Otazky na cubase
Ahoj. Narazil jsem na problém s MIDI hlasitostí. Mám K2500R. Využívám u něj 4 MIDI stopy na různých kanálech. V inspektoru mám nastavené různé hlasitosti pro jednotlivé tracky. Když načtu projekt, hlasitost je opravdu dodržena. Ale po několikanásobném pohybu v projektu se najednou hlasitosti rozhodí a vůbec neodpovídají nastavení v inspektoru. Na stopách nepoužívám CC7 Volume (takže tam chyba nebude). Díval jsem se do preferencí a našel jsem tam možnost MIDI - Chase Events. Zkoušel jsem vypnout Controller, ale to nezabralo. Nevíte, co je špatně?
2Ondrash: nevyznělo z tvého popisu, zdali je ti jasné Chase Events, takže kdyžtak se omlouvám, ale jen na vysvětlení: Chase Events by mělo dělat to (pokud si to dobře pamatuju), že u vybraných eventů "hlídá" jejich změny, takže když zastavíš přehrávání někde v projektu, tak i kdyby ti STOP klávesa vyslala povel Reset All Controllers, při znovuspuštění přehrávání vy měly být všechny eventy, pro které je povoleno Chase, načteny na správné hodnoty v místě, odkud se spustilo přehrávání. Takže to jen tak na okraj...
Zajímalo by mě podrobnější vysvětlení "několikanásobného pohybu v projektu". Mám tomu rozumět tak, že je to po několika zastaveních, přetočeních dopředu/zpět a tak?
Otázkou je, jak se chová nastavení Inspektora versus MIDI datová komunikace. Jestli by nebylo lepší tam spíš ty MIDI kontrolery používat (třeba i ve formě MIDI mixeru, aby se s tím jednodušeji pracovalo).
P.
Zajímalo by mě podrobnější vysvětlení "několikanásobného pohybu v projektu". Mám tomu rozumět tak, že je to po několika zastaveních, přetočeních dopředu/zpět a tak?
Otázkou je, jak se chová nastavení Inspektora versus MIDI datová komunikace. Jestli by nebylo lepší tam spíš ty MIDI kontrolery používat (třeba i ve formě MIDI mixeru, aby se s tím jednodušeji pracovalo).
P.
Přesně tak, pak se to rozhodí...pavlii píše: Zajímalo by mě podrobnější vysvětlení "několikanásobného pohybu v projektu". Mám tomu rozumět tak, že je to po několika zastaveních, přetočeních dopředu/zpět a tak?P.
Midi mixer vůbec nepoužívám a jestli se nepletu, tak ten stejně odpovídá nastavení inspektoru. U mě se to chová tak, že mám v inspektoru hlasitost na 60, ale po pár přetočeních sem a tam mi to najednou hraje víc. Inspektor stále ukazuje 60. stačí nepatrná změna (62) a zase vše vrátí na původní hodnotu. Prostě i přes to, že Inspektor stále zobrazuje hlasitost na 60ti dojde samo od sebe ke změně. Nedělá to třeba Kurzweil?pavlii píše: Otázkou je, jak se chová nastavení Inspektora versus MIDI datová komunikace. Jestli by nebylo lepší tam spíš ty MIDI kontrolery používat (třeba i ve formě MIDI mixeru, aby se s tím jednodušeji pracovalo).
P.
2Ondrash: mhm - položenou otázku by asi zodpověděl pouze Kurzweillista s Cubase
ale jinak bych řekl, že se decentně pleteš, protože Inspektor obsahuje pouze konkrétní hodnotu vybraného parametru, kdežto mixer je vlastně proporcionální, že jo
Ondrášu - když si já osobně hraju jakkoli s MIDI, vždy jsem tam sázel ručně příslušné eventy a na Inspektora ani MIDI mixer jsem se nespoléhal - řekněme, že jsem stará struktura
- ale já mám rád věci pod kontrolou a nikde jsem nenašel popsáno, JAK jsou interpretovány hodnoty z Inspektora a v KTERÝCH místech. Proto bych řekl, že při absenci příslušných MIDI eventů může komunikace "zablbnout", protože Inspektor pouze supluje jakýsi hot-point (nebo jak by se to dalo nazvat) pro rychlou změnu nějakého parametru, ale osobně bych to bral jen jako "na zkoušku", tedy zjistíš-li, že dané nastavení je pro tebe OK, nacpal bych do MIDI stopy příslušný MIDI event a IMHO by bylo po ptákách (a po problému).
P.

Ondrášu - když si já osobně hraju jakkoli s MIDI, vždy jsem tam sázel ručně příslušné eventy a na Inspektora ani MIDI mixer jsem se nespoléhal - řekněme, že jsem stará struktura

P.
2Pytkin: tak tak. Na PC se to sice také dá poznat (změní se hlavička Inspektora tuším), ale jak jsem psal, co si člověk nadefinuje, tak je platné - Inspektor nedefinuje nic (rozumějte - výsledkem není skutečný event, který by se dal někde najít), je to prostě pomůcka, aspoň tak jsem ho vždycky chápal já.
P.
P.
2Ondrash: tuším se ta funkce jmenovala "Freeze Track Parameters" - zřejmě někde v menu MIDI nebo Functions. Není to tam? Ale mě se to moc nelíbilo, protože to vysype všechny eventy na stejnou MIDI pozici a to jsem měl vždycky strach, aby to vůbec fungovalo (timing), takže jsem to stejnak rozposouvával na sousední tiky nebo ob-jeden (rozlišení klasika - 384 PPQM nebo tak něco).
P.
P.
Mám dotaz, nejspíč se to tu už probíralo, ale nadokázel jsem to tu vhledat
- přemýšlím o cubase studio4 , zajímá mě zda je tam nějaký posun ohledně kvality zvuku a zvukových převodníků oproti sx3?
- adanced options in tepo editor, nevím co to jako má být, takže to asi nebude extra důležité
- a omezení midi devices? to tam jako není podrobný midi editor?
dík za odpověd.
- přemýšlím o cubase studio4 , zajímá mě zda je tam nějaký posun ohledně kvality zvuku a zvukových převodníků oproti sx3?
- adanced options in tepo editor, nevím co to jako má být, takže to asi nebude extra důležité
- a omezení midi devices? to tam jako není podrobný midi editor?
dík za odpověd.
1) jestli myslis kvalitu interniho summingu, interpolace atd, tak tam imho posun slysitelny neni. Rek bych, ze je to uplne stejne v pohode jako sx3. Prevodniky jsou myslim vetsinou v hw;)
2) nevim, nic mi tam nechybi
3) to se imho mluvi o propojeni s externimi midi zarizenimi. Midi editor je stejnej jako v plny verzi.
2) nevim, nic mi tam nechybi
3) to se imho mluvi o propojeni s externimi midi zarizenimi. Midi editor je stejnej jako v plny verzi.