Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 12 srp 2008 12:05

Tak uz jsem na to prisel v Sample editoru je na horni liste ikonka Show Audio Events.... ta kdyz se aktivuje tak se ukazou lokatory a tema se nastavi start a konec toho samplu...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 12 srp 2008 19:17

pani, da sa nejako savnut-exportnut len selekcia midi not v cubase? alebo to musim robit tak ze si skopirujem dane noty do noveho projektu a vysejvujem ako midi? nejde to nejako inak?

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 11:43

Příspěvek od Ondrash » 31 srp 2008 18:27

Ahoj. Narazil jsem na problém s MIDI hlasitostí. Mám K2500R. Využívám u něj 4 MIDI stopy na různých kanálech. V inspektoru mám nastavené různé hlasitosti pro jednotlivé tracky. Když načtu projekt, hlasitost je opravdu dodržena. Ale po několikanásobném pohybu v projektu se najednou hlasitosti rozhodí a vůbec neodpovídají nastavení v inspektoru. Na stopách nepoužívám CC7 Volume (takže tam chyba nebude). Díval jsem se do preferencí a našel jsem tam možnost MIDI - Chase Events. Zkoušel jsem vypnout Controller, ale to nezabralo. Nevíte, co je špatně?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 31 srp 2008 21:00

2Ondrash: nevyznělo z tvého popisu, zdali je ti jasné Chase Events, takže kdyžtak se omlouvám, ale jen na vysvětlení: Chase Events by mělo dělat to (pokud si to dobře pamatuju), že u vybraných eventů "hlídá" jejich změny, takže když zastavíš přehrávání někde v projektu, tak i kdyby ti STOP klávesa vyslala povel Reset All Controllers, při znovuspuštění přehrávání vy měly být všechny eventy, pro které je povoleno Chase, načteny na správné hodnoty v místě, odkud se spustilo přehrávání. Takže to jen tak na okraj...

Zajímalo by mě podrobnější vysvětlení "několikanásobného pohybu v projektu". Mám tomu rozumět tak, že je to po několika zastaveních, přetočeních dopředu/zpět a tak?

Otázkou je, jak se chová nastavení Inspektora versus MIDI datová komunikace. Jestli by nebylo lepší tam spíš ty MIDI kontrolery používat (třeba i ve formě MIDI mixeru, aby se s tím jednodušeji pracovalo).

P.

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 11:43

Příspěvek od Ondrash » 31 srp 2008 21:55

pavlii píše: Zajímalo by mě podrobnější vysvětlení "několikanásobného pohybu v projektu". Mám tomu rozumět tak, že je to po několika zastaveních, přetočeních dopředu/zpět a tak?P.
Přesně tak, pak se to rozhodí...
pavlii píše: Otázkou je, jak se chová nastavení Inspektora versus MIDI datová komunikace. Jestli by nebylo lepší tam spíš ty MIDI kontrolery používat (třeba i ve formě MIDI mixeru, aby se s tím jednodušeji pracovalo).
P.
Midi mixer vůbec nepoužívám a jestli se nepletu, tak ten stejně odpovídá nastavení inspektoru. U mě se to chová tak, že mám v inspektoru hlasitost na 60, ale po pár přetočeních sem a tam mi to najednou hraje víc. Inspektor stále ukazuje 60. stačí nepatrná změna (62) a zase vše vrátí na původní hodnotu. Prostě i přes to, že Inspektor stále zobrazuje hlasitost na 60ti dojde samo od sebe ke změně. Nedělá to třeba Kurzweil?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 31 srp 2008 22:03

2Ondrash: mhm - položenou otázku by asi zodpověděl pouze Kurzweillista s Cubase :-) ale jinak bych řekl, že se decentně pleteš, protože Inspektor obsahuje pouze konkrétní hodnotu vybraného parametru, kdežto mixer je vlastně proporcionální, že jo ;-)

