Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 11 led 2009 11:23

jo to jo , ale pak muzes ladit jen ten urcitej sampl a neslysis ten zbytek co hraje v tracku... prave by bylo fajn kdyz by tohle slo ladit pri prehravani celyho tracku, aby to slo ladit ke zbytku...



vsimli jste si, ze kdyz se hodi napr: stejnej kopak primo do audiostopy a stejnej kopak napr do battery, tak kdyz se to spusti soucasne, tak to vubec nesedi, jako by to fazuje... zvlastni... kdyz se to takhle navrstvi but jen v battery nebo jen v audiu, tak to nedela .... to vypada jak kdyz se midi noty proti pevnymu audiu malinko rozchazeji a nejdou uplne presne... ze by neprsnej Midi clock...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3065
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 11 led 2009 19:48

2ekeaze: mno - o kolik to je? Nemůže v tom být zamontovaná latence? Audio je přehrávané přímo, pokud nejsou zařazené žádné efekty, ale MIDI eventy musí nejprve vygenerovat zvuk ve VST nástroji.... jen tak střílím naslepo.

P.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13212
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 11 led 2009 19:55

pokial viem kazdy vsti intrumnet/efekt ma este svoj vstavany buffer a ten tiez robi nejaku latenciu aj ked v drvivej vacsine pripadov je ta latencia mensia ako latencia zvukovky takze normalne si ju nikto nevsime..

tiez len strielam naslepo :)

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 11 led 2009 20:08

no je to celkem minimalni ale kdyz by se melo vrstvit jeden kopak z battery a jeden primo na audio stope taky by to bylo znat... dela to i Linplug RMV... ja mam pocit ze fak v cubase trosku ty midi hodiny plujou.. ona to neni konstantni latence , proste to jako by pluje, nesedi to presne a obcas na nejakou dobu ukouzne vic... normalne nepoznatelny ale u tech bicich bohuzel jo...

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 11 led 2009 21:48

ekeaze píše:no je to celkem minimalni ale kdyz by se melo vrstvit jeden kopak z battery a jeden primo na audio stope taky by to bylo znat... dela to i Linplug RMV... ja mam pocit ze fak v cubase trosku ty midi hodiny plujou.. ona to neni konstantni latence , proste to jako by pluje, nesedi to presne a obcas na nejakou dobu ukouzne vic... normalne nepoznatelny ale u tech bicich bohuzel jo...
zkousel si to nekde uprostred projektu? mam zkusenost, ze uplne prvni doby v projektu ujizdeji, ale dal uz je to vpohode (netusim proc) - kazdopadne skladby radsi nikdy nezacinam od 00:00.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2741
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 11 led 2009 21:57

no, to bude asi synchronizaci, proste chvilku trva, nez se to vsecko srovna (audiosamply, midi, samply spoustene z midi, samply spoustene jinyma samplama), ta chvilka je fakt minimalni, ale nasere, proto - taky nejedu nikdy od zacatku, chova se to proste divne, a nektere pluginy dokonce, kdyz to pustim z nulteho baru, lupou, at uz vst nebo vsti

(kdyz jedu z hardwaru, tak midi synchronizace spravne bezi az po dvou, trech taktech)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21559
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 11 led 2009 22:10

Vzdy zaciname projekt od hodiny 1:00:00:00 .. ale to je kvoli videu .. pred nulou je 23:59:59:24 a niektore zariadenia s tym maju problem .. Ale nevsimol som si ze by to dako kolisalo .. podla mna je jedno ci das play na 0:0:0:0 alebo 1:0:0:0 .. inicializacny proces je rovnaky .. mozno je to ale problem VSTinstrumentov .. tie v praci nepouzivame ..

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 11 led 2009 23:05

no mne to dela furt a proste jak kdyz by to lehce plulo + - nejalky milisekundy... dela to i kdyz to je v loopu... jeste zitra zkusim to dat dal do projektu...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21559
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 11 led 2009 23:30

ekeaze : ked to loopuje tak to nema narok aby to kolisalo .. dajme tomu ten start by som este ako tak pochopil .. ale v LOOPE neni mozne .. I ked este ma napada , ze Cubase som ja uz dlho nevidel .. dlhu dobu pouzivam Nuendo .. Ze by v tom bol rozdiel ? to sa mi nezda ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3065
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 12 led 2009 00:26

2ekeaze: IMHO nemíchej do toho MIDI hodiny, ty s tím nemaj co do činění, pokud se bavíme o audio a VSTi. Přesněji řečeno, defaultně je nastaveno, že se synchroinizuje z audia. Upřímně - pořád ale jen tak tipuju, tohle bylo na výběr (audio clock/MIDI clock) ve verzi VST/32 a na SX3 bych se musel kouknout (jsem na jiné mašině teď). Jak je to u C4 zhola netuším....

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21559
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 12 led 2009 01:12

pavlii : myslim ze teraz to tam uz neni ..

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 12 led 2009 02:26

ekeaze píše:no mne to dela furt a proste jak kdyz by to lehce plulo + - nejalky milisekundy... dela to i kdyz to je v loopu... jeste zitra zkusim to dat dal do projektu...
jenom technicka - nemas tam zapnutou nejakou obalku nebo neprehravas z battery sampl na jinym pitchi nez je puvodni samplovaci frekvence?

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 12 led 2009 06:32

tu jsou ukazky ... vzal jsem dva uplne stejny kopaky trosku jsem to rychlil aby to bylo i vice znat :

1) 2 stejny AUDIOSTOPY : http://leteckaposta.cz/414219943 .... zde to sedi uplne presne

2) Battery + Audiostopa : http://leteckaposta.cz/669432581 .... zde to jakoby pluje

neni to nejak extra moc ale je to znat

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 12 led 2009 15:17

ekeaze píše:tu jsou ukazky ... vzal jsem dva uplne stejny kopaky trosku jsem to rychlil aby to bylo i vice znat :

1) 2 stejny AUDIOSTOPY : http://leteckaposta.cz/414219943 .... zde to sedi uplne presne

2) Battery + Audiostopa : http://leteckaposta.cz/669432581 .... zde to jakoby pluje

neni to nejak extra moc ale je to znat
neni to spis zalezitost velocity?

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 12 led 2009 15:24

u battery u not je velocity na 100 na vsechny doby (jedine ze ba to hralo pokazdy jinak tu hlasitost :) )... kazdopadne to neni nic zasadniho... da se to obejit ze to but delam jen v audiu nebo jen v battery...

Odpovědět