Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 08 říj 2008 16:13

A jeste bude dost zalezet, jaky externi zarizeni potrebujes. Jesi naky syntacky jen.. tak to nema snad zadny omezeni.. prepinani bank, noty.. automatizace #CC a rozdeleni syntaku na midi kanaly :) nic vic snad ani nepotrebujes.

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 13:37

Příspěvek od c9000 » 08 říj 2008 16:22

hmm dík pánové, tak ale v tom případě mi příjde plná verze dost drahá, no ono záleží kdo toho kolik potřebuje, ale oproti plný verzi se mi ta omezení zdají dost slabá( beru z pohledu běžného domácího beatmeakera dřepícího v pokojíčkovým studiu)
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4577
Registrován: 24 lis 2005 23:22

Příspěvek od Amorph » 08 říj 2008 16:26

V plny verzi mas napr. vic VST efektu a instrumentu (napriklad kompressor se sidechainem) a hlavne external instruments pro hraweristy.

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 13:37

Příspěvek od c9000 » 08 říj 2008 16:33

jj external instrument je dobrá věc, leč já ji nevyužiju, vstčka potřeba nejsou, takže sem jasnej STUDIO4!
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8792
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 08 říj 2008 16:39

c9000: jediny dulezity omezeni je podle me jen to stereo - tzn. ze problem by nastal, 1) kdybys potreboval vic kanalu nebo 2) kdybys chtel pouzivat starej zpusob (ala sx) zapojeni sidechainu - bod 2, je ale jen proto, ze je jeste malo vst3 pluginu, ktery uz umej sidechain inteligentnim zpusobem - snad je to otazka casu. do ty doby nezbyva nam, co sidechain pouzivame jiny reseni, nez steinberguv kompresor - prvni a zatim jedinej vst3 (ja ho pouzivam a jde to) nebo db audioware sidechain comp, kterej je sice vst2, ale je vycuranej...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 08 říj 2008 16:55

biscuit: Db audioware je taky dobrej a este sem pouzival TC native bundle, dokud mi neudelali sidechain na Powercore plug iny :c) ted uz je to paradicka.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6445
Registrován: 12 led 2005 23:43

Příspěvek od Kermitak » 08 říj 2008 16:59

biscuit píše:c9000: jediny dulezity omezeni je podle me jen to stereo -
Co je se stereem?

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 08 říj 2008 17:02

co bych rekl ze celkem dobra vyhoda plny Cubase 4 oproti Cubase 4 Studio je ze C4 ma novy Equalizer vlastne ten channel Eq ma stejny filtry jako ten Vst Studio EQ co je v C4 + ma i ty stary filtry ktery sou desny... C4 Studio ma jen ty stary filtry...

Uživatelský avatar
psk501
Příspěvky: 414
Registrován: 10 led 2008 15:18

Příspěvek od psk501 » 08 říj 2008 17:07

Kermitak píše:
biscuit píše:c9000: jediny dulezity omezeni je podle me jen to stereo -
Co je se stereem?
neumi to quadro takze klasicky zpusob sidechainingu(omg to je slovo) ve verzi studio nejde

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 13:37

Příspěvek od c9000 » 08 říj 2008 17:15

psk501 píše:
Kermitak píše:
biscuit píše:c9000: jediny dulezity omezeni je podle me jen to stereo -
Co je se stereem?
neumi to quadro takze klasicky zpusob sidechainingu(omg to je slovo) ve verzi studio nejde
tak z toho nejsem zrovna moc moudrej, mohl by mi to někdo polopaticky vysvětlit, doted jsem dělal v Acidu a Cubase nemám natolik namakaný. dík
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 13:37

Příspěvek od c9000 » 08 říj 2008 17:19

ekeaze: co bych rekl ze celkem dobra vyhoda plny Cubase 4 oproti Cubase 4 Studio je ze C4 ma novy Equalizer vlastne ten channel Eq ma stejny filtry jako ten Vst Studio EQ co je v C4 + ma i ty stary filtry ktery sou desny... C4 Studio ma jen ty stary filtry...

to bych snad pořešíl nějakým vstčkovým EQ, určítě bude nějaký slušný EQ free.
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8792
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 08 říj 2008 18:01

c9000: co ti budem vysvetlovat :-)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oHfN9yeu ... re=related[/youtube] tomthak: a tc native bundle obsahuje sidechain kompresor? pro stereo?

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 09 říj 2008 10:02

biscuit: Jestli tim myslis to, zda to umí sidechainovat stereo signál a nebo zda to funguje bez quadro tak ano.. na kopak si das tzv. sidechainer a pak na stopu, co chces komprimovat das kompresor / deesser a zvolis Bus A / B a jedees :D

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8792
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 09 říj 2008 12:09

aha takze hodne podobnej princip jako ma db.. hm to jsem nevedel, ze to fungovalo uz u takhle staricky veci :-)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 09 říj 2008 12:11

biscuit: joo jasne skoro stejny jako u db a takrka totozny s dnesnimy Powercore pluginy.

Odpovědět