Ondrášu - když si já osobně hraju jakkoli s MIDI, vždy jsem tam sázel ručně příslušné eventy a na Inspektora ani MIDI mixer jsem se nespoléhal - řekněme, že jsem stará struktura ;-) - ale já mám rád věci pod kontrolou a nikde jsem nenašel popsáno, JAK jsou interpretovány hodnoty z Inspektora a v KTERÝCH místech. Proto bych řekl, že při absenci příslušných MIDI eventů může komunikace "zablbnout", protože Inspektor pouze supluje jakýsi hot-point (nebo jak by se to dalo nazvat) pro rychlou změnu nějakého parametru, ale osobně bych to bral jen jako "na zkoušku", tedy zjistíš-li, že dané nastavení je pro tebe OK, nacpal bych do MIDI stopy příslušný MIDI event a IMHO by bylo po ptákách (a po problému).

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 31 srp 2008 23:06

ja som veciam v inspektore veril na atari .. tam to mal dako clovek pod kontrolov .. presne bolo jasne kedy je ta hodnota pre part , kedy pre track .. na PC to uz funguje volako inak .. a osobne by som sa spolahol s hlasitostami len na mix a automatizaciu ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 31 srp 2008 23:39

2Pytkin: tak tak. Na PC se to sice také dá poznat (změní se hlavička Inspektora tuším), ale jak jsem psal, co si člověk nadefinuje, tak je platné - Inspektor nedefinuje nic (rozumějte - výsledkem není skutečný event, který by se dal někde najít), je to prostě pomůcka, aspoň tak jsem ho vždycky chápal já.

P.

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 11:43

Příspěvek od Ondrash » 01 zář 2008 17:02

No jo chlapi. Tak já si to asi moc zjednodušuju. :) Pamatujete, že kdysi ve starších verzích Cubase byla funkce, že to co bylo v inspektoru se přepsalo do příslušných midi stop (hlasitost, panorama, velocity, transpozice...) Mám pocit, že to v nové verzi nikde není.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 01 zář 2008 17:13

ondrash : vela dobry veci zmizlo .. hold to je evolucia ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 01 zář 2008 17:40

mne sa zacina akosi pacit Sonar :D

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 01 zář 2008 18:00

2Ondrash: tuším se ta funkce jmenovala "Freeze Track Parameters" - zřejmě někde v menu MIDI nebo Functions. Není to tam? Ale mě se to moc nelíbilo, protože to vysype všechny eventy na stejnou MIDI pozici a to jsem měl vždycky strach, aby to vůbec fungovalo (timing), takže jsem to stejnak rozposouvával na sousední tiky nebo ob-jeden (rozlišení klasika - 384 PPQM nebo tak něco).

P.

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 01 zář 2008 21:17

jedna možnost by byla, že si založíš novou MIDI stopu a v tu chvíli má nějakou hlasitost a ukazuje nekam na Kurzweila (MIDI out) a než jí přiřadíš jinej instrument, tak ti to rozhodí hlasitost.
Pak mě jeste napadá Masterkeyboard, nevim jakej máš, ale nevysílá občas cosi?

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 13:37

Příspěvek od c9000 » 08 říj 2008 15:27

Mám dotaz, nejspíč se to tu už probíralo, ale nadokázel jsem to tu vhledat
- přemýšlím o cubase studio4 , zajímá mě zda je tam nějaký posun ohledně kvality zvuku a zvukových převodníků oproti sx3?
- adanced options in tepo editor, nevím co to jako má být, takže to asi nebude extra důležité
- a omezení midi devices? to tam jako není podrobný midi editor?
dík za odpověd.
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4577
Registrován: 24 lis 2005 23:22

Příspěvek od Amorph » 08 říj 2008 16:09

1) jestli myslis kvalitu interniho summingu, interpolace atd, tak tam imho posun slysitelny neni. Rek bych, ze je to uplne stejne v pohode jako sx3. Prevodniky jsou myslim vetsinou v hw;)
2) nevim, nic mi tam nechybi
3) to se imho mluvi o propojeni s externimi midi zarizenimi. Midi editor je stejnej jako v plny verzi.

Odpovědět