Otazky na cubase

Sekvencery Steinberg Cubase a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2030
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. »

peteness: Mam Scrolovaci mys od logitechu a ve WINDOWS to nefunguje do stran poze jen nahoru a dolu... (taky bych to rad zprovoznil)
V MAC OS to funguje vsechno vsemi smery...

jinak SHIFT + SCROLOVACI KOLECKO myslim ... pak muzes scrolovat do stran....

ambivalence
Příspěvky: 53
Registrován: 12 pro 2005 19:46

Příspěvek od ambivalence »

Skúšal som niečo podobné s Mighty Mouse od Apple. Rozchodil som ju vo Win, ale scrolluje len hore dolu. Do strán sa mi to zatiaľ nepodarilo.
Win XP, M-Audio Delta 1010LT, Cubase 4, Novation ReMOTE 49SL COMPACT, Behringer Eurorack UB1002, Ibanez AF85

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3348
Registrován: 05 čer 2002 19:23

:-)

Příspěvek od pavlii »

Mno - pokud najedeš šipkou na horizontárlní rolovací bar, tak by kolečko mělo rolovat vlevo/vpravo. Aspoň mě to tuším v XP funguje. Jestli je to řešení daného problému ale netuším :-D

P.

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash »

Ahoj. Mám klasickou myš od Microsoftu a v Cubase do stran scroluju kolečkem se stlačeným CTRL :)

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2030
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. »

aha tak to je CTRL a ne shift.. sorrac

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22187
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

MS predsa robi mys , co ma aj scrolovanie do strany .. teda koliesko sa da tlacit aj do lava-prava .. vtedy do nescroluje ?

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2030
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. »

Ne... ja mam od logitechu a nefunguje to do stran ve WIN... jen nahoru dolu...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22187
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

ekeaze : to je ale predsa vec ovladaca ..

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2030
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. »

no nevim jestli je to otazka ovladace, pac v ovladacim panelu u Logitechu je moznost nastaveni scrolovani do stran, ale mam takovej pocit ze ve WIN to ty aplikace nepodporujou.... pac to proste nefunguje...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22187
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

ekeaze : aha .. v Internet exploreri to funguje , hej ?

je mozne ze to musi podporovat aj software ..

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2030
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. »

zkusim to....
Naposledy upravil(a) Ondra P. dne 07 črc 2008 21:34, celkem upraveno 1 x.

Jindrix
Příspěvky: 430
Registrován: 09 kvě 2007 20:58

Příspěvek od Jindrix »

peteness píše:Resim trochu ergonomickou vec a to jestli je mozne pomoci mysi (nakych bocnich tlacitek nebo spesl scrollu) ridit spodni posuvnik v hlavnim okne.
Funguje to v Cubase?
Pardon, že vstupuji do debaty, ale konkrétně ke Cubase vs. horizontální rolování:
Mám teď (zatím nouzově) úplně obyčejnou USB myš MS Basic Optical 1.0 (i když je hrozná!) a pod Windows XP mi to společně s [Ctrl] skutečně do stran roluje.
Je to sice jisté "zlo", že člověk musí mačkat to [Ctrl], ale mně osobně to funguje. Myš, vybavená přímo prvkem pro všesměrové rolování jistě bude lepší...
(U jiných aplikací mi [Ctrl] + kolečko zase dělá třeba ZOOM, aniž bych to nějak v ovladači nastavoval... Vlastně jsem ani k myši nic neinstaloval, systém si ji "našel" sám.)

(Dodatek - teď jsem vyzkoušel i USB myš Logitech B58, která se mi tady s téměř nefunkčním levým tlačítkem ještě válela v šuplíku a to horizontální rolování v Cubase funguje s [Ctrl] také.)

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2030
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. »

jj z CTRL to fachci normalne....

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3670
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness »

diky za tip s CTRL. Ve Winech jinak tahle zkratka znamena zoom, jak spravne receno.
Vyzkouset to nemuzu protoze se mi totalne roze*** komp, Cubase nemam a kupuju novy PC, takze az tam v C4 a s Vistama. Soucasne s tou sestavou kupuju tu mysku s OPTO-Wheel, melo by to nejak snimat pohyb prstu a snad je to skvela vec.

Jindy2
Příspěvky: 2037
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 »

to nové "kolečko" je fakt pěkná věc, jen konkrétně ta myš se mi ergonomicky nelíbí, jsem zvyklej na Razer...

scrolování do stran řeším jednoduše - stisknutím a držením kolečka, potom lze pohybem myši scrolovat posuvníky do stran i nahoru a dolu...a co vím, funguje to úplně všude...imho lepší řešení, než držet ctrl...

Odpovědět