jak má být, bohužel výsledek je neuspokující, nechápu kde je chyba. Zvuk má totiž ve vyšších frekvencích takovej rourovitej patos, skoro to vypadá, jako kdyby signál rotoval v kruhu, ale je to blbost. Hrál sem si i s latencí HW FX, ale to na to nemá vliv... Nastavoval jsem to od 0 do 100 ms a žádná změna, včetně restarů atd...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 12 úno 2008 10:13

2delay: mhm..... :-( taky nechápu, já jsem takhle použil párkrát JOEMEEKa a k plné spokojenosti..... možná pro další diskusi by bylo dobré poslet jsem screenshoty ze všech podstatných míst programu včetně zvukové ukázky (původní zvuk a výsledný zvuk).

P.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 12 úno 2008 11:01

pavlii: OK, udělám co budu moci...

Odpovědět