Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 10 bře 2008 15:27

Pytkin: v instrumentu to samozrejme jde.. instrument je nezavislej na cubase v tomhle. Teda jak ktery. Ale byl jsem na to zvykly udelat si treba 4 nastroje co delaji bas a pojenovat je v cubase savu a pak to naloadovat :) nechapu proc ta funkce nefunguje kdyz tam je..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 10 bře 2008 15:33

tom : jasne .. to som nikdy nepouzival .. ak chces mozem to testnut v Nuendo 4 , ci to tam funguje

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 10 bře 2008 16:07

Pytkin: to bys mohl kdyz budes mit cas. Ja to asi budu savovat v tech VST a bude po srande.

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 13:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 02 dub 2008 16:31

existuje v cubase nejaka funkce ze by zacinajici nota urizla notu predchazejici pokud se prekryvaji?nejlip jen pokud se jedna o stejnou notu (aby mi treba C neurizlo znejici D...)

uvedu priklad udelam bici nejdriv bici patern kde je trebas hajtka rovna 1/16 jedna za druhou a delka noty je taky 1/16...a ted pridam trosku groove a najednou se mi konec 1 noty posune tesne za zacatek druhy noty ktera tim padem zahraje jen par milisekund a ne celou 16tinku

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 02 dub 2008 17:50

tomthak: mluvis o save effect, nebo store preset?

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 02 dub 2008 17:57

Brooklyn / juanita juarez: Kdyz mas otevrene VSTcko instrument tak nahore je ikona disketky. Kdyz na ni kliknes je tam tusim SAVE instrument Load Instrument a FXB. FXB je ze staryho cubase. Ja dam teda save instrument a pri loadingu tam nic nevidim.. pak je tam jeste volba prevest preset list instrumentu do cubasacky media bay.. to prevedu a vidim presety v te media bay, toho danyho VSTi ale i pres to ten save nefunguje.. vim, ze sem to pred upgradem delal uplne stejne a fungovalo to. Podle me neco podelali.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 02 dub 2008 18:06

TOM-Thak píše:Brooklyn / juanita juarez: Kdyz mas otevrene VSTcko instrument tak nahore je ikona disketky. Kdyz na ni kliknes je tam tusim SAVE instrument Load Instrument a FXB. FXB je ze staryho cubase. Ja dam teda save instrument a pri loadingu tam nic nevidim.. pak je tam jeste volba prevest preset list instrumentu do cubasacky media bay.. to prevedu a vidim presety v te media bay, toho danyho VSTi ale i pres to ten save nefunguje.. vim, ze sem to pred upgradem delal uplne stejne a fungovalo to. Podle me neco podelali.
to je dost mozny. :]

ja c4 jeste nemam, nedoslo mi, ze se mluvi o ni. v cubenu 3 je load/save instrument; load/save bank (do fxp; load vyvola bezny file browser) a load/save preset (ukladaji se primo do cubenda a na disku jsou na x:\Documents and Settings\jmeno uzivate\Application Data\Steinberg\cubendo3). proto mi neni jasne, co myslis.

Obrázek

nasel jsem tohle:
First and foremost, VST3 instruments and plug-ins now save their presets using a completely different format (vstpreset) from the simpler FXP and FXB files previously used to save single presets and banks. This format is tied in with the new Soundframe 'Universal Sound Manager', which incorporates the Mediabay file-management system. This lets you search instrument and plug-in presets for sounds tagged by characteristics such as Acoustic, Percussive, Clean, Dirty, and so on. This is very clever stuff and will no doubt be appreciated by composers with thousands of sounds to choose from, and those with loads of drum loops that can now be characterised by song tempo.

However, opinions are still divided about the merits of Mediabay, primarily because its effectiveness depends on your presets being sensibly 'tagged'. All the new bundled Cubase 4 instruments and plug-ins are, of course, suitably characterised for Mediabay searches but few, if any, third-party ones are so far, and somehow I suspect this situation won't change. After all, third-party developers are far more interested in you specifically launching their instrument or plug-in for its unique sounds, rather than because one of its presets happens to pop up as part of a list when you search for a 'dark string' sound!

However, there's another limitation that many users are only discovering the hard way: while Cubase 4 will happily import presets in FXP/FXB format, so you can still access all your old sounds, it will only save them in the new VST3 format. This isn't a problem if you only ever use Cubase 4, but many PC users use other VST-compatible applications, such as Acid, Acoustica, Audacity, Cubase SX/VST, Gigastudio, Sonar, Tracktion... the list goes on. If you find yourself with Cubase 4 presets that you'd like to use in another PC application or share with other musicians, the only solution I've found to date is to open up another ASIO-compatible application (I used Reaper), launch the same synth/plug-in, position both the Cubase 4 and Reaper instances to be simultaneously visible on your monitor screen, and copy all the control positions across by eye.

FXP/FXB preset files could also be saved anywhere you chose, but on the PC the new vstpreset files are always saved in one dedicated VST3 presets folder ('C:\Documents and Settings\USERNAME\Application Data\VST3 Presets'). This approach has the advantage that a plug-in can always find its own presets automatically, but I do recommend that you copy the entire contents of this folder regularly to a non-Windows location on another partition/drive, to make sure you have a backup of all your custom presets.

(takze bych se podival, kam se fxb ukladaji, a jestli ne tam, kam maji (viz vyse), presunul je tam.)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 02 dub 2008 20:40

2Monkey: vezmi to logicky, budu mluvit o bicích, protože v tom bude asi tvůj problém (když už jsi to nastínil jako příklad). Nástroje nebo banky zvuků v nějakém sampleru by se v mapě bicích měly chovat tak, že je možné nadefinovat si tzv. skupiny, které se navzájem ovlivňují. Příkladem jsou právě třebas ty hajtky a vychází to z principu funkce - otevřená hajtka MUSÍ BÝT useknutá zavřenou a naopak a platí to pro pedál i paličku. Což je úplně normální, protože takhle prostě funguje hajtka :-)
Takže pokud bys stejnak mermomocí chtěl, aby se ty jednotlivé zvuky neovlivňovaly, musel bys v příslušném nástroji, který ti ty bicí hraaje, změnit definici a vyjmout ty zvuky z jedné skupiny, aby byly na sobě nezávislé.

P.

P.S.: Jinými slovy - s Cubase to nemá co do činění :-)

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 13:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 02 dub 2008 21:16

tak jinak:)je to jen vec midi eventu...

ted uvedu jenom usek, tohleto se deje vzdycky mezi sudou a lichou(v zavorce druha nota bez zavorky treti):

rovna hajtka bez groovu
(note on)-------(note off)-note on-------note off...
a teď když týhle hajtce dáš groove:
(note on)-------noteon-(note off)----note off



abys to souhlasilo na casovy ose(mezi o: licha-posunuta nota, mezi x: suda)
o------ox-------x
--o-----xo------x


tim že si dal na rovnou hajtku groove a posunul si zacatky sudejch not tim si posunul i jejich konec(protoze delka zustala stejna) a to tesne za zacatek nasledujici noty! takze kdyz lichy noty posunes o 1ms krome prvni noty ti vsechny lichy budou hrat jen jednu MS

uz?jestli to neni jasny pastnu obrazek ale musite uznat ze sem se snazil:)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 03 dub 2008 09:34

Brooklyn / juanita juarez: Diky mrknu se na to.. ale mam napad.. poslu sem nejaky 4 maly screeny toho postupu jak to ukladam a co to udela nebo neudela ;) pripadne mam programek kterej umi nahravat, co zrovna delam na monitoru. Takze sem mozna hodim odkaz na kratke AVIcko.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 03 dub 2008 10:20

2Monkey: není to "jen" věc MIDI eventu - bicím je zcela jedno, jak je dlouhý MIDI event. NOTE Off nemá na délku zvuku bicího nástroje vliv.

P.

Uživatelský avatar
psk501
Příspěvky: 414
Registrován: 10 led 2008 15:18

Příspěvek od psk501 » 03 dub 2008 18:15

Mam otazku na atomatizaci napr vst synthu. Co chci je ze kdyz na midikontroleru ovladam nejaky parametr vst synthu tak to nenahraju vzdycky tak jak bych chtel a nejake jemne detaily bych chtel doladit mysi ale nemam tuseni kde to udelat. Kam se vlasttne tady ty prikazy z potaku a knobu ukladaji? Mysi se to da doladit v automatizaci ale do te umim nahrat akorat zmeny ktere delam mysi. Povely z midikontroleru to proste do automatzace synthu nenahrava. Da se to nejak propojit aby se povely z midikontroleru nenahravaly do midi stopy ale do automatizace? Dik za odpoved a omlouvam se za laickou terminologii, doufam ze je to srozumitelne

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 03 dub 2008 22:46

2psk501: takže je třeba rozlišit 2 věci:

1) VST synth má nějaké parametry, které reagují na jakési MIDI CC. V případě, že máš zapnuté nahrávání (na panelu posuvu), nahrají se ti tyto zprávy do MIDI stopy a editovat myší je můžeš tam.

2) VST synth má nějaké parametry, které reagují na jakési MIDI CC. V případě, že máš zapnuté nahrávání automatizace (tlačítko "W" na VST Mixeru třebas), nahraje se automatizace příslušného parametru do automatizační stopy.

IMHO je to čistá logika popisu funkce dané věci. Pokud to takhle nefunguje, tak tomu asi nerozumím.

Ještě je možné (ale nikde jsem to neviděl), že by se sice přes MIDI kontroler ovládal parametr VST synthu, ale nehýbal by se žádný ovládací prvek toho synthu. Pak bude možnost nahrát to buď do MIDI stopy jako MIDI CC nebo připojit MIDI kontroler přes Remote Control a nahrát to jako Automatizaci (je potřeba samozřejmě provést konfiguraci kontroleru na příslušný parametr synthu).

P.

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 13:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 04 dub 2008 00:26

2pavlii:to neni pravda,zalezi jak mas ty bici v sampleru nastaveny a ja je mam nastaveny tak aby note off event sampl ukoncil,navic nejde jen o bici to sem uved jen jako priklad ale deje se to samozrejme i u syntaku pokud ho chci podle groovu nasekat na jednom tonu trbeas....no kazdopadne je tam takova funkce nebo neni?nepis prosim jak to vyresit jinak,prodlouzit obalku umim,udelat nejdriv mrizku a pak psat noty taky...jen me zajima jestli tohle nahodou njede vyresit nejakou funkci abych to nemusel zkracovat ruco...

Uživatelský avatar
psk501
Příspěvky: 414
Registrován: 10 led 2008 15:18

Příspěvek od psk501 » 04 dub 2008 00:30

pavlii píše:...
Dik, kdyz uz nic tak me tvuj feedback donutil jeste se v tom pohrabat a konecne se mi po roce postestilo najit kde se ty parametry editujou Na technicke zalezitosti sem byl vzdycky lama no. :lol:

Odpovědět