Otazky na cubase
-
:-)
Mno - pokud najedeš šipkou na horizontárlní rolovací bar, tak by kolečko mělo rolovat vlevo/vpravo. Aspoň mě to tuším v XP funguje. Jestli je to řešení daného problému ale netuším 
P.

P.
Pardon, že vstupuji do debaty, ale konkrétně ke Cubase vs. horizontální rolování:peteness píše:Resim trochu ergonomickou vec a to jestli je mozne pomoci mysi (nakych bocnich tlacitek nebo spesl scrollu) ridit spodni posuvnik v hlavnim okne.
Funguje to v Cubase?
Mám teď (zatím nouzově) úplně obyčejnou USB myš MS Basic Optical 1.0 (i když je hrozná!) a pod Windows XP mi to společně s [Ctrl] skutečně do stran roluje.
Je to sice jisté "zlo", že člověk musí mačkat to [Ctrl], ale mně osobně to funguje. Myš, vybavená přímo prvkem pro všesměrové rolování jistě bude lepší...
(U jiných aplikací mi [Ctrl] + kolečko zase dělá třeba ZOOM, aniž bych to nějak v ovladači nastavoval... Vlastně jsem ani k myši nic neinstaloval, systém si ji "našel" sám.)
(Dodatek - teď jsem vyzkoušel i USB myš Logitech B58, která se mi tady s téměř nefunkčním levým tlačítkem ještě válela v šuplíku a to horizontální rolování v Cubase funguje s [Ctrl] také.)
diky za tip s CTRL. Ve Winech jinak tahle zkratka znamena zoom, jak spravne receno.
Vyzkouset to nemuzu protoze se mi totalne roze*** komp, Cubase nemam a kupuju novy PC, takze az tam v C4 a s Vistama. Soucasne s tou sestavou kupuju tu mysku s OPTO-Wheel, melo by to nejak snimat pohyb prstu a snad je to skvela vec.
Vyzkouset to nemuzu protoze se mi totalne roze*** komp, Cubase nemam a kupuju novy PC, takze az tam v C4 a s Vistama. Soucasne s tou sestavou kupuju tu mysku s OPTO-Wheel, melo by to nejak snimat pohyb prstu a snad je to skvela vec.
to nové "kolečko" je fakt pěkná věc, jen konkrétně ta myš se mi ergonomicky nelíbí, jsem zvyklej na Razer...
scrolování do stran řeším jednoduše - stisknutím a držením kolečka, potom lze pohybem myši scrolovat posuvníky do stran i nahoru a dolu...a co vím, funguje to úplně všude...imho lepší řešení, než držet ctrl...
scrolování do stran řeším jednoduše - stisknutím a držením kolečka, potom lze pohybem myši scrolovat posuvníky do stran i nahoru a dolu...a co vím, funguje to úplně všude...imho lepší řešení, než držet ctrl